hits

Therese Johaugs krokkodilletårer.

Det er kanskje det største og stolteste varemerke Norge har som nå har fått en stygg skramme, Skinasjonen Norge.  Hele norges ski yndling Therese Johaugs dopingsak har nå hatt sin høring.

Jeg må først si jeg alltid har vært imponert av henne og de andre ski jentene. Selv om det kan bli litt mye norsk dominans i ski sporet så er det imponerende også. Vi er en stolt ski nasjon og det satses ganske betydelig på at vi skal være best år etter år. Selv om jeg ikke er en sports fanatiker så har jeg en liten skap patriot i meg.

Foto: TERJE BRINGEDAL, VG

Nå var det Therese Johaugs dopingsak jeg skulle kommentere.

Første jeg reagerte på når denne saken ble kjent og Therese hadde pressekonferanse var krokkodilletårene. Det var rett og slett en pinlig forestilling i mine øyne. Måten hun hulker ut hvor lei hun er seg og hun har ikke skyld i dette, jeg ble på ingen måte overbevist. Klart hun er lei seg for denne saken, for hun vet nok ganske sikkert hvor stor konsekvens det kan ha for hennes karriære. Ikke bare hun blir skadelidende av dette, men tilliten til norges topp idrettsutøvere/skiforbundet blir og skadet. Det er klart for alle og derfor er det også veldig viktig å reagere helt korrekt fra alle parter.

Hun selv hadde stolt 100% på sin lege og kun brukt en leppekrem.

Det få forstår er hvordan hun kunne unngå å legge merke til merkingen på denne kremen. Den var rimelig tydelig, god del tydligere enn rød varseltrekant som de fleste legger merke til om vi skal ta en medisin. At hun og hennes lege, i demses posisjon ikke klarte oppfatte merkingen, verken ved annskaffelse, bruk eller ved kontrollrutiner svekker både henne og legens  troverdighet betraktelig dessverre. Faktisk kryper skepsisen min til hele vårt toppidretts støtteapperat. I et så kontrolert miljø hvor våres utøvere og de rundt bedyrer sin renhet så til de grader og alltid er ute med kraftsalver når det gjelder andre nasjoner er det helt uholbart at dette skulle kunne hende. Det blir faktisk bare dumt.

Hun legger all skyld på sin lege for hun stolte på han, han tar også skylden. Det kan virke rimelig om det var snakk om en "fersk i gamet utøver/lege" men, det er ikke Therese og legen. Hvis hun blir trodd på dette vil hun få mild straff, men skepisen til om vi har "rent mel i posen" vil nok øke. Om hun blir dømt strengere vil det vise at vi har null toleranse på doping og spiller ingen rolle om det er våres beste utøver. Da vil og andre utøvere vil beholde noe mer troverdighet, og det trenger vi. For er det noe som er meget viktig i denne saken så er det netopp det. Vi har vunnet så mye og vært overlegene i vinteridrett så lenge at dette er en mye større sak enn at Therese er blitt tatt med litt clostebol i blodet.

Medienes dekning av denne saken har vært stor og ikke bare her til lands. Det er ikke så rart. Hvordan takler vi som den mest dominerende skinasjonen i verden at en av våres beste er tatt i doping?

Våre egene medier  klarer ikke å se denne saken uten en viss beskyttelse av Therese og oss selv som skinasjon. For en slik sak som dette går utover "oss alle" siden de fleste faktisk lever i trua på at våres atleter ikke bedriver juks. Så hvordan klarer vi å bedømme denne saken nøytralt? Det klarer vi nok ikke, såpass brutalt ærlige mot oss selv blir vanskelig å være. Om vi klarer dømme vår alles Therese en objektiv dom vil nok bli diskutert. Særlig om dommen blir mild slik som er fremmet (14 mnd.) eller mildere. Fokuset til Therese er hvor motivert hun har å nå OL neste år og at en eventuel stengere dom vil ødelegge for dette og kanskje hele hennes karriære. Å hun er så heldig at media fremmer hennes ønske og vinkler saken til medfølelse og hvor motivert hun er til OL. Plutselig er ikke saken at hun er tatt i DOPING så ille. Eller er det på tide at vi åpner øynene og ta livsløgnen fra folket.

Godt å få ut litt gruff :)

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 Husk å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#doping #endring #ski #skisport #therese #johaug #theresejohaug #toppidrett #clostebol #dom #juks #langrenn

 

 

Bakeglede i "netto'n" :)

Selv om det har vært litt stille fra meg er aktivitetsnivået det samme i heimen.

 I går ble det 38 grove rundstykker og små baguetter, i kveld tok jeg en runde til med bakebollen og rullet ut noen til.


Forkle er kjekt å ha :)

Gårsdagens resultat, veldig fornøyd god smak og luftige.
 

 Dagens bakst ble 47 rundstykker + en flette.
Nå er brødforsyningen sikret en ukes tid kanskje mer håper jeg :) Tar litt tid å bake såpass men det er såååå verdt det. Smaken, sunnheten og bakegleden er selvfølgelig bare pluss. 
 

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #bakeglede #baguett #rundstykker #groverundstykker #hjemmebakt #sunt

Veien er utfordrende.

Jeg velger en vei som gjør meg godt.

Jeg velger en vei som gir meg lærdom.

Jeg velger å ha flere veier åpne.


------------------------------------

Hvis veien jeg valgte ga meg en positiv erfaring, vil jeg gjerne gå den igjen.

Hvis jeg lærte noe nytt, vil jeg ha det med meg vidre.

Hvis jeg velger feil, kan jeg alltid prøve en ny ved neste kryss.


------------------------------------

Utfordringer styrker meg.

Uten utfordringer vil jeg stagnere i ett mønster.

Med utfordringer vil jeg ha et rikere liv.


---------------------------------------
 

 

Dagens tanker fra meg til dere :)

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 Husk å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #endring #vei #veiskille #valg #muligheter #hjerte #forandring #filosofi #tru #håp #2017

 

 

 

Naturlig vakre formasjoner :) Må bare nyte disse vakre formasjonene, snøfri vinter gir nydelige kontraster.Dette fenomenet har jeg først i år blitt oppmerksom på i år og nå ser jeg det ofte. Kvister som er omgitt av frost som minner om bomull. Kjempe fine tynne tråder som har pakket inn kvisten i en sky.

tusen takk for du kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#snøfritt #natur #vinter #tur #friluft #frost #is #istapper #bilder #skog #takknemlighet #sinnsro #2017


 

Kveldsaktivitet gir digg morgenbrød :)

Bakeglede på kvelden. Etter å ha bakt nesten alt eget brød i de siste åren begynner går det som en lek. Jeg liker å eksprimentere litt og vet hva jeg ønsker. Luftig, smakfult, grovt og med lite salt. Her er gårsdagen/kveldens bakverk.

 Litt av snadderet som skal i mine brød, i skålen har jeg bløtlagt havregryn.


 Her brukes ikke kjøkkenmaskin. Da måtte jeg vel hatt en industritype for jeg lager deig til 6 brød eller denne gang 4 brød og ca 20 små baguetter/rundstykker.

Formene smøres og det strøs både oppi formen og oppå deigen med litt forskjellig, sesamfrø, gresskarkjerner og valnøtter denne gang.

 

 

 

 

 

 

 
 Gourmet valnøtt brød med gresskarkjærner, masse valnøtter i formbunnen sammen gresskarkjærner, halvfull form med deig, så masse valnøtter oppå som jeg trykket ned i deigen. Tilslutt strødd med gresskarkjærner.


 Samme deig til alt men gjør litt forskjell i formene og oppå. Da blir det litt mer spennende å ta ut av fryseren.


Heldekt med sesamfrø.

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #baguett #rundstykker #groverundstykker #hjemmebakt #sunt

 

Jakt eller Slagmark??

Årets første søketur er unnagjort :) Kan ikke si jeg savner frost og snø noe særlig. Så herlig å kunne reke rundt 2, 3 eller 4 timer opp og ned, hit og dit, grave og fundere, i verdens beste miljø :)Lokalisert MMS (metallisk mulig skatt), hull graves, frem med pinpointeren, "skatt" arkivert :)

 Det piper litt ubestemt noen ganger og jeg blir nødt til å sjekke ut for min nysgjerrighet klarer ikke la det være. Tar litt tid å lære seg søkeren, lyse toner indikerer bedre metall, og mørke er mer verdiløst, men så har det litt å si på størrelse og dybde også. Det er også tall som angir metallet men, ikke alltid dette er så lett å få frem. Så øvelse er beste måte å bli flinkere til å slippe tømme skog og mark for gamle spiker/nagler. 

Det er spor av folks aktivitet nesten overalt og det fasinerer meg særlig i skogen når det er godt unna dagens bebyggelse. Hvem og hva gjorde at denne nagelen havnet akuratt her?
 

Stedet jeg utforsket var tydeligvis vært jaktmarker i lang tid for her var alle typer hylser og prosjektiler. Den lange blystangen aner jeg ikke hva kan være. Den er ca 5 cm lang og ca Ø 7 mm avrundet i bege ender men litt spissere i ene enden.

  Forskjellige prosjektiler som jeg gjerne skulle vist mer om. Den store hvite og den bitte lille er av bly det vet jeg. Men den store spisse har jeg ikke funnet maken til før.
 Har Funnet spisse før men ikke som er rustet. Så om noen har peiling på hvordan og når disse er fra vil jeg veldig gjerne høre fra dere.

Stor bly til venstre ca dia i bunn Ø 9 mm, høyde 23 mm og tydelig trykt sammen.

Lille bly liggende har dia Ø 5 mm høyde 11 mm.

Spiss rusten har ca dia i bunn Ø 6-7 mm og en høyde på ca 39 mm.

Vil veldig gjerne vite mer om disse, hva slags våpen, hva de brukes mot, når de var i bruk og mer..

Tror ikke noen av prosjektilene hører til noen av hylsene jeg fant, vil også gjerne lære om de hylsene og hva de kommer fra o.s.v.

5 stk a' ca Ø 10 mm og 20 mm høy.

2 stk a' ca Ø 6 mm og 8 mm høy

1 stk a' ca Ø 11 mm og 57 mm høy

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#metallsøker #metalldetektor #skatt #natur #prosjektiler #jakt #krig #vinter #tur #friluft #bilder #skog #historie #takknemlighet #sinnsro #2017
 

Høytrykk kureres i skogen, lufttilførselen kureres på Kalnes.

En morgentur på legekontoret i dag mest for å følge opp blodtrykket, det var fremdeles høyt. Ikke uventet egentlig men jeg var litt spent på hva legen ville konkludere med. Han er opptatt av at jeg skal være aktiv og det er jeg så godt det lar seg gjøre. Jeg er mye å går både tur med lillegutt og i skogen + trening hjemme. Det var han fornøyd med, likevel vil han heller satse på mer aktivitet. Som han sier "vil helst slippe å sette deg på 40 år med blodtrykksmedisiner". Hvorpå jeg svarer "om alternativet er slag i en alder av 40, så håper jeg du gjør det" :)

Men han syns jeg skal prøve å få det ned med trening og aktivitet først og det er jeg egentlig fornøyd med, så da ble det en 1,5 timers tur i skogen etter legen. Utforsket en liten skog som jeg ikke har fått sjekket ut skikkelig tidligere. Uten detektoren i dag kun rekonosering. Møtte 2 store elg og men de ville ikke stå modell for meg så ble ikke bilde desverre. Var kanskje 20 meter unna når de så meg og jeg dem :) Alltid artig å møte på dyr i skogen.

En utsatt ting til hos legen som har latt vente lenge nok på seg og. Jeg har slitet med ganske tett eller trange ganger i nesa i ca 24-25 år nå. Har egentlig ikke slitet med det for jeg har trodd det bare var slik. Men for 5-6 år siden begynte jeg å lure litt på hvorfor jeg var så tett og om det var noe å gjøre med. Jeg er ikke rask i avtrekkeren så det tok 3 år før jeg fikk legen til å henvise meg hit og dit for å finne ut av dette.

En nese lege spurte meg, "har du brukket nesa noen gang?" Nei det viste jeg ikke om der og da. Et halvt år senere begynnte jeg tenke på det spøsmålet til legen av en grunn og lurte litt på det, så når jeg fikk tenkt meg om ??? hmmm jo jaaa det har jeg jo sikkert. 2 ganger faktisk,,, en gang jeg ble sparket ned og en gang av en politi batong på demo og jeg var vel 14-15 år tenker jeg. Begge gangene forsto jeg det egentlig ikke for jeg rettet den bare på plass igjen selv og tenkte aldri noe mer over det. Derfor jeg ikke viste helt klart når legen spurte heller. Rare greier men jeg husker veldig godt at det knasa inni der når jeg modelerte den på plass igjen og enda oppfattet jeg ikke at jeg hadde knekt nese. Knekt og knust er jo to forskjellige ting :)

