hits

Et geni eller en tragedie blir skapt

Det er skole, skole, skole, og alt dagligdags syssel. Hverdagen er virkelig blitt fylt opp, og jeg trives kjempe godt med det. Skolen og arbeidet med fagene tar helt klart mye fokus om dagen og jeg kjenner på mange følelser.

Først må jeg si at jeg sjelden har hatt det så godt med å gå skole som nå. Jeg er virkelig sugen på kunnskap samtidig som jeg ser muligheten og nytten i det jeg gjør. Det er min fremtid og min mulighet å trygge meg og mine i årene fremover. Muligheten til å få jobbe med noe som jeg faktisk brenner for og gir meg energi fremfor å slite meg ut åpnes. Gjør jeg jobben med skolen bra så åpnes kanskje enda flere dører på veien. Den virkelig største forandringen er at jeg ser det er fult dagslys på utsiden av rommet samtidig har det inne i meg blitt tent flere lys.

Ikke en eneste dag har jeg tenkt «i dag vil jeg ikke på skolen» jeg gleder meg faktisk. Jeg kan selvfølgelig rangere fagene etter hvor mye jeg liker dem, men det spiller ingen rolle. Dette skal jeg gjennom på best mulig måte, jeg skal gjøre så godt jeg kan. Da har jeg ikke plass til tanker om «å dette er så unødvendig, kjedelig» eller lignende.

En annen ting som gjør skoledagen lett er mine medelever. Kjempe fin klasse med bare hyggelige folk. Har ikke blitt godt kjent med noen enda egentlig, men noen bedre enn andre. Likevel føler jeg dette er en kjempe fin klasse. Alltid god stemning og ikke noe problem å samarbeide, hjelpe hverandre eller skravle i pausene. Selv har jeg vel oppdaget at jeg er ganske utadvendt og ikke er spesielt sjenert i timene. Liker å svare, stille spørsmål og engasjere meg i timene. Må holde litt igjen noen ganger og ikke redd for å svare feil, noe jeg gjør nå og da.

Mestringsfølelsen skal man ikke undervurdere. Den er veldig viktig og man skal nyte den, men den kommer ikke av seg selv. For meg er norsk faget kanskje den største utfordringen. Mest for mengden lesestoff som vi skal igjennom, og jeg er ikke noen lesehest. Det kommer jeg nok aldri til å bli heller. Så da er det fort at jeg kan føle meg overveldet av hele faget, men nei. Jeg mestrer dette, jeg gjør mitt beste og leser det jeg skal så godt jeg kan. Innsatsen jeg gjør gir meg mestringsfølelsen, jeg gir ikke opp, men lar dørene stå åpne for ny kunnskap uten å la min egenvilje styre. Bare akseptere at dette skal vi kunne så da må vi forsøke å få det til da.

De andre fagene skal jeg nevne litt om i korthet.

Naturfag, var faktisk et fag jeg hadde følelsen av før jeg startet at jeg mestret godt. Mye i dette faget ligger til mine interresser og stimulerer min nysgjerrighet. Hittil må jeg si at dette faget er en større utfordring enn ventet.

Historie, forventningene mine var vel heller labre her. Visdom om hva som har skjedd, hendelser, tidsepoker, og slikt har jeg hatt selv om det ikke har vært helt katalogisert. Mer sånn «ja hørt om det». Dette faget er kjempe spennende og her nyter jeg virkelig å lære ting jeg har hørt om på en skikkelig måte.

Matte, alltid vært mitt favorittfag og det er det fremdeles. Masse oppfriskning som trengs, men det er kjempe deilig å kose seg med algebra, funksjoner, vinkler, målestokker og alt som må komme.

Hjemme, hvordan går det der?

Det er utfordrende, men det går. Mye som skal gjøres både med hus og barn og når man går skole så er ikke arbeidet over når man drar fra skolen. Så har gjelder det å finne løsninger og aksepter. Må virkelig innrømme at det er en god del jeg kjenner på å skulle ha fått gjort. De tingene blir ikke færre heller. Kravene til ryddighet har blitt firet på og gulvvask intervallet har blitt betydelig lengere. Prosjekter går i litt rykk og napp, men aaaaaaaaltfor sent..

Skulle vel helst ikke hatt noen nå, men det tror jeg er umulig. Klarte senest i helgen å starte et nytt prosjekt oppi det hele. Etter de gjorde om veien utenfor her fikk jeg tomtegrensen frigitt (den gikk uti den gamle veien). Så tujahekken som står mot veien nå står 1-3 meter innenfor grensa. Det har jeg hatt ønske om å gjøre noe med en stund. Plutselig kom jeg over 70 cm høy smaragdtuja planter til 20.- stykk. Da var det ingen tvil, 25 stk måtte kjøpes, grøft i pukken måtte krafses, jord måtte graves, tuja plantes, mer jord graves og pukk/subus krafses tilbake. Ikke helt ferdig enda heller.

Så er det tiden til barn. Jeg er jo egentlig ganske mye tilstede her hjemme så har ikke så dårlig samvittighet for det. Kunne helt klart tenkt meg og gjort litt mer sammen dem, men det er ikke så galt tror jeg. Tiden og energien til å finne på noe utenfor husets vegger finner jeg yterst sjelden, men kan kose oss med litt av hvert hjemme.

Det jeg merker samvittigheten gnager mest på er matlagingen. Egentlig har jeg lyst å ha skikkelige middager hver dag. Det blir det bare ikke. Det er tiden energien og fokuset som er utfordringen her. Plutselig er jeg i mitt syn nesten tom for middagside`er, til og med brødbakingen lider som er viktig for meg og de andre (tror jeg). Men på grunn av tuja prosjektet i helgen klarte jeg ikke bake brød til denne uka. Så her har jeg vært nødt til å skli ut med kjøpebrød i 3 dager ? Nærmeste jeg kommer tragedie nå egentlig, hehe.  Bakt nå i kveld da, det får være grenser.

Tilslutt vil jeg si. Litt har jeg følt på å ikke ha skrevet noe særlig her den  siste tiden, men disse skriveriene tar faktisk også endel tid. Så selv om jeg har masse på hjertet får jeg ikke prioritert dette så mye. Det vil ikke si at jeg har lagt opp, men må prioritere. En mulighet om du er nysgjerrig på hva som foregår er å legge meg til på snap og følge med på min story

Gjør som flere andre følg meg videre visuelt på reisen :)

Syns du dette eller annet var verdt en tommel opp? 

Du er også hjertelig velkommen til å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Hilsninger, kommentarer, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#takknemlig #snap #snapchat #snapcode #skole #student #studiekompetanse #voksen #skole #klasse #voksenopplæring #generell #påbyggning #utdanning #fag #allmennfag #venner  #nærmeste #pendler #matte #historie #bake #brød #hjemmebakt #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #rehabilitering #relasjoner #familie #åpenbaring  #refleksjoner #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #kaos #humor #nuk #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

 

Én kommentar

maiken

09.07.2018 kl.10:57

Du er flink å skrive så norskfaget går som en lek....

Modig gjort å sette seg på skolebenken igjen i voksen alder.

Skriv en ny kommentar