Gruppen er sterkest sammen. (Sunnaas sykehus)

Tross tett program hele dagen og mye ny lærdom får jeg endel tid til refleksjon. Min refleksjon er ikke alltid av det lystige laget men, prøver ende opp med et snev av positivitet likevel da. Beklager om det blir litt mye surr og rare refleksjoner fra denne nøtta men det er ganske kaos der desverre. Noe jeg prøver å sortere etterhvert. Litt tilfeldig hvordan det kommer ut og ned på tastene. Heller ikke alltid like lett å få hjernecellene til å holde seg i ro så jeg ikke sporer helt ut i det blå. Dagens tanketrøbbel.
 

I en tid hvor det til tider kjennes ut som føttene har satt seg fast under veivalsen og sjåføren har deg i blindsona. Noen er ufrivillige vitner og kan lite gjøre. Samtidig som det er forferdelig vondt og jeg skulle så gjerne kommet løs. Mest av alt, ønske at jeg så meg for og ikke tråkket så feil. Jeg prøver rope, men maskina bråker så mye at det er umulig å oppnå kontakt. Sjåføren står stille og tenker hvordan man skal få en slett og rett vei. Den kan kjøre begge veier. Om den valser mot meg er jeg ferdig. Om den valser fra meg ligger jeg igjen forkrøplet bak og kan bare håpe at jeg klarer å dra meg unna før den kommer tilbake.

Feil sted til feil tid. Uoppmerksom og uforsiktig. Ville hjelpe men ble et hinder. Ingen å klandre, kun offere i alle kanter p.g.a dårlige valg. Det er mange skadelidende på forskjellig vis. Jeg som tråkket feil, er selvforskylt forkrøplet. Sjåføren klandrer seg selv og sitter igjen med konsekvenser. Vitner som kom i skade å oppleve det som er skjedd, sitter igjen med traumene.

Det er virkelig en stor påkjenning og det kan ta lang tid å bearbeide. Styrken til å få det til, er sammen. De som har en rolle i samme et traume, bør best være i stand til å bearbeide det, selv om ingen sitter igjen med lik opplevelse. Det er derfor viktig å tilby gruppen det en har og ta imot hva gruppen kan gi. 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

2 kommentarer

bildemannenpaul

03.05.2017 kl.23:33

Fin blogg!

gjerne ta en liten titt innom min nye blogg :)

http://bildemannenpaul.blogg.no

NUK

03.05.2017 kl.23:55

bildemannenpaul: takk for dett :) følger deg videre jeg :)

Skriv en ny kommentar

hits