Hjernehinnebetennelse plutselig?!!?

Det hele startet på Torsdag, med litt stiv kropp og Fredagen det samme frem til kvelden. Hodet hadde begynt å murre litt og jeg kjente meg ikke så helt i form.

Etter å sett ferdig NyttPåNytt la jeg meg. Hodepinen ble fort mye værre og feberen steg like fort opp i 39. Min vanlige strategi med feber er å la den komme å koke ut alle basilusker som prøver seg :) Så der lå jeg svettet som en foss med sprengt hue til tidlig lørdags morgen.

Etter endel timer med min morderiske plan mot basiller, føltes det ut som det hadde hatt en effekt. Likevel måtte jeg ty til dobbel paracet og en ibux for hodet var fremdeles tungt. Det virket ganske greit og med et par paracet som påfyll litt senere på morgenen var nesten hodepinen borte.

Lørdagen var allerede planlagt så jeg var fornøyd med at det gikk såpass godt med formen. Måtte kjøpe inn noe bygg artikler for et lite oppussnings prosjekt som jeg ville bruke litt av Søndagen på. Resten av lørdagen var satt av til tur med både metallsøker og soppkurv sammen en venn. Noe som også gikk ganske greit frem til ettermiddagen og hjemreise. Hadde hatt litt murring og vært litt sliten i nøtta hele dagen, men annet var vel egentlig ikke å vente etter sist natt. Hodepinen og feberen kom ganske plutselig tilbake etter vi hadde satt oss i bilen, nå ble jeg kvalm i tillegg. Måtte stoppe to ganger på vei hjem for å bare rekke spy ut bildøra.

Vel hjemme innså jeg at jeg ikke var så frisk likevel. Ordnet meg til i sofaen foran tv'n med teppe, puter, termometer, vann og bøtte. Klokka var blitt 19 og fremdeles god mulighet for å bli friskest mulig til Søndag, så noe etterlengtet arbeid endelig kan bli gjort. Det ble tidlig i køya med bøtte, termometer og paracet på slep, orket ikke se noe på tv'n. Natten ble et helvete for å si det mildt. Ikke høy feber, men hodepinen og en kropp som trodde at hver eneste celle måtte flytte seg rundt på madrassen hvert sekund tok virkelig på. Eneste tiden jeg nesten lå rolig var når jeg fikk i meg litt vann og spydde opp vannet og magesyra igjen.

Morgenen kom ble nesten værre. Paracet virket ikke og nå klarte jeg ikke se lys. Selv med bakgrunnlyset på mobilen helt nede, i et mørkt rom måtte jeg myse for å klare ringe. Ja jeg brukte nesten 2 timer på å klare ringe faktisk. Der jeg lå halv gal og ønsket hodet mitt i en giljotin og kranglet med den helvetes lysende saken som jeg ikke orket å fokusere på mer enn et kvart sekund. Hvem skulle jeg ringe søndag formiddag????? Maaaaammaaaaaaaaa :D "Jada jeg er 40 år mann som ringer mamma når jeg har det vondt." hehe.. Beskjeden var fornuftig og klar! "Ring legevakten nå". Måtte bare forsikkre meg at jeg ikke kom til å ringe legevakten unødvendig, men når mamma sier det da er det greit.

Lite utdrag av samtale med mamma:

  • Mamma: "HaLlOoo" ( blid og høyt hun hører litt dårlig selv)
  • Jeg: "jeg er dårlig" (spak, og skremt over på andre siden av sengen etter å fått skreket "hallo" inn i den vonde nøtta)
  • Mamma: "HvAA Hører deg Så Dårlig"
  • Jeg: "KuTT UT å Rop Da!" (skikkelig irritert) "jeg er dårlig" (spak og svak igjen)

"Legevakten Askim..." "Du snakker med ........" Ja klarte ringe og stutret ut situasjonen så godt jeg kunne, med håp om å få noe som virkelig kunne ta knekken på denne hodepinen. Legevakten: "Ser du ikke bor så langt unna!" "Kan du komme med en gang, har du noen som kan kjøre deg?" "Vi kan hente deg om du ikke klarer komme selv, men du må komme nå" ..... Jøss pleier ikke få time på sekundet der akkurat,,, Meg: "hmm joda jeg kan bli kjørt opp så da kommer jeg snart"

Ankomst legevakt: Personlig data ble bekreftet i blinde og rimelig omtåket før jeg ble stusset inn på isolatrom med en blå sky trukket planke som seng å ligge på. Her startet prøver og det ble etterhvert klart at jeg skulle til Kalnes Sykehus. Så nå var det bare å vente på ambulansen.. Klarte ta en selfie mens jeg ventet, (var bare for å sjekke at hodet ikke hadde sprukket) orket bare et bilde så da ble det såpass lekkert:)

Ankomst akuttmotaket Kalnes: OOhoi å mye greier de skulle sjekke da, EKG, CT, blodtrykk/prøver, bloddyrkningsprøver, kroppsfunksjoner av alle tenkelige typer og mer.Med så bredspektret undersøkelse ville de vel finne ut nesten hva som helst som forårsaket min elendige allmentilstand..

I Ambulansen på veien nedover ble jeg mer klar over hva de tok forbehold om, det var hjernehinnebetennelse og jeg tenkte å fy f... det er ikke noe artig. Ble litt redd og da, for min kunnskap om det, er at det er farlig. Mesteparten av søndagen og natt til mandag ble en stor grøt i tester, leger, spørsmål, smertestillende og forflyttninger før jeg endte på nevrologisk natt til mandag en gang..

Hjernehinnebetennelse/meningitt:

Det ble ganske raskt avblåst at det var smittsom bakteriell hjernehinnebetennelse (som er den farlige typen), men likevel mistanke om at det var en virus hjernehinnebetennelse holdt de på og måten å finne det ut på er ryggmargsprøve eller spinalpunktsjon som de kaller det.

Denne prøven må jeg si jeg ikke så spesielt frem til, å tre en nål langt inn i ryggmargen å tappe den for veske er virkelig unaturlig og veldig ekkelt for meg. Kan si det stakk 2 ganger, en i huden og en lengere inne. Kjente ikke så mye mer, men vet heller ikke om jeg pustet på 10 minutter. Helt stille lå jeg og slet med å holde tankene borte fra at jeg hadde et fremmedlegeme i ryggmargen.

Legen: "klar og fin veske" "det som skjer nå .... bla bla bla..." "denne vesken er samme som ligger rundt hjernen din"... Meg: "ikke si noe mer bare gjør det!!" 

Bedøvelse?? Neida, men så var det ikke vondt heller.

To timer senere: Legen sa det ville ta 2 timer å få svar, kan hadde også fortalt at klar veske var godt tegn på at alt var i orden. Ganske presis 2 timer senere kom han tilbake, "du har hjernehinnebetennelse!" Det var en kjapp nedtur, men på en rar måte deilig og. For nå var alle tester gjort, de og jeg viste hva vi forholdt oss til og det var riktig å kontakte legevakten denne gangen. Behandling for denne typen er ro og hvile 1 til 2 uker. Hva det skyldes kan være flere årsaker, men en de sjekker som tar noen dager ekstra er borrelia. Jeg har hatt endel flåttbitt så det er ikke umulig men, det får vi ta med et smil om det skulle være :) Endelig hjemme igjen...

Legevakten, Ambulanseteamet og Kalnes Sykehus: Terningkast 6 for pleie, omsorg og service. Jeg har ikke noe å utsette på disse menneskene som jobber i denne bransjen. Det er fantastiske folk alle sammen.

Mat på Kalnes: Terningkast 3, og det er ikke for jeg egentlig var missfornøyd, men fikk vite rett etter siste måltid som var de pølsene at jeg kunne valgt mat fra buffen. Det hadde nok vært mer fristende enn 2 skiver og no små påleggs pakker som det stort sett ble på meg. Jeg klarte nesten ikke spise så hadde ikke behov for noe buffe, men skulle vist om valget likevel. Så nå vet dere det, velg fra buffe :D

 

Takknemlig for det jeg har rundt meg!

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#kalnes #sykehus #helg #hjernehinnebetennelse #meningitt #virus #kropp #hode #opptur #hjernen #innlagt #hvile #borrelia #relasjoner #familie #mamma #legevakt #ambulanse #refleksjoner #sykepleier #følelser #angst #redd #usikker #syk #endringer #hodepine #kvalme #lysømfintlig #lyssky #feber #uro #ekg #ct #spinalvæskeprøve #smerte #ryggmargsprøve #ryggmargsvæske #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

5 kommentarer

Vårin

13.09.2017 kl.14:02

Interessant å lese om alt du skriver. Jeg er glad du er på bedringens vei.

NUK

13.09.2017 kl.14:58

Vårin: Tusen takk.. Det var hyggelig å høre :) går litt opp og ned i aktiviteten på skrivingen men syns det er gøy og kjekt :) Viruset på hjernen er under kontroll nå :D

sisselgu

14.09.2017 kl.16:16

Glad du er på bedringes vei ,sender deg varme tanker og en høstklem herfra :)

Anne

21.09.2017 kl.08:14

Uffda! Dette høres virkelig ikke godt ut. Bra du er på bedringens vei da! ☺️ God bedring!

NUK

21.09.2017 kl.23:10

Anne: Nei det kan jeg skrive under på :) det var ikke godt. Tusen takk for det og meget bedre nå :)

Skriv en ny kommentar

hits