Nå har jeg endelig tatt mot til meg å få gjort noe med lufttilførselen, så henvisning til kalnes er sendt. Bedre sent enn aldri nå er det gått nesten 3 år siden jeg ble sjekket ut her og der med denne nesa. Jeg har operasjons fobi så vil jo egentlig ikke, men tenk a' hvor digg det blir å puste lett etter 25 år :D ÅÅÅ jeg gleder meg litt :)
 

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#lege #fastlege #hjelp #natur #vinter #tur #friluft #bilder #skog #historie #takknemlighet #sinnsro #2017

En fantastisk mulighet jeg har fått!!

Fantastisk respons på mitt innlegg "Derfor drikker jeg ikke alkohol" Selvfølgelig litt skuffa over Nettavisa, Side2 og Side3 over å ikke ha fremmet det som nyhetssak, gjort meg til riks kjendis o.s.v.

Men jeg syns det er passende med et lite takknemlighet og utfyllende innlegg når jeg først har sprukket ballongen.

Veldig hyggelig med all den gode tilbakemelding og støtte, jeg vet jeg går den rette veien for nå, har jeg gjort det en god stund og det er jeg veldig glad for. Livet og hverdagen kan være tøff for alle, det er heller ingen selvfølge. Jeg har på mange måter vært heldig og klart meg godt tross utfordringer. Jeg har hatt ansvar for andre enn meg selv oppi alt sammen og heldigvis for det.  For skulle det bare vært meg å ta ansvar for i mitt liv ville jeg nok ikke kunne sittet her å rable ned min takknemlighet.

Min familie har alltid vært støttende og stått ved min side i hele livet. Spesielt vil jeg trekke frem min mamma som har vært og fremdeles er verdens beste. Hun har stilt opp med alt hun kan og måtte tåle litt av hvert. Spesielt i min ungdom og for hennes del er det bra hun ikke viste så mye den gang. Hennes reaksjon på at jeg tok ring i nesa som 13 åring var nok for meg til å forstå at jeg måtte skåne henne mest mulig i fremtiden hehe :) Hun har så mye kjærlighet og jeg tror det er den viktigste arven hun har gitt meg. For kjærligheten, omsorgen hun har vist meg er helt fantastisk. Jeg håper mine barn opplever minst halvparten fra meg. De valgene jeg tok og har tatt kunne hun ikke gjort noe med, det var jeg som tok dem.

Det er helt klart ikke optimalt gunstig å kombinere barn og avhengighet, men likevel har min kjærlighet til mine barn gjort at jeg har klart å holde en viss ansvarlighet. I dag kan jeg si jeg er alkoholiker/rusavhengig og jeg vet mange ser på det som en helt uansvarlig som raver rundt i sus og dus. Det gjorde jeg også noen år i ungdomstiden før jeg nyktret opp i 4 år. I den perioden etter hvor jeg stort sett trodde jeg hadde kontroll og i en god stund hadde det også var min avhengighet vanskligere å se. Fra midt i 20 åra til midt i 30 åra virker alkohol og litt fest ganske normalt. Det var Ikke bare for de rundt meg men for meg selv også vanskelig å se. Klart benektelse oppå det er et stort problem for en avhengig person som meg. Å holde en "god" fasade har vært en heftig jobb og veldig viktig, særlig for mine barn, men også i jobb og for øvrige.

I dag er jeg veldig heldig som har kommet dit jeg er kommet. Jeg har fått ryddet opp mye og tatt tak i mitt problem. Jeg møter utfordringer hele tiden, føles oftere enn før, men jeg flykter ikke fra dem. Jeg har fått mulighet, styrke og tro på meg selv til å møte utfordringene. Jeg vet av erfaring at jeg aldri blir frisk fra min avhengighet og at den kan komme i mange former, men jeg har fått verktøy til å bli kjent med den. Det gir meg trygghet og så lenge jeg fortsetter denne veien vil jeg ha kontroll over meg selv og mine defekter. Dette klarer jeg ikke bare alene så tusen takk til alle dere som hjelper meg til å minne meg på hvem jeg er. Å be om hjelp og faktisk få det er en utrolig gave.

Så tilslutt vil jeg nok en gang bare si takk til alle som er i livet mitt nå familien, kjæresten, barna, fjern og nær dere som har satt deres spor i mitt minne tidligere og senere. Tusen takk for alle store og små inntrykk. Dere som leser mine skriblerier, gir tilbakemeldinger, utfordrer meg og gjør meg til den jeg er og har blitt. Fantastisk er et passe dekkende ord.

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier så følger du meg.

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #endring #relasjon #alkohol #alkoholike #rusavhengig #forandring #rus #avhold #tru #håp #12trinn #tilfriskning #familie #barn #venner #kjæreste

 

 

Derfor drikker jeg IKKE alkohol!!!

Derfor drikker jeg ikke alkohol.

Som 11-12 åring forandret livet mitt seg betraktelig. Jeg byttet skole siste år på barneskolen og ble tatt veldig godt imot. Følte mange var veldig nysgjerrig på hvem denne nye karen var. Fikk da også mulighet å være en "ny" person. Identitet ble plutselig viktig og jeg startet virkelig min søken etter den. Fikk raskt venner og nye innputt. Fikk også et behov for å vise hvem jeg var og påvirke de jeg hang med. Litt vanskelig å huske helt tilbake men, tror jeg var sånn 50/50% populær. Selvtiliten utenpå var ganske god (les usikker). Såpass "god" at jeg bestemte meg for å bli litt punker ganske raskt, og engasjerte meg i forskjellig. Det resulterte i at jeg fikk mye oppmerksomhet og identiteten min ble mer definert. Flere fulgte i mine fotspor både gutter og jenter, med fillete skjorter og rufsete hår.

Første utskeielsen min var i siste halvåret av 6. klasse. Jeg stjal tobakk og winnertip av min mamma, laget 4 siggaretter og tok med på skolen dagen etter. Fikk med meg en venn og vi prøvde røyke for første gang. Ble faktisk ikke tatt for dette så gjorde det flere ganger senere.

Ungdomskolen.

En mye større skole i Ski hvor elever fra flere forskjellige skoler ble samlet. Her ble det enda viktigere for meg å skille meg ut og markere min identitet. Usikkerheten måtte bekjempes og sjules. Jeg la raskt merke til de som var eldere enn meg og hadde samme stil. Disse så jeg opp til såklart og gjorde meg raskt kjent. Nå ble punkeren forbedret og jeg fikk masse ny inspirasjon. Punk ble virkelig greia og blitz huset var stedet. Vi dro på demo'er så ofte vi kunne, kastet egg og tomater på Hagen 1. Mai og slåss eller lekte katt og mus med politi, ble gasset og jaget.  Dette var vikelig en kjempe spennende og artig tid i livet.

Politisk engasjement og en sterk identitet vokste frem i meg. Men det var ikke nok for denne søkende sjelen. En som meg måtte såklart ha noe mer. Det handlet jo også om å leve opp til image jeg hadde skapt meg. Alkohol måtte prøves. Første gangen var jeg 13 år og det endte på glattcelle i kjelleren på Ski politistasjon. Tross for jeg og min kompis var mindreårig satt de oss avkledd på cella. 4 øl hadde vi drukket hver oss. På den cella la jeg igjen respekten for autoriteten for en god stund. Mine venner som ikke ble dratt inn holdt en liten støtte demo utenfor :)

Jeg hadde ikke helt fått smaken på rus enda så det ble ikke noe særlig mer alkohol det neste året. Det var ikke slik at jeg tok helt av med en gang. Når jeg passerte 14 år våknet nok min nysgjerrighet mer og ekprimenteringen ble mer en vane og jaget etter å få tak i drikke ble også lettere. Som 15 åring kunne jeg bruke min brors legg bl.a. så da løstnet det skikkelig.

16 år og noen måneder flytter jeg for meg selv. Jeg har så å si total frihet og festingen tar av på alle måter. Ikke så ille at jeg ikke klarer fullføre VGS og ha deltidsjobb men såpass at rus er blitt en del av min identitet og jeg kunne ikke få nok.

Det ble mye rus de neste 5 årene. Engasjementet ble flyttet fra sundt politisk, til altoppslukende destruktiv rus. Det handlet virkelig om å ruse seg og være sikker på at man hadde mulighet om man ville. Og viljen til rus var der alltid. Og jeg så ikke på det som noe annet enn ganske normal fest og gøy. Vin, øl og rus ble en vane sammen play station 1 spill hver kveld jeg ikke jobbet og etter jobb.

Nytt vendepunkt i livet kom plutselig.

Jeg ble innvitert på et rehabliterings sted. Jeg kom dit som pårørende, skulle være der en uke. Det ble en tøff uke og for første gang måtte innrømme at jeg kanskje hadde et problem med rus. Jeg var ca 21 år og kanskje jeg var avhengig. Å motsi argumentene til de jeg møtte klarte jeg ikke. Det resulterte i at jeg tok imot hjelp og ble villig til å holde meg edru, total avhold. I over 4 år holdt jeg meg, totalt avhold og fikk god kontroll på livet. Disse årene var jeg i militæret, giftet meg, fikk mitt første barn, kjøpte min første bolig og etablerte meg i Askim.

Jeg hadde blitt voksen og fått et nytt liv, nå hadde jeg lært å ha kontroll på livet og viste å ta ansvar. Jeg følte meg normal og trygg på meg selv. Da var det ikke så vanskelig å tenke at det måtte gå greit å ta et glass vin med naboen en sommerkveld, lønningspils eller kose seg litt ekstra helgen etter lønning for vi hadde ikke god nok råd til mer. Slik startet jeg igjen og det gikk helt fint en god stund (flere år). Det jeg ikke forsto at jeg vekket en lyst i meg som sov så godt. En som vokser og våkner mer og mer for hver gang den blir trigget. Og den gir seg ikke før den har fått helt kontroll og er sikker på at jeg slukker dens tørst.

Det tok endel år å vekke den skikkelig (ca 7-10 år) En passe ansvarlig alkoholiker, som ikke kan stoppe før det er tomt eller slappe helt av uten litt påfyll, men likevel klarte å holde seg edru i forhold til jobb, kjøring og barn. Elsket å feste og gjorde det som regel med ett stort smil. Eller jeg elsket vel festens mål om å bli full og ingen restriksjoner på det. Når det var fest våknet jeg alltid hjemme, men ofte uten å forstå helt hvordan det gikk til. Til tross for dette destruktive livet som alkohol/rus fører med seg, har jeg klart meg uten de helt store konsekvensene for meg selv eller mine. Jeg klarte å leve som en godt skjult alkoholiker. Det gjorde det egentlig enda vanskligere å innse mitt problem. Heldigvis hadde jeg erfaring med rehabilitering tidligere og viste innerst inne at dette livet ikke var riktig. Selv om jeg tok en god del ansvar og fikk til mye i livet samtidig, bar det feil vei.

 Så de siste årene før jeg ble edru igjen ble det ganske klart for meg at jeg hadde et problem igjen, men det tok fremdeles noen år før jeg turte oppsøke noen for å få hjelp. For jeg viste veldig godt hva som måtte til... Total avholdenhet!!! Resten av livet... Og for å få det til måtte jeg være ærlig med meg selv, ha vilje til å slutte og et åpent sinn for å ta imot hjelpen jeg trenger. 

Etter å ha mistet styringen for andre gang i mitt liv, måtte jeg ta et valg. Jeg kan ikke drikke alkohol!! Ikke ett glass vin til maten, en kald øl om sommeren, eller annet. Jeg har en dødelig sykdom som sniker seg inn på livet mitt om jeg ikke passer på 100% den heter avhengighet.

 

Om livet er blitt kjedelig eller om jeg savner alkoholen/rusen?

Nei jeg savner ikke å ta meg et glass vin eller en iskald øl på sommeren. Det er ikke et behov jeg har. Behovet mitt er å bli ruset og jeg kan innemellom få lyst å "drukne mine følelser" eller bare komme meg "bort" fra meg selv og alt. For det er det, det har handlet om i stor grad for meg. Dempe følelser og sjule dårlig selvtillit, døyve skammen som bare blir selvforsterkende o.s.v. Derfor kan jeg ikke ta det første glasset, for det tar så utrolig lang tid å sette det ned igjen. Det må jeg alltid huske. Når det gjelder fest så har jeg festet såpass at jeg tenker min del av den kvota er fylt opp.

Mer aktuelt helse stoff fra meg kan du finne HER, HER og HER.

Etterord.

Fikk inspirasjon til å skrive dette innlegget etter å ha lest en annen blogg. Ei jente som står frem med overskriften "Derfor drikker jeg ikke alkohol" Jeg tenkte hmm jo det er jeg nysgjerrig på, hennes innlegg startet ikke så værst men for å gjøre min annmeldelse kort. Sluttet det med at hele greia var bare en stor løgn. Det er så utrolig teit, stå frem som om man har tatt et stort valg i livet så har hun bare roet ned forbruket litt. I tilegg avbilder seg med vinglass her og der.  Det er nok av folk der ute som enten må ta valget om å kutte alkohol/rus eller sansynligvis dø for tidlig. Hennes bruk av overskrift er et hån både mot de som har valgt være avholds alltid eller de som måtte bli det og dems familier.

Å bruke litt tabloide overskrifter for å få lesere forstår jeg, det må til slik er det bare. Bare så trist å bruke et alvorlig tema for å lokke til seg lesere så er det bare løgn. Jeg skal gi henne ros for ærlighet i historien sin, for den trur jeg faktisk på. Overskriften som jeg reagerer på.

Min historie er ikke unik og heller ikke så ulik hennes på en måte. Den strekker seg bare litt lengere siden jeg er endel år eldere. Velger å bruke samme overskrift for den trekker ca 30000 lesere daglig og jeg kan bruke den med stolthet :D

Jeg kunne såklart utdypet veldig mye i denne historien, og må innrømme at det er vanskelig å fortelle den i kort versjon, men har forsøkt å holde den så leservenlig som mulig. Resten kan leses i selvbiografien senere :) Andre utfordringer i mitt liv kan leses her, ellers er det bare å spørre ivei.

Del gjerne denne historien, den er nok aktuell for mange.

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier så følger du meg.

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #endring #relasjon #alkohol #alkoholiker #forandring #rus #avhold #tru #håp #12trinn

Ren nytelse langs Glomma.

Deilig turvær med og bare 12-13 minus. Lett snødryss på bakken etter gårsdagen og hardt og fint i bakken. Blir aldri lei disse utsiktene man får i naturen.


Frosten har satt seg i bakken :)

Og musa rusler over den :)

 

Kulda setter virkelig vakre formasjoner.

Denne fargeklatten av en mose pynter godt opp i skogen..

 

 

En gammel bunker fra ww2 står ved jernbane brua over Glomma.

Der var toget og gitt :)

Med lav sol i ryggen, skaper en utrolig stemning..

Nydelig dag ved Glomma og Fossum bru.
 Takk for turen.

tusen takk for du kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#glomma #natur #vinter #tur #friluft #bilder #skog #historie #takknemlighet #sinnsro #2017

 

Når pappa ønsker seg samme som datter :)

Så utrolig kult når barna blir så store at de ønsker seg det jeg ikke tørr å ønske meg.

Siden jeg er blitt voksen er slike leker noe jeg  enten må kjøpe selv eller bare ha på lista "det hadde vært artig å ha".

Veldig vansklig å få noe klart bilde av en UFO for den er så rask og ikke så lett å temme. Den har kamera selv og så bare få kontroll på flygningen først så kommer det nok bilder fra en litt fra en annen vinkel :) Jeg og ungen er helt enige at dette var en veeeeeeeldig kul ting å drive med.

 Tiden etter jul som er best, da man har tid å kan leke med nye duppeditter :)
 

 

 

Godt nytt år til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#drone #ufo #lek #tur #leketøy #moro #datter #pappa #kamera #2017


 

Frøhorn til lunch

Formiddagsbaking av horn.

 Deigen delt opp i 4 like store stykker og kjevles ut i en rund ca 1 cm tykk form. En skål med vann for å pensle endene så rullen limer seg sammen.

 En skål med sesam og valmuefrø for strø. Veldig enkelt å rulle det ferdigrullede hornet i en skål med vått tørkepapir for så å rulle det i frø. 

Ytterkanten pensles med litt vann så den fester seg godt sammen, det samme med spissen til slutt.

Klar til heving 30- 45 minutter.

Det gir mulighet for en rusletur med lillegutt :)

 

Så stekes de i 10 - 15 minutter, og man har nydelig lunch :)

1 kg. Hvetemel
3-4 ts. Salt

3-4 ss. Sukker
6 dl. Melk

50 g. Gjær (fersk røres ut i 37 grader melk)

8 ss. rapsolje

Jeg hadde i 2 dl kruskakli og hvetegroddor (svenskt produkt)

Heves 30 min før oppdeling.

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan også LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#frøhorn #bakverk #baking #lunch #oppskrift #2016