Middag fra bunnen, kalvekjøtt i eplesaus.

Marinert kalvekjøtt i søt/salt eplesaus med potet og gulrot til.

 Marinade:

Brødpose med olje, saften av en halv sitron, salt, pepper og raspet muskatnøtt.

Ternet kalvekjøtt her ca 6-700 g, puttes oppi posen og klemmes rundt så marinaden fordeler seg godt rundt alle bitene.


Jeg brukte 1,5 eple skrellet og kjørt i kverna til mos sammen litt eplejuice.

Steker kjøttet litt over middels varme noen minutter.
 Tar av kjøttet når det ikke er noen rå sider å se. Blander inn 3 SS hvetemel i skyen som er igjen.

Litt soyasaus mest for salt og syrlighetens skyld, men gir og litt mørkere farge som er fint.
 Så har jeg i min spesialitet, tørket og kvernet (høst) kantarell. Denne er utrolig kjekk og gir nydelig smak og aroma på sauser.

Etter å ha sped i vann kommer eplemosen og finhakket løk. Salt og pepper tilsettes etter egen smak.
 Sausen ferdig smaket til, tilsettes kjøttet igjen og lar det hele stå å koke på middels svak varme en times tid,

Raspet gulrøtter som noe friskt ved siden av med sitron og litt raspet muskatnøtt.

Dette ble veldig godt med potet men passer helt sikker med ris og pasta også. Velbekomme..

Mat fra bunnen gir ekte, rene smaksopplevelser :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#middag #middagstips #matfrabunnen #kalv #kalvekjøtt #aktivitetsbalanse #kropp #glede #venner #aktivitet #hode #eple #sinnsro #tur #tips #kantarell #saus #rekrasjoner #følelser #mindfulness #motivasjon #motivert #mål #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits