Den allierte "frie" pressen!?!

Er det vi leser i nyhetene ment for å opplyse oss om hva som skjer eller gi oss en felles forståelse av hvordan verden ser ut fra vårt perspektiv? Når jeg bruker ordene vi, vårt og oss mener jeg den vestlige allierte verden. Vi som mener å vite hvordan alle burde leve men ikke evner å dele våre verdier om det koster oss noe. 

Nyhetene vi for pressentert er uten tvil tilpasset våres verdier og samfunn derfor er det viktig å være kritisk til hva man leser på nett og hvilke nyheter man får høre.Kanskje mer og mer de senere årene har nyhetene vi får presentert forandret seg. Er pressen fri egentlig? Klarer de gi oss et objektivt syn på alt som skjer? Da tenker jeg ikke på interesse aviser som Nationen o.l. Men våre store formidlere av inn og utenlands nyheter. Hva er det egentlig vi får høre eller ikke høre?

Slik som siste gass angrepet i Syria som fordømmes av "hele verden" og besvares med et rakett angrep fra USA/Trump . For bare noen måneder siden var "alle" bekymret for at Trump skulle være altfor ustabil og ikke diplomatisk nok. I dag er han respektert og tatt inn i varmen. Ikke bare av politiske ledere men av media og. Russland reagerer også på gassangrepet men, vil ikke trekke en beslutning før hva som egentlig skjedde er klart. Om Russland har en bedre løsning vet jeg ikke men, de har klart å rydde opp i mye kaos i Syria. Vi har en lignende opprydning i Mosul men det hører vi ikke så mye om. Når Russland gikk inn for å ta tilbake Aleppo og støtte Assad ble hver minste kritikverdige hendelse godt fulgt opp av media. I Mosul skjer det også noe men, tydeligvis ikke noe å reagere sterkt på. Vi gjør jo det som må til og såklart det er noen uhell her og der.

Uansett om det er NRK/TV2 eller VG/Dagbladet så blir hendelser fremstilt fra en side. En side som er tilpasset oss som publikum og rettet den veien vi vil vår sympati skal ligge. Den siden som vekker våres følelser på godt og vondt. Det er forståelig om man vil oppnå flest mulig lesere på en sak, å forsøke vekke følelser i sitt publikum. Det fører også til at vi ikke blir informert om hvorfor og hva som egentlig har skjedd. Hva hvar bakgrunnen og motivet? Når pressen ikke tør å være kritisk til sine allierte eller oppfører seg som en allierte politikere er troverdigheten tapt og det er ingen fri presse mer. Kun et propaganda apparat.

På tide med en selvransakelse :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side :)

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#nrk #dagbladet #vg #fripresse #media #nyheter #propaganda #syria #russland #usa #trump #putin #aleppo #mosul #2017

4 kommentarer

Langelandene

15.04.2017 kl.10:11

En bra reflekson over mediene. Bra skrevet!

NUK

15.04.2017 kl.11:52

Langelandene: Takk for det. Kunne skrevet en bok rundt alle spørsmålene jeg får i hode rundt dette tema :)

Lilly

16.04.2017 kl.14:22

Så sant så sant. Politikk og fakta er to forskjellige ting. Fakta baserte journalister tilhører vel det sjeldne kanskje. Ser frem til en bok skrevet av mangeårig utenriks journalist Kristin Solberg.

NUK

16.04.2017 kl.15:50

Lilly: ja det er synd at verdensbildet vi får se stort sett kun er videreformidling fra politikken og makten som styrer.

Skriv en ny kommentar

hits