StormannsBakeGalskap :)

Skoleboller med masse krem og litt ekstra bakst.

Som i de fleste ting jeg gjør er begrensning et hovedproblem. Har et snev av amerikaner viruset (jo mer/større jo bedre).

  Planen var å lage skoleboller sammen datteren som jeg faktisk ikke har gjort før. Bake skoleboller da. Oppskrift er jo nesten bolledeig (kun bakt boller 1 gang før), så fant en oppskrift på nett. Luftige skoleboller var målet og fulgte den slavisk. Bollene sto til heving i over 1 time og nesten ingenting skjedde. Meget usikker på hva vi skulle gjøre kom jeg til å bare steke 2 av brettene uten kremøyet heller enn å kaste deigen. Det viste seg at de hevet i ovnen så 3. brett laget vi med kremøye da.

Egge og vaniljekrem blandet, to kjempegode kremer blir den beste kremen sammen.

 Første forsøk. Rakk ikke ta bilde før noen hadde gomlet flere nybakte skoleboller.

I mellom prosessen heving og steking måtte jeg bake noen brød og for det var vi tom for igjen. Det er blitt en spesialitet og her vet jeg akkurat hva som skal til. Tre brød og 12 rundstykker ble til. Luftige og fine.
 Fremdeles litt skuffet over skolebollene og en mistanke om at noe hadde gått galt fant jeg en annen oppskrift på skoleboller.

Ned i butikken for mer gjær og melk (tur nr 3 i denne bakeprosessen). Nå skulle vi få til luftige store deilige skoleboller med masse krem.

Den nye oppskriften var ikke så veldig annerledes, men de hevet litt mer. Ikke mye men litt, men nå tenkte jeg "jaja da er det vel slik det er da" Laget en stor fordypning og fylte med egge/vanilje krem penslet med egg. Disse kom ut av ovnen meget gode. Skulle vært enda mer luftig, men de ble ikke værst. 

Så totalen ble 24 stk. boller, 12 stk prøve skoleboller, 3 grovbrød, 12 stk. rundstykker og 24 stk skoleboller med godkjent stempel :)

 

Om noen oppskrifter ønskes er det bare å spørre :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #skoleboller #boller #eggekrem #vaniljekrem #bakeglede #rundstykker #groverundstykker #sesamfrø #valmuefrø #kruskakli #litesalt #salt #lite #brødutensalt #luftig #matfrabunnen #baketips #oppskrift #bilder #fremgangsmetode #tips #bake #hjemmebakt #sunt #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits