Når du bare må lage noe av det du har..!

Ja det er slike tider hvor det i skap, fryser har litt sånn og litt sånn men egentlig ikke noe som er nok til å lage en bestemt rett. Da må man bare finne frem det som er samme om det passer sammen eller ei og klekke ut en knakanes god ide. Det klarer jeg stort sett ganske bra og noene ganger veldig bra dette var 1 av sistnevnte.

 Utgangspunktet: Hvetemel, rugmel, 1 fersk gjær, olje, løk, tomat på boks, kidneybønner, kyllingfilet, bacon, pepperoni, spinat, kantarell, sjarlottløk, hvitløk, stangselleri og div krydder.

Startet med å stavmikse 2 av tomatene sammen hvitløksfedd for så å la denne sausen tykne i steikepanna før jeg blandet inn kidneybønner, la det over i en skål for avkjøling.

Kyllingen skar jeg i tynne skiver (best halvfrossen) og stekte de i litt div krydder men hovedsaklig karri, avkjøles også.

Hakket spinat klumper tinte jeg og dampet ut endel av vannet på stekepanna.

Bacon skiver blir stekt i ovn.

Forbredelsene av fyll før deigen settes er lurt for å ha oversikt og det bør være romtemperert når man skal mikse det med deigen.

Tørt i deigen: Hvetemel ca 60 % finmalt rugmel 40 % havregryn, kruskakli

Vått i deigen: Blanding med god slump olje, 3 sjarlottløk, 4 hvitløksfedd, halv chilli, 2 bokstomater, forskjellig krydder lite salt kjørt med stavmikser til flytende form.

Tørt og olje, krydder, div miks blandes godt før jeg tilsetter 37 grader vann med gjær.

Målet er en overflate tørr, myk, og luftig deig. Desverre bommet jeg på gjærvann mengden så måtte tusle ned på butikken for å kjøpe mer mel så jeg fikk den smud igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg lager litt forskjellige typer og egentlig bare prøver meg frem. Ruller de sammen uten å kna de sammen noe spessielt.
 Feit og godt fylt brødings står å hever 30-40 min.


 De 2 første ferdig og dette ble veldig godt :)



Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#middag #middagstips #mat #baking #brød #fyll #2017

2 kommentarer

Victoria Larsen

10.02.2017 kl.22:33

Ser godt ut! :-D

NUK

10.02.2017 kl.22:36

Victoria Larsen: Takk :) Ble faktisk veldig bra :) kommer nok til å gjenta

Skriv en ny kommentar

hits