Positivt fokus i en deprimerende og angstfylt tid.

Nyter deilige dager av sommer som så mange andre vil jeg tro. Når sola skinner og temperaturen stiger er det litt lettere å nyte alt som gir glede i hverdagen. Det passer meg bra siden aktivitetsbalansen og positivitet er helst hva jeg bør fokusere på.

Det ligger et mørkt teppe over meg stort sett hele tiden, men jo mer positivt det er utenfor desto lettere er det å huske at det er mange gleder rundt over alt. Selv om det er tunge tider er jeg faktisk veldig heldig som har ganske mye som naturlig nok skaper glede. Barna, familien, venner, hobbyer hus/hage og naturen er i det store trekk det som holder meg sånn passe "lykkelig". Så lenge jeg klarer se det vakre rundt meg blir jeg ikke kvalt under teppet. Den siste uken har jeg gjort et forsøk på å dokumentere litt av det jeg gleder meg over her og der. Kunne jo egentlig bare lagt ut masse bilder av ungene, men det kommer ikke av hensyn til dem.

Starter mange dager med en trilletur på solbergfosslinna. Går 2-2,5 km innover og samme tilbake. Det er godt for min fysiske og mentale helse, stille rolig og kroppen kommer kanskje litt igang. 


Deilig å bare gå og dagdrømme litt mens jeg nyter små hendelser rundt meg.
 Insektenes lille bjørn koser seg på løvetann og får besøk av en annen litten rakker :) Får masse glede i å betrakte slike små ting som skjer. Her var jeg veldig heldig å fikk fanget denne på bilde og :)

Vel hjemme fra tur, er kanskje batteriene ladet opp nok til litt baking. Jeg liker godt å bake brød og rundstykker så gir meg glede det og. Ofte er jeg egentlig for sliten til å gjøre det så da kan det være vanskelig å se gleden i det. Derfor må jeg huske at jeg faktisk liker å bake og jeg lager faktisk veldig gode saker og :)
 Det beste for meg er enten bake etter en deilig tur, eller på kvelden i ro og fred.

 Jeg skal også huske at jeg driver å finner ut av min aktivitetsbalanse. Det må jeg innrømme at ikke er lett. For lite, for mye, må, bør, vil, lyst, vondt, vondere, sliten, utslitt, nå, fremover, fornøyd, passe tilfreds eller misfornøyd er omtrent rundt der jeg flyter i følelser når det gjelder aktivitet. 

 Ny klippet plen, eller mose med noen fjon er vel mer rett. Epletrær i full blomst og sommeraktivitetene er funnet frem. Er veldig glad i hagen og pusler med litt smått her og der. Så utrolig mye mer jeg vil gjøre egentlig men må fullføre noen småting først.


Tulipanbedet blomstrer og nesten alle løkene som ble satt i høst har kommet opp.


 

 

Denne busken er jeg veldig glad i, den vokser i krøller og har en dyp begunder rød farge. Kjempe fin kontrast i hagen. 

  

 


 Ikke bare jeg som holder på ute.. Samboeren har startet beisingen av terrassene. Det er nok å ta av, ca 130 m2 totalt ++. Dette er en jobb som er helt drepen for meg så jeg er veldig glad hun er villig til å gjøre den. Etter grundig vask så er det ikke så mye igjen av den 2 år gamle beisen. Du dæææven døtte meg hvor fint det blir når det er nybeiset :D
 Mens fruen beiser sitter jeg her å nyter :D


Vakre ting skaper glede, så denne må med :)


 Drivhuset har blitt beplantet. Her blir det masse tomater og agurker fremover. Jeg elsker lukten av tomatplanta og smaken er så mye bedre på alt selvdyrket og veldig fint og artig for barna. Gleder meg til å begynne høstingen.
 Endelig startet de å asfaltere gata her og så nå blir det slutt på grusvei og tetting av hull. Her blir det fortau langs eiendommen, vei og parkeringer langs veien på motsatt side. Det blir veldig bra tenker jeg mot det som var, en smal enkel små hullete grusvei. Og enda et pluss er at vi får igjen mer av tomta vår på utsiden av hekken hvor den gamle veien egentlig gikk.
 

 


Dette var litt av hva jeg har samlet opp denne uka. Og det er jo så mye mer som er hverdagen. Spesielt med barna og gleden de gir meg. Stein turen og metallsøker turen som er hobbyer og jeg er så heldig å kunne dra på. Det er godt å vite at jeg har så mye positivt rundt meg.

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#Skog #fred #hage #hagestell #balanse #positiv #blomster #blomsterbed #tulipan #tomat #drivhus #agurk #plante #positivitet #depresjon #angst #aktivitetsbalanse #kropp #hode #familie #barn #glede #bake #brød #rundstykke #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Middag fra bunnen, kalvekjøtt i eplesaus.

Marinert kalvekjøtt i søt/salt eplesaus med potet og gulrot til.

 Marinade:

Brødpose med olje, saften av en halv sitron, salt, pepper og raspet muskatnøtt.

Ternet kalvekjøtt her ca 6-700 g, puttes oppi posen og klemmes rundt så marinaden fordeler seg godt rundt alle bitene.


Jeg brukte 1,5 eple skrellet og kjørt i kverna til mos sammen litt eplejuice.

Steker kjøttet litt over middels varme noen minutter.
 Tar av kjøttet når det ikke er noen rå sider å se. Blander inn 3 SS hvetemel i skyen som er igjen.

