Mye å jobbe med!

Jeg er en handlingens mann med mange prosjekter og baller i lufta. En som står på og gjerne gjør det litt ekstra på jobben. Fritidsinterresser som stein/mineraler, metalldetektor og friluftsliv er noe jeg dyrker etter beste evne. Prosjektene bearbeides kontunuerlig i hodet og iveren til å få de ut i praksis gnager meg i nakken, etter jeg kommer fra en lang og givende arbeidsdag. Jeg hamrer løs i steinrøysa, gjør store funn og utgravinger eller spretter rundt i skogen som en våryr hjort..

 Jaja nok om drømmene mine :) Det var en gang skulle det stått først og det hadde stemt ganske godt. Det er vanskelig å unngå  å måle seg selv opp mot hvordan det var tidligere. Dit jeg skulle ønske jeg kunne komme tilbake.

Jeg må gjøre endringer for å mestre mitt liv, endringer på ting som er helt inngrodd i meg i måten jeg takler, handler og mestrer forskjellige utfordringer i hverdagen. Om jeg fortsetter i det samme mønsteret og velger den kjente og ofte den "enkleste" vei vil ikke forandringer oppstå. Jeg ønsker endring og har forsøkt på flere måter, hodet er motivert, for det er så mye jeg vil kunne få til. Så hva er det som hindrer meg? Hva er det som motiverer meg?

Ønsker jeg virkelig endring? JA! Er jeg motivert? JA! Tror jeg virkelig på at jeg kan gjøre endringer? JA! Vet jeg hva som skal til? Nei! Er mine mål realistiske? Kanskje ikke.. Hvis jeg ønsker, er motivert for og tror jeg kan gjøre en endring, kan jeg da få det til? JA! Eller NEI! For om målet er at drømmen min skal gå i oppfyllelse så hjelper det kanskje ikke samme hvor mye jeg ønsker.  Hvis jeg ikke vet hva som skal til og har urealistiske mål, vil jeg da kunne få til en forandring? Nei! Men her er det mulighet å få hjelp og da vil det kanskje skje noe.

Til toppen.

Det er en helhet som må på plass. Jeg trenger verktøykassa som gjør at jeg kan løse utfordringene på veien. Klatrerselen som hindrer meg å falle ned. Jeg må ta trappa med avsatser hvor jeg kan hvile og vite at jeg er et steg nærmere toppen. Målet er da hver avsats hvor jeg får nytt feste å ikke risikerer å ramle helt ned igjen. Uten vertøyet og sikkerheten kan jeg velge å sette opp en lang bratt stige som den korteste vei, men den vil også være den hardeste og mest usikkre. Sannsynligheten for at det går galt vil være meget tilstede, og gjør det kanskje enda vanskligere å gjøre et forsøk til.

Hvor er toppen?

Jeg har hatt en målestokk på meg selv som "slik jeg hadde det før plagene" Det er ganske mange år siden nå. Om jeg ikke finner ungdomskilden så er det i seg selv ganske urealistisk. Klart jeg har hatt et ønske om å ikke ha smerter og egentlig skulle jeg vært villig til å gjøre alt om jeg kunne bli kvitt dem. Men trur jeg, eller kan jeg det? Har levd med det i kanskje 7 år nå kanskje mer for jeg husker egentlig ikke helt når det startet. Er de blitt en del av meg som jeg må takle? Takler dem på et vis slik jeg lever nå men det er hovedsaklig det jeg gjør og. Mestre livet med de plagene jeg har. Hva skal livet bestå av da? Mestre smertene og det jeg får til i hverdagen eller alt slik jeg gjorde før?

Jeg har ikke svar på alle disse frem og tilbake overveiningene men jeg lærer noe hver dag her og det holder motivasjonen oppe. Det er så utrolig mange faktorer med meg selv, mine nærmeste, venner og apparatet rundt som også skal taaes hensyn til. Å virkelig få til en endring som gror seg fast er en stor jobb og mange spørsmål :)

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #innlagt #rehabilitering #rehab #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

4 kommentarer

stavangerinmyheart

21.04.2017 kl.08:12

Ønsker deg en fin dag:)

NUK

21.04.2017 kl.14:02

stavangerinmyheart: tusen takk for det :)

Lilly

21.04.2017 kl.15:55

Gode spørsmål. Tenker at ting må først og fremst aksepteres og godtas, og så må en finne en annen måte å gjøre ting på. Du er godt i gang. Du har ikke vondt i viljen. Du er ansvarlig, handlekraftig, kreativ, modig, oppfinnsom. Du finner ut av ting vet du.

NUK

21.04.2017 kl.16:14

Lilly: Takk for mange gode og oppmuntende ord :) Ja med litt veiledning, vilje og åpenhet finner jeg vel en vei.

Skriv en ny kommentar

hits