Har ei høne å plukke!

Tradisjonsrik mat er jeg veldig glad i og en favoritt blandt alle i familien er Hønsefrikasse.

 Hønene er svensk talende, men vi forstår hverandre veldig godt. Blir enig tidlig på dagen at siden dem skal ligge i gryta å putre endel timer, skal de få ligge 2 sammen. Det kan fort bli kjedelig alene. I tillegg får de tilbud om litt aromaterapi som de setter stor pris på. Gulrøtter, løk og hvitløk står for den. 

 

 

 

 

 

 

 Etter mine svenske frøkner har fått dampet av seg litt av fettet og blitt endel løsere i "fisken" er det på tide å la de få kjøle seg ned. Siden de hadde mer fett en jeg trenger til en gryte frikasse så fordeler jeg det i frysebokser. Supert å bruke i mange andre retter.

 

 


 


Desverre for mine sylfider hadde jeg "ei høne å plukke" med dem. En ganske grisete jobb, men lett om de har putret lenge nok.

Da var hovedforbredelsen gjort og klart for selve retten.

  • kjøtt av 2 stk kokt høne
  • 5 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  •  1 stk sellerirot
  •  1 stk hakket løk
  •  5 stk grov hakket hvitløk
  •  Salt & pepper etter smak
  • Frikassésaus:
  •  125 g smør
  •  6 ss hvetemel
  •  8 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  •  2 dl matfløte
  •  vann om den er for tykk  

Smelt smør i en kjele, rør i mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til klumpfri saus mellom hver gang. Ha i grønnsakene (delt i terninger) og det avrevene kjøttet. Tilsett vann om den blir for tykk (etter smak).  La det koke ca 30 min og smak til med salt, pepper. Fløte til slutt. Dette er en gryte for 4-6 personer eller hos oss middag i 2 dager for 2 voksene og et barn.

For babyen.
Om du har en liten baby putt grønnsaker (gulrot selerirot persillerot hvitløk og løk), god slump kjøtt og kraft i en egen liten kjele for å koke sammen uten salt og fløte. Stavmiks det hele så får nurket en super sunn og billig hønsefrikasse. Enkelt når du først er i gang.


Siste som skal oppi og kun få varmes opp er fløten. Så da er det bare å si "bon appetit" :D

Matglede for alle :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side :)

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#hønsefrikasse #høne #middag #middagstips #familie #tradisjonsmat #takknemlig #nysgjerrig #undrende #kreativ #nuk #2017

6 kommentarer

Irina

16.03.2017 kl.09:29

Det var gøy å lese, hehe. Håper det blir etter hvert mulig å få tak i norske høner også.

NUK

16.03.2017 kl.10:18

Irina: takk for det :) spent på både når den norske høna kommer til hvilke pris og hvordan den blir presentert :)

Aleks

16.03.2017 kl.12:48

Kim, detta var flott! Enda bra noen kan lage noe til disse søte små selv og, ikke bare kjøpe. Takk for ok et fint innlegg ;)

NUK

16.03.2017 kl.12:53

Aleks: Takk så mye. Lillegutt satte stor pris på sin frikasse :)

elisebr

16.03.2017 kl.13:47

Så godt det så ut! :)

NUK

16.03.2017 kl.14:30

elisebr: Takk, det ble det og :)

Skriv en ny kommentar

hits