Positivt fokus i en deprimerende og angstfylt tid.

Nyter deilige dager av sommer som så mange andre vil jeg tro. Når sola skinner og temperaturen stiger er det litt lettere å nyte alt som gir glede i hverdagen. Det passer meg bra siden aktivitetsbalansen og positivitet er helst hva jeg bør fokusere på.

Det ligger et mørkt teppe over meg stort sett hele tiden, men jo mer positivt det er utenfor desto lettere er det å huske at det er mange gleder rundt over alt. Selv om det er tunge tider er jeg faktisk veldig heldig som har ganske mye som naturlig nok skaper glede. Barna, familien, venner, hobbyer hus/hage og naturen er i det store trekk det som holder meg sånn passe "lykkelig". Så lenge jeg klarer se det vakre rundt meg blir jeg ikke kvalt under teppet. Den siste uken har jeg gjort et forsøk på å dokumentere litt av det jeg gleder meg over her og der. Kunne jo egentlig bare lagt ut masse bilder av ungene, men det kommer ikke av hensyn til dem.

Starter mange dager med en trilletur på solbergfosslinna. Går 2-2,5 km innover og samme tilbake. Det er godt for min fysiske og mentale helse, stille rolig og kroppen kommer kanskje litt igang. 


Deilig å bare gå og dagdrømme litt mens jeg nyter små hendelser rundt meg.
 Insektenes lille bjørn koser seg på løvetann og får besøk av en annen litten rakker :) Får masse glede i å betrakte slike små ting som skjer. Her var jeg veldig heldig å fikk fanget denne på bilde og :)

Vel hjemme fra tur, er kanskje batteriene ladet opp nok til litt baking. Jeg liker godt å bake brød og rundstykker så gir meg glede det og. Ofte er jeg egentlig for sliten til å gjøre det så da kan det være vanskelig å se gleden i det. Derfor må jeg huske at jeg faktisk liker å bake og jeg lager faktisk veldig gode saker og :)
 Det beste for meg er enten bake etter en deilig tur, eller på kvelden i ro og fred.

 Jeg skal også huske at jeg driver å finner ut av min aktivitetsbalanse. Det må jeg innrømme at ikke er lett. For lite, for mye, må, bør, vil, lyst, vondt, vondere, sliten, utslitt, nå, fremover, fornøyd, passe tilfreds eller misfornøyd er omtrent rundt der jeg flyter i følelser når det gjelder aktivitet. 

 Ny klippet plen, eller mose med noen fjon er vel mer rett. Epletrær i full blomst og sommeraktivitetene er funnet frem. Er veldig glad i hagen og pusler med litt smått her og der. Så utrolig mye mer jeg vil gjøre egentlig men må fullføre noen småting først.


Tulipanbedet blomstrer og nesten alle løkene som ble satt i høst har kommet opp.


 

 

Denne busken er jeg veldig glad i, den vokser i krøller og har en dyp begunder rød farge. Kjempe fin kontrast i hagen. 

  

 


 Ikke bare jeg som holder på ute.. Samboeren har startet beisingen av terrassene. Det er nok å ta av, ca 130 m2 totalt ++. Dette er en jobb som er helt drepen for meg så jeg er veldig glad hun er villig til å gjøre den. Etter grundig vask så er det ikke så mye igjen av den 2 år gamle beisen. Du dæææven døtte meg hvor fint det blir når det er nybeiset :D
 Mens fruen beiser sitter jeg her å nyter :D


Vakre ting skaper glede, så denne må med :)


 Drivhuset har blitt beplantet. Her blir det masse tomater og agurker fremover. Jeg elsker lukten av tomatplanta og smaken er så mye bedre på alt selvdyrket og veldig fint og artig for barna. Gleder meg til å begynne høstingen.
 Endelig startet de å asfaltere gata her og så nå blir det slutt på grusvei og tetting av hull. Her blir det fortau langs eiendommen, vei og parkeringer langs veien på motsatt side. Det blir veldig bra tenker jeg mot det som var, en smal enkel små hullete grusvei. Og enda et pluss er at vi får igjen mer av tomta vår på utsiden av hekken hvor den gamle veien egentlig gikk.
 

 


Dette var litt av hva jeg har samlet opp denne uka. Og det er jo så mye mer som er hverdagen. Spesielt med barna og gleden de gir meg. Stein turen og metallsøker turen som er hobbyer og jeg er så heldig å kunne dra på. Det er godt å vite at jeg har så mye positivt rundt meg.

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#Skog #fred #hage #hagestell #balanse #positiv #blomster #blomsterbed #tulipan #tomat #drivhus #agurk #plante #positivitet #depresjon #angst #aktivitetsbalanse #kropp #hode #familie #barn #glede #bake #brød #rundstykke #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits