hits

Elle, melle,,, KabOOOm!!!

Skal det bli dagligdags å lese om nytt terrorangrep?? Er det er et resutat av naiv snillisme?  "Welcome refugees" sto det på plakater rundt om i Europa for ca 1 år siden. Ja og det er jeg enig, vi bør ønske flyktninger  velkommen. Man bør ha åpne armer og ta imot mennesker i nød uansett hvor de kommer fra. Bare så vanskelig å vite om hvem som er flyktninger og hvem som har andre intensjoner. Det er ingen tvil om at det er mange fra disse områdene som ønsker å skade våre verdier og kultur i vestlige land. Det er på mange måter ikke så rart kanskje når man ser på historien  Spørsmålet blir da hvem skal hjelpes og hvem skal hjelpe, hvordan skal skal hjelpen utføres?? Og hvilken flyktninger bør vi hjelpe først og fremst? Det er mange spørsmål og blir nesten bare flere når man begynner å prøve å besvare dem.

Selvfølgelig vil de færreste leve i eller ha det særlig bra i disse vanskelige områdene i Syria, nord afrika eller i en leir i nabo landene. For de fleste er det helt utenkelig. Det er plass til ca 3 millioner i telt leieren til Saudi Arabia. Men neida, der er det ikke hjerterom for flykninger, og det syns vestlige ledere er helt greit. For sier Saudi eller De forente Arabiske Emirater nei til å ta imot flyktninger, tross en meget godt bygget beredskap og lik kultur, så skal vi ikke mase på dem, eller kreve noe som helst. Heller ikke rette noe kritikk eller komme med noe form for trusler om straffe tiltak, sanksjoner eller lignene.

Neida da åpner vi våre hjerter og grenser å sier velkommen hit stakkars mennesker. Klart det kommer mange som trenger hjelp og mange vil vekk fra elendigheten. Det er helt klart at Europa skal hjelpe til i kriser. Man har jo også et ekstra ansvar når man er innvolvert i kriger som føres i de land det flyktes fra. Det er også Emiratene men, vi stiller ikke krav til mektige konger og sjeiker, det er uhørt.. Samtidig blir det er jo litt rart når et land i Europa setter opp gjerder og vil begrense strømmen av flyktninger så blir de fremstilt som kalde og inhumane. i en situasjon som er helt uten kontroll og veldig uoversiktlig.

Kvinner og barn først!!

Selv har jeg alltid vokst opp med at i kriser er det kvinner, barn, eldre og de som ikke kan kjempe som skal reddes først. Hvorfor er denne regelen helt borte. Vesten har hatt mulighet å hente ut denne mange i denne gruppen i flere år fra flykningleirer og nabolandene, selv fra Syria kunne man hente ut i enkelte områder disse. Da ville kvinner og barn blitt integrert i Europa først, fått mulighet å leve i fred den tiden disse borgerkrigene raste.Det hadde nok også kunne gjort noe med synet på vesten som mer humant.  Av en eller annen merkelig grunn har man ikke brydd seg med dette. Min teori om dette hadde blitt gjort, så ville vi fått en mye bedre integrering og hatt mye større muligheter for å forandre disse manns dominerte samfunn/kulturer også. Selv om det virker som kvinner ikke har noe de skulle sakt i flere av disse land/områder så har de en makt over mennene likevel. Grunnen til at mennene setter så strenge regler for kvinnene sine er at de er redd for den kontroll kvinner har på menn om de lar kvinnen gjøre som hun vil.

Da er det litt spesielt når krigen det flyktes fra er en krig som ofte omtales som en krig mot terrorister eller IS. Og situasjonen i disse områdene er så uoversiktelige og gruppene er så mange på den ene eller andre siden at ingen vet nesten hvem de støtter eller hvem støtter de dem selv støtter. I et så uoversiktlig bilde kan man ikke bare si at de som "klarer" å flykte må få hjelp. Åpne grensene og ta imot nesten ukritisk. Det kan være de som har best resurser som kommer først frem. Og det er kanskje også de som trenger det minst. Ikke en påstand det da.

Nå sitter vi her og begynner kanskje å se resultatet av naiv snillisme.. Eller er det tilfeldig disse angrepene i Frankrike, Tyskland og ellers i Europa? Ville de kommet samme hva, kommer det flere? Og hva skjer med den etablerte befolkningen i Europa når politikere lar dette skje.

Jeg tviler på at disse angrepene ville vært like hyppige om dagens ledere hadde turt å være litt "redde" med de følgene det ville hatt for flyktningstrømmen. For det er noen ganger lov med litt sunn skepsis, og det er lov å bruke hue. Det er litt synd så klart at noen klare å ødelegge for så mange andre og nå er det kanskje for sent å bekjempe terrorisme for lang tid fremover. Hva det vil gjøre med Europa og folket i vesten begynner man kanskje å se konturen av allerede. Høyere populististike og mer ektreme partier langt ut på høyrekanten får økt oppsluttning. Folket blir nervøse og det er en måte å si ifra på, om man liker det eller ikke så er det heller ikke så veldig rart. Nå kan det føles som det er en potensiell terrorist i hver lille by i hele Europa og ingen er helt trygge, det er kanskje ikke så mange, men problemet er at man har ikke peil.

Tilpassning for hvem.

Skal man ha en human politikk og være solidarisk og samtidig beskytte det samfunnet vi kjenner og liker så godt i vesten så må man også tørre beskytte det. Man må kunne si at det er slik det skal være her og vi respekterer hverandre alle som likeverdige. Man må ikke bli uglesett for å si man ikke vil ansette en dame i burka eller nikab. Vår kultur baserer seg ikke på forskjellsbehandling av kvinner og menn. Selv syns jeg det er helt ok at folk har enreligion men den bør være en privatsak, og skal komme i bakre rekke når det kommer til lover, skikk og kultur. Det går helt fint å være muslim for enn selv i vesten uten å leve etter tolkninger som er oldtids. Muslimer i vesten bør selv ta et oppgjør og modernisere religionen sin. Vil du ha mobil, bil, hus, jobb og andre matrielle goder så må man også forstå at man ikke lever på 600 tallet. Så er det desverre de som kommer til vesten som ikke ønsker vår kultur og takler ikke å innrette seg. Da passer de kanskje best i en lansby i afrika eller Irak og dit bør de egentlig bare få tilbud om å dra. Og vi skal ikke gjøre motsatt  og gå feil vei for å "respektere" dems kultur/religion.. Utviklingen vår til enda mer likestilt samfunn og frihet for enkeltmenneske skal alltid kjempes for.

Kunne fortsatt og skrevet mye mer og det kommer helt sikkert. Kom gjerne med saklige kommentarer eller innspill, men spar deg for hat ytringer den ene eller andre veien.

#terror #welcomerefugees #flyktning #kultur #integrering #muslim #saudiarabia #human #inhuman #syria #likeverd

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar