Fjerne alle fingre eller fjerne penis? (Sunnaas Sykehus)

 Slik sluttet dagen i dag. Etter vår faste rutine på kvelden med quiz, som er faktisk utrolig morsomt. Vi er 10-12 eller flere blitt, som gjør et iherdig forsøk på å triumfere med vår kunnskap.

Problemet er bare at vi kan så å si ingen ting som er litt mer avansert enn grunnleggende viten og selv der skårer vi ikke høyt. Må trekke frem at ei dame i gruppa imponerer meg noe enormt da, hun kan noe om alt. Ikke alle spørsmål men, noe innenfor veldig mange tema og gjerne slikt som ikke noen har hørt om. Vi har 3 quiz bøker hvorav den ene er for 8-12 år, den brukes bare for å trekke selvtillitten opp igjen etter de andre.

 Det skal være ro her kl 22.00 så da må vi bare avslutte quizen for det går ikke rolig for seg. Tror dette laget kan høres i flere fløyer her på Sunnaas. Til slutt i dag tok jeg høytlesning fra 169 Dilemmas av Radioresepsjonen og dilemmaet var som overskriften spør. Utrolig artig bok som burde være i alle hjem med humor. Jeg klarer nesten ikke lese den selv for jeg flirer så mye.

Det er en utrolig hyggelig gjeng å ha blitt kjent med her. Blide, sosiale og åpne. Vi kan fleipe med hverandre eller om oss selv, når vi fordriver fritiden sammen, men har også mulighet å trekke oss unna om man trenger litt egentid og ro. Noe deler vi erfaringer og lytter til hverandre om det som plager en, men egentlig veldig lite av det på fritiden. Stort sett er det hverdagsprat og ha det hyggelig sammen på kveldene. Fantastisk gjeng må jeg bare si.

Ellers er det meget tett program hele dagen frem til middag og en ting i dag var om smertefysiologi noe som er meget interresant. Selv om jeg føler at mye av det egentlig er klart for meg. Det masse jeg ikke vet og som gir noen nye måter å håntere utfordringene på.  For når vi har et slikt aktivt foredrag (hvor vi lytter og diskuterer) og de setter ord og bilder på ting så opplever jeg stadig at det er akuratt slik det er. Det er veldig spennende og litt godt å få ting litt ryddig på plass. Jeg kan gå å gruble på om ditt eller datt, er det bare meg, er jeg svak, hvorfor er jeg slik, hva gjør jeg feil, kan jeg gjøre det værre, kan jeg bli smertefri? Og tusen andre spørsmål eller tanker som rullerer oppi nøtta. Bare å få bort noen av disse spørsmålene hjelper litt for hver gang. Så kanskje det blir mer plass til annet. Malekurs har vi og vært på, og det er en av de aktivitetene hvor vi er stille og bare konsentrerer oss om hvert vårt verk. Tur og litt trening ute i det fri med spillet kubb som avslutning ble en veldig artig opplevelse. I en meget lite selvhøytidelig gruppe så blir det veldig gøy.

I tillegg til alle aktivitetene i gruppa får jeg og individuelle samtaler med de forskjellige terapauter. Det er til veldig stor hjelp. Spesielt når man kanskje sliter med ting som ikke er så lett å ta i en gruppe. At jeg har fått knekt psyken min totalt som et resultat av å ikke kunne jobbe mer er ikke noe jeg kan overse. Jeg har ikke noe problem med å være åpen om det å være psykisk syk også men, det er fint å ha profesjonell hjelp til akuratt det. Så her kan jeg nesten ligge å dra i snora når ting presser på eller man kjenner hjertet vokser opp i halsen.

Noen få av disse konsekvensene har jeg ikke, men nå vet jeg mer om hvorfor.

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits