hits

Dagen etter snøfall.

Fantastisk nydelig dag i går. Om jeg liker vinter eller ei så er det helt sikkert at det er helt utrolig fint ute etter snøfall når sola skinner og tempraturen ligger rett over 0 grader.
 

Askim kirke

Gikk en god runde med lillegutt og kjente sola varme godt. Mange fine plasser i Askim og rundt kirken er en av dem.

Var ganske tidlig ute og det var faktisk brøytet på alle fortau og gater allerede, noe som  er en fordel når man triller vogn. Skispor i lysløpa var ikke på plass enda, men det kommer vel om snøen blir liggende og får litt påfyll.

Kom deg ut når sola skinner kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#tur #glede #nysnø #sol #vinter #sinnsro #nysgjerrig #undrende #kreativ #2017

 

Egenomsorg må læres!

En mann skal klare seg selv!

En mann skal kunne litt av hvert!

En mann skal være sterk psykisk, gjerne fysisk og!

En mann skal jobbe mye og hardt!

En mann skal lede og vise vei!

En mann skal beskytte!

En mann skal forsørge!

En mann skal være omsorgsfull!

En mann skal elske!

En mann skal prestere!

 Jeg er en mann og i mitt hode har dette blitt hovedtrekkene av verdier og egenskaper jeg innehar eller har hatt. Det er sikkert flere jeg kunne kommet på. Dette var de som beskrev meg som person uten å ta med for mange detaljer. Jeg er ikke så opptatt av en standard definasjon på mann. Det er så stor forskjell og forskjellige forventninger som former hvilken mann man blir. hvilke verdier man vokser opp med og hva en blir preget av videre i livet.

 

 

Jeg har verdsatt å klare meg selv!

Jeg har måtte lære meg litt av hvert å alltid ønsket det!

Jeg har blitt utsatt for og tålt mye psykisk og fysisk!

Jeg har jobbet hardt og mye, langt mer enn fysikken min egentlig skulle klare!

Jeg har ledet og vist vei, i de situasjoner jeg kan dele mine erfaringer til nytte for andre!

Jeg har beskyttet mine når jeg har måttet, og vært lojal!

Jeg har forsørget mine etter beste evne med mine middler!

Jeg har alltid hatt en sterk omsorg for mine nære og kjære!

Jeg har elsket uten betingelser alltid!

Jeg har prestert etter beste evne og fått til det meste jeg har forsøkt!

Så hvordan skal jeg bruke dette videre i relasjoner og for meg selv?  Den personen jeg har vært er et resultat av hvilke valg jeg har tatt. Jeg vil ikke kvitte meg med disse verdiene eller egenskapende. Jeg må tilføre noe! En evne jeg ikke har hatt og som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal dyrke frem. Jeg føler det koliderer med mye av hvem jeg er og ikke skulle bli, egoistisk. Så hvordan skal jeg få dette til med mitt utgangspunkt etter 40 år, å lære meg EGENOMSORG?  En evne/verdi jeg ikke har latt vokse frem i meg. Som jeg føler at hvis jeg dyrker den, er det samme som å være egoistisk. Med litt dårlig samvittighet som resultat, for det er noe jeg ikke ser på som en god egenskap. Da blir det ikke nødvendigvis en god erfaring og jeg syns det er veldig vanskelig å finne plass til dette. Skal jeg være egoist? Er egenomsorg det samme som å være egoistisk? Syns det er veldig vanskelig å kjenne på disse ordene.

Noe egenomsorg har jeg praktisert det siste året. Mine hobbyer som steintur, metalldetektor og friluftsliv har fått mer plass og det kjenner jeg har vært veldig bra. Det er bare at jeg alltid har et MEN.... For det går utover tiden til de rundt meg, tid som jeg ikke alltid føler det er nok av heller. Så da blir denne delvis påtvunget egenomsorgen en smule egoistisk.

Så hvorfor skulle jeg starte med dette nå? Det er råd og hint jeg har fått fra flere sider som forteler meg at det er på tide å tenke litt anderledes. Jeg har vært passe fornøyd med slik jeg har løst hverdagslivet og utfordringer i mange år. Selv om det har kostet på den ene og andre måten, er jeg ikke så flink å bryte et såpass inngrodd mønster.  Det er desverre slik at disse verdiene og egenskapene danner en tråd sammen. Den tråden begynner å bli tynnslitt og noen evner har allerede falt fra. Da blir belastningen større og hele tråden er i fare for å frynse opp. For å kunne fortsette slik jeg har gjort må jeg ha alle punktene inntakt.

Slik er det ikke i dag og kanskje jeg faktisk ikke klarer å gjenerobre de trådene som har røket eller er tynnslitt. Kanskje jeg må tilføre noe nytt eller bare inkludere meg selv i dem. Så kan jeg overlate og stole på at livet kan være godt på flere måter.

Jeg skal fremdeles klare meg selv, men be om hjelp når jeg trenger det!

Jeg skal fremdeles bruke min kunskap om litt av hvert og tilegne meg ny!

Jeg skal holde meg psykisk og fysisk sterk, ved å lytte til mine behov!

Jeg skal jobbe etter evne!

Jeg skal dele av mine erfaringer der hvor det kan hjelpe andre!

Jeg skal fortsette å beskytte og være lojal!

Jeg vil alltid forsørge med de middlene jeg har!

Jeg skal alltid vise omsorg også for meg selv!

Jeg vil alltid elske mine også meg selv i større grad!

Jeg skal prestere så godt jeg kan!

Noen taker fra meg til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side :)

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#tanker #endring #relasjoner #egoist #egenomsorg #omsorg #2017

   

Nybakt til lunch

Startet dagen med brødbaking. Alt sammen ferdig stekt kl 10.15 det var ikke værst :) 


 Dagens oppskrift:

1,8 kg hvetemel. 1 kg finmalt rug, 250 g kruskakli, 3dl rapsolje, ca 1,5 l vann, 100 g fersk gjær, 4 ts salt.

Putter deigen direkte i brødform og ruller rundstykker uten å forheve, lar det heve ca 45 min. Steker brødene i 45 min og runstykkene i 25-30 min på 210 grader.

 

 

Nyt med måte min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #bakeglede #baguett #rundstykker #groverundstykker #hjemmebakt #sunt

Pimpet Muffins :D Nyyyyt!!!

Kaloribomber er godt innemellom. I dag var det tid for bursdagsbarnet å samle oss voksne til feiring. Hun ønsket seg muffins fremfor kake så da måtte vi selvfølgelig spekulere ut noen orginale noen.


Her lages selvfølgelig alt fra bunnen av. Store muffins klare for å bli pimpet.


Eggekrem som fyll skal lages.
 Her er bursdagsbarnet i full gang med å røre eggekremen, hun hjalp til i alle prosessene.

Eggehviter piskes til stivt skum og tilsettes sukker for å bli nydelig marengs.

 

 

 

 

Eggekremen sprøytes inn i muffinsene etter avkjøling.

 

 

Så er det bare å toppe dem med marengs.
 Hadde noen dråper blå konditorfarge i sprøyta på den siste dosen marengsmasse. En drøy time tilbake i ovnen på 110 grader.


 Dette falt i smak hos alle :) Men stor advarsel må noteres. Her er det MYE sukker og smør. Kraftig kost :)


 

Nyt med måte min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#bursdag #selskap #muffins #eggekrem #marengs #bake #bakeglede #fylt #2017

 

10 unger på badeland Alene!?!?

Min yngste datter er blitt 10 år og feiringen fant sted på Østfoldbadet, sammen 9 venninder. Skal være ærlig å si at min første tanke var "uff så utrolig slitsomt og støyende" "fikser jeg 10 jenter i full fart på et badeland?"

 Det er takk og lov noen uker siden hun bestemte seg for dette og jeg sa ja. Det har gitt meg tid å fordøye og psyke meg opp til denne dagen hvor det bare var å be gud om at dette skulle gå bra. I innvitasjonen hvor jeg ba om tilbakemelding "kommer/kommer ikke" ba jeg også om å få vite svømmedyktighet. Veldig kjekt å vite om man skal ha med seg 10 delifiner eller 10 gorillaer, heldigvis var det en gjeng delifiner. Hadde en tanke om å ha forsterkning med en annen foreldre, men siden ungene taklet vannet godt satset jeg på selvesete meg selv alene :)

Jeg kan jo skryte på meg å være tidligere konkurransesvømmer og har både badevakt kurs og utallige førstehjelp HLR kurs. Så på den måten var jeg ganske trygg.

Dagen kom og vi var klare, samlet alle i skranken. Da kjente jeg litt på "oi dette kan bli heftig". Klarer jeg å gi disse beskjeder og samle dem når det trengs? Klarer jeg passe på at ingen blir stående alene? Og går dette uten noe dramatikk og skader? 10 jenter står høyt i taket allerede før biletten er i hånda. Første forsøk på å få dems oppmerksomhet blir å kartlegge hva de skal spise. De er klart mest opptatt av når vi skal komme oss inn, forståelig nok.

Klar tale og tydelig beskjed om at "Vi går inn når jeg vet hva dere skal spise, så følg med her nå!!" Plutselig følger alle med og står som tente skolelys :) Matkartet ble raskt krysset ut og biletter delt ut.

Kjappest gjennom garderoben var jeg uten at det kom som en bombe. Alle fikk beskjed hvor vi hadde basen når de kom inn og vi gikk rett i vannet. Masse lek i vannet med alle sammen. Doktorsisten er mest populært men også hopping og skiene ble flittig brukt. Barna var i 2 grupper og vekslet litt frem og tilbake mellom stupebrett, sklier, strømmen og bølgene.

Tid for mat og samle en oppgiret gjeng. Badelandet er passe stort så dette kunne bli en utfordring, men neida. Det tok noen få minutter og alle kom på plass. Kanskje min tydelige beskjed før vi gikk inn ga ringvirkninger. Eller er dette 10 utrolig snille og lydhøre barn. Selv om noen ville ut å bade igjen etter bare 3 pommes frittes så var de veldig flinke å komme når jeg sa ifra. Bare smil og glede å spore fra alle kanter. Etter meste av maten var spist var det pakker som skulle åpnes. Like spennende det er for bursdagsbarnet å pakke opp er det for den som gir å se sin bli pakket opp. Så her var alle oppmerksomme:)

Bading og masse lek igjen etter mat. For at jeg selv skulle holde varmen var det bare å bli med på leken. Noe som jeg syns egentlig er like moro som barna selv. Vi holdt på en lang drøy times tid, før det nærmet seg avslutning.

Avslutte lek og moro det er ikke like lett, da har plutselig de så lydhøre barna fått fylt øra med vann. De fikk beskjed om å samle seg ved bordet igjen siden det nærmet seg at vi skulle opp. Det er ikke en beskjed som glir inn til en gjeng oppspilte delifinunger.

Heldigvis hadde jeg glemt desserten, så jeg fikk et "ESS I ERMET". Tok en ny runde og sa ifra at nå var det dessert, softis eller slush. Alle kom umiddelbart og satt seg ned med hver sin. Da var det bare for meg å takke så mye for en fantastisk fin gjeng og at de kom alle sammen. Og fortelle dem at etter isen var det bare å gå i garderoben :)

Dette gikk faktisk over all forventning eneste minuset er at det koster endel, men jenta ble jo 10 ÅR da... GRATULERER

 

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#bursdag #badeland #østfoldbadet #barn #bading #2017

Når du bare må lage noe av det du har..!

Ja det er slike tider hvor det i skap, fryser har litt sånn og litt sånn men egentlig ikke noe som er nok til å lage en bestemt rett. Da må man bare finne frem det som er samme om det passer sammen eller ei og klekke ut en knakanes god ide. Det klarer jeg stort sett ganske bra og noene ganger veldig bra dette var 1 av sistnevnte.

 Utgangspunktet: Hvetemel, rugmel, 1 fersk gjær, olje, løk, tomat på boks, kidneybønner, kyllingfilet, bacon, pepperoni, spinat, kantarell, sjarlottløk, hvitløk, stangselleri og div krydder.

Startet med å stavmikse 2 av tomatene sammen hvitløksfedd for så å la denne sausen tykne i steikepanna før jeg blandet inn kidneybønner, la det over i en skål for avkjøling.

Kyllingen skar jeg i tynne skiver (best halvfrossen) og stekte de i litt div krydder men hovedsaklig karri, avkjøles også.

Hakket spinat klumper tinte jeg og dampet ut endel av vannet på stekepanna.

Bacon skiver blir stekt i ovn.

Forbredelsene av fyll før deigen settes er lurt for å ha oversikt og det bør være romtemperert når man skal mikse det med deigen.

Tørt i deigen: Hvetemel ca 60 % finmalt rugmel 40 % havregryn, kruskakli

Vått i deigen: Blanding med god slump olje, 3 sjarlottløk, 4 hvitløksfedd, halv chilli, 2 bokstomater, forskjellig krydder lite salt kjørt med stavmikser til flytende form.

Tørt og olje, krydder, div miks blandes godt før jeg tilsetter 37 grader vann med gjær.

Målet er en overflate tørr, myk, og luftig deig. Desverre bommet jeg på gjærvann mengden så måtte tusle ned på butikken for å kjøpe mer mel så jeg fikk den smud igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg lager litt forskjellige typer og egentlig bare prøver meg frem. Ruller de sammen uten å kna de sammen noe spessielt.
 Feit og godt fylt brødings står å hever 30-40 min.


 De 2 første ferdig og dette ble veldig godt :)Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#middag #middagstips #mat #baking #brød #fyll #2017

Klær til besvær

Det er kjedelig, vanskelig og noe jeg helst utsetter til jeg ikke kan mer :) Rydde på loftet, stedet hvor alt man kan få brukt for og har men ikke bruker blir stuet bort.

 Etter mine to jenter har jeg tatt vare på endel klær. Det har vært kjekt spesielt fra henne eldste, hvor mye har kunne bli brukt om igjen av nr 2. Jeg liker ikke å kvitte meg med fullt brukbare klær og ting heller. Det gjelder mest i øyeblikket jeg rydder ut av skapet til datteren, da ser det fint og helt i tiden ut, så da ender det i en eske på loftet. 6-7 år senere finner jeg frem esken og ender med å kvitte meg med 75% . Klør meg i hue og jeg forstår ikke at jeg pakket det ned.

 

 

 


 

 

 

 

 

Jeg er på ingen måte en moteløve selv og har vel aldri vært så opptatt av klær, men jeg ser ganske raskt at det er skjedd forandringer på 6-7 år i barneklær. Det som var kult på hu største blir rart på neste :)

En annen ting er hvor brukt eller slitt klærene er. Enten har synet mitt som alltid har vært perfekt blitt enda mer perfekt ellers har jeg bare blitt mer "jålete". For når jeg har ryddet i skapet så har jeg ikke puttet alt i eske jeg har også puttet masse i poser til frelsesarmeen. Så da er det med stor undring at 75% av det "fine" jeg sorterte ut havner også i poser til frelsesarmeen.
                                                                             

Ser kanskje ikke så mye ut men denne haugen kom ut av 4 esker og det er mer :)                                                                                

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#barn #barneklær #klær #rot #rydde #gjenbruk #2017

Stedsfraværende!?

Hei på dere alle sammen... Ja jeg har vært stedsfraværende og det er nok mange grunner til det. Har helt klart skjedd masse jeg har hatt tenkt å dele så satser på å få det ut nå litt mer fortløpende.

Må skylde litt på syke barn i tur og orden først, ikke noe ille men det tar  liksom litt mer fokus og krefter. Så når kvelden kommer som jeg har best tid å skrive er  det ikke noe futt i de små grå som skal få tankene ut i bokstavene. Barna har kun vært forkjølet og hatt litt omgangsyke den siste uka, lillegutt er forkjølet tett og snørrete enda så han krever helt klart mer. Fruen og meg selv har holdt oss friske heldigvis enda. Det er bare å være takknemlig for. 

Takk for tolmodigheten til dere som følger meg og mitt. Nå skal jeg få rablet litt av hvert ned her før nøtta sprekker :)

 

Alle gode ønsker til deg min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#barn #barneklær #klær #rot #rydde #gjenbruk #2017