Da sprakk bobla (Sunnaas Sykehus)

Hjemme igjen etter fire uker på Sunnaas sykehus. Den 19.April slepte jeg meg haltende med hode under armen inn døra på Sunnaas og i går slo jeg hjul, munter og full av energi ut igjen.... Nesten,, eller var det en drøm? Utrolig takknemlig for å fått være på dette oppholdet. Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger til et smerterehabeliterings gruppe opphold, annet enn håp om at det skulle gi meg litt innsikt og kanskje noen muligheter å takle hverdagen bedre.

 Først ble jeg kjent med gruppa som jeg skulle være sammen med i 4 uker. Fem fantastiske personer som har bidratt på alle måter så dette oppholdet både ble lærerikt og veldig artig. I tillegg har vi hatt et team av terapauter med forskjellige proffesjoner sammen oss De har fulgt oss opp meget godt tatt seg god tid å møtt oss med masse omsorg. Og jeg må ikke glemme å nevne alle andre gode folk og nye venner jeg har truffet og fått på dette oppholdet fra alle kanter i landet :) Alt i alt bare så mye fantastiske fine folk.

Vi har fått masse lærdom innenfor veldig mange aspekter rundt det å leve med langvarig smerte, hvordan mye henger sammen og muligheter vi har for å kunne klare hverdagen bedre i fremtiden. Alle hadde samme grunn til å delta på dette oppholdet, men kanskje litt forskjellige utfordringer og situasjoner i hverdagen. Med egen kordinator på hver og en, ble de forskjellige utfordringer tatt hensyn til og tilrettelagt for.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg har lært utrolig mye, hatt et kjempe bra opphold masse god mat. Blitt tatt godt vare på og seriøst behandlet. Det er ikke lett med skjulte helse problemer i hverdagen, men de er vel så aktuelle. Følgene av å gå med smerte i lang tid kan være katastofale om det ikke blir tatt på alvor. Det har vi helt klart blitt på Sunnaas.

Nå blir jobben med å forsøke å intigrere noe av det jeg har lært i mitt daglige liv, for meg handler det mye om å omstille nøtta og ta hensyn til kroppen. Noe jeg forstår til en hvis grad, men det blir nok en ganske stor jobb. Må starte i det små og prøve få en utvikling over tid.

Det er litt rart og komme hjem etter en god stund på sykehus å skulle begynne å gjøre/tenke anderledes med en gang. Har levet i en boble med masse omsorg både fra gruppa, terapauter, venner og ikke minst sykepleiere hele tiden. Nå er boblen sprukket og jeg er tilbake hjemme og må prøve vidreføre noe av det jeg har lært. Hjemme ble jeg tatt imot med sort smil og god klem, veldig deilig å være med mine igjen. Tar nok noen dager før jeg lander helt og får prøvet ut litt av det jeg har fått med meg i bagasjen.
Første bud i dag var å få rundstykker og brød på plass :) så blir det spennende å se om det blir noen endringer fremover :)

 

 

 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Én kommentar

Sara Gunnerud

01.06.2017 kl.13:37

Jeg for frysninger av å lese det du har skrevet på blogge, kjenner meg igjen i så masse. Sunnaas er ett fint sted å være, man får masse hjelp og blir kjent med fantastiske mennesker. Ønsker deg masse lykke til.

Ta den tiden du trenger, og slapp mye av :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits