Målet er Edelt, resultatet er Fantastisk :)

Det er søndag morgen klokken er 06.30 og min datter og jeg står opp her i Askim. Vi spiser frokost og gjør klar siste rest av pakkingen.

 40 minutter unna står en annen kar opp, lager kaffe og smører niste. Disse 3 har noe til felles denne dagen. De skal ut, ut å nyte naturen og forhåpentligvis ta med oss noen gaver fra den hjem igjen. Det er tid for steintur :)

Vi møtes på tusenfryd klokken 8.00 presis, målet er hurumlandet. Desverre for oss i dag er oslofjordtunnelen stengt så vi må ta turen om Oslo. Det går helt fint, tre glade sjeler som bare gleder seg til å få en deilig dag ute i det fri. Kjøreturen går med til masse skravel om alt og ingenting.

Det er alltid spennende på steintur for man vet aldri helt hva som venter. Om vi finner mye, lite eller ikke noe. Det er ikke så viktig å finne selv om det er utrolig gøy, men spenningen, opplevelsen, vennskapet, samholdet og frihetesfølelsen av å være så priviligert at man kan gjøre slike ting som dette.

 Det er disse som er målet å finne. Det er langt mellom dem og kanskje det faktisk ikke er noen igjen heller. Så pesimistisk er jeg ikke, det gjelder bare finne de ingen andre fant.

Topaz er edelsten enten blank eller blå, disse er mine 4 fineste og bildet kan ikke gjengi sjønnheten i disse stenene.

 

 

Basecamp er godt etablert etter en god klatretur rett opp i fjellveggen fra parkeringen. Her her steinbruddet som skal gi oss muligheten til å finne noe edelt. Like sikkert som at vi er her er at stedet gir oss en herlig dag. 
 Grave og sile arbeidet er godt i gang fra første stund. Nesten ikke tid til kaffe eller pause, for må bare lete litt til hele tiden. Litt etter klokken 14 tok vi oss faktisk tid til mat. Frysetørket turmat poser som fylles på litt kokende vann er genialt for slike turer, og selvfølgelig sjokolade til kaffen.

Det er ikke lange pausen og heller ikke mange, for iveren etter å lete er ekstremt sterk. Vet ikke helt hva som motiverer oss så utolig mye for det kan egentlig virke som en slags galskap sett med litt andre "briller". Tenker likevel at dette er utrolig sundt på mange måter.

 En annen ting som fasinerer meg og jeg faktisk må skryte av, det er min datter. Hun er 10 år og elsker dette. Hun bærer utstyr opp i fjellet, leter i timesvis, finner ut av ting på egenhånd og klager aldri på noe. Selv om hun ikke finner noe er hun og like fornøyd med turen. Det må jeg si er ganske fantastisk.  

 

 

 På vei inn i fjellet. Det ser nesten slik ut, men faktisk ligger han ned i en sprekk som vi renser ut av. La ned mye arbeid og krefter her i dag uten noe resultat å skryte av. Eller innsatsen kan vi skryte masse av da for den var veldig bra.

Disse tre tok jeg med hjem, egentlig ikke noe å vise frem. Urenset er de så blir fort litt finere ferdig behandlet. Den største fant jeg ved å grave og sile de to små er overflatefunn. Min datter og min venn fikk med seg mye mer fine saker.

 

 

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig steintur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#steintur #fred #topas #topaz #fjell #aktivitetsbalanse #kropp #glede #venner #aktivitet #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

 


 

 

4 kommentarer

Due

29.05.2017 kl.09:27

Nydelige bilder og atter en fin blogg. Jeg bor faktisk rett ved Tusenfryd. Synd at tunnelen er stengt, men det ordnet seg sikkert. Ønsker dere virkelig en nydelig dag og en fin tur :)

NUK

29.05.2017 kl.11:19

Due: Tusen takk for det :) Fint område å bo det.. Gikk helt fint å kjøre rundt og men, møtte hyttetrafikken på vei hjem så ble litt køsitting da :)

sisselgu

29.05.2017 kl.15:20

fin blogg og flotte bilder,skal ta turen innom og lese mer herfra,titt gjerne innom min blogg og se på dagens innlegg På Rett Hylle.

En blogg realitert til mennesker ,og ekte historier

Sissel

NUK

29.05.2017 kl.15:58

sisselgu: Tusen takk for det og velkommen tilbake i massevis :) Klart jeg kikker innom deg, må jo se hvem som er på besøk :D

Skriv en ny kommentar

hits