Litt soyasaus mest for salt og syrlighetens skyld, men gir og litt mørkere farge som er fint.
 Så har jeg i min spesialitet, tørket og kvernet (høst) kantarell. Denne er utrolig kjekk og gir nydelig smak og aroma på sauser.

Etter å ha sped i vann kommer eplemosen og finhakket løk. Salt og pepper tilsettes etter egen smak.
 Sausen ferdig smaket til, tilsettes kjøttet igjen og lar det hele stå å koke på middels svak varme en times tid,

Raspet gulrøtter som noe friskt ved siden av med sitron og litt raspet muskatnøtt.

Dette ble veldig godt med potet men passer helt sikker med ris og pasta også. Velbekomme..

Mat fra bunnen gir ekte, rene smaksopplevelser :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#middag #middagstips #matfrabunnen #kalv #kalvekjøtt #aktivitetsbalanse #kropp #glede #venner #aktivitet #hode #eple #sinnsro #tur #tips #kantarell #saus #rekrasjoner #følelser #mindfulness #motivasjon #motivert #mål #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

Målet er Edelt, resultatet er Fantastisk :)

Det er søndag morgen klokken er 06.30 og min datter og jeg står opp her i Askim. Vi spiser frokost og gjør klar siste rest av pakkingen.

 40 minutter unna står en annen kar opp, lager kaffe og smører niste. Disse 3 har noe til felles denne dagen. De skal ut, ut å nyte naturen og forhåpentligvis ta med oss noen gaver fra den hjem igjen. Det er tid for steintur :)

Vi møtes på tusenfryd klokken 8.00 presis, målet er hurumlandet. Desverre for oss i dag er oslofjordtunnelen stengt så vi må ta turen om Oslo. Det går helt fint, tre glade sjeler som bare gleder seg til å få en deilig dag ute i det fri. Kjøreturen går med til masse skravel om alt og ingenting.

Det er alltid spennende på steintur for man vet aldri helt hva som venter. Om vi finner mye, lite eller ikke noe. Det er ikke så viktig å finne selv om det er utrolig gøy, men spenningen, opplevelsen, vennskapet, samholdet og frihetesfølelsen av å være så priviligert at man kan gjøre slike ting som dette.

 Det er disse som er målet å finne. Det er langt mellom dem og kanskje det faktisk ikke er noen igjen heller. Så pesimistisk er jeg ikke, det gjelder bare finne de ingen andre fant.

Topaz er edelsten enten blank eller blå, disse er mine 4 fineste og bildet kan ikke gjengi sjønnheten i disse stenene.

 

 

Basecamp er godt etablert etter en god klatretur rett opp i fjellveggen fra parkeringen. Her her steinbruddet som skal gi oss muligheten til å finne noe edelt. Like sikkert som at vi er her er at stedet gir oss en herlig dag. 
 Grave og sile arbeidet er godt i gang fra første stund. Nesten ikke tid til kaffe eller pause, for må bare lete litt til hele tiden. Litt etter klokken 14 tok vi oss faktisk tid til mat. Frysetørket turmat poser som fylles på litt kokende vann er genialt for slike turer, og selvfølgelig sjokolade til kaffen.

Det er ikke lange pausen og heller ikke mange, for iveren etter å lete er ekstremt sterk. Vet ikke helt hva som motiverer oss så utolig mye for det kan egentlig virke som en slags galskap sett med litt andre "briller". Tenker likevel at dette er utrolig sundt på mange måter.

 En annen ting som fasinerer meg og jeg faktisk må skryte av, det er min datter. Hun er 10 år og elsker dette. Hun bærer utstyr opp i fjellet, leter i timesvis, finner ut av ting på egenhånd og klager aldri på noe. Selv om hun ikke finner noe er hun og like fornøyd med turen. Det må jeg si er ganske fantastisk.  

 

 

 På vei inn i fjellet. Det ser nesten slik ut, men faktisk ligger han ned i en sprekk som vi renser ut av. La ned mye arbeid og krefter her i dag uten noe resultat å skryte av. Eller innsatsen kan vi skryte masse av da for den var veldig bra.

Disse tre tok jeg med hjem, egentlig ikke noe å vise frem. Urenset er de så blir fort litt finere ferdig behandlet. Den største fant jeg ved å grave og sile de to små er overflatefunn. Min datter og min venn fikk med seg mye mer fine saker.

 

 

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig steintur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#steintur #fred #topas #topaz #fjell #aktivitetsbalanse #kropp #glede #venner #aktivitet #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

 


 

 

I sporene til en legende :)

Takker min høyere makt når jeg kommer meg ut i naturen og blir møtt på denne måten. Det vokser, råtner, kvitrer, lukter, stråler, summer og kryper. Alt slår bare mot meg fra sitt beste, uorden som er helt i orden. Tusen takk for at jeg kan være en del av dette.


Målet for turen i dag var å finne skatten til Haltende Jonny, vistnok en slu fyr som skal ha sjult litt av hvert rundt i området her. Han ble nesten tatt flere ganger og hele bygda prøvde få has på'n. Jeg er ute å snoker i historien å finner stadig spor etter den dramatiske tiden.

Det var tydlig flere som jaktet på Haltende Jonny, flere forskjellige ammunisjon tyder helt klart på det.


Her piper søkeren og alt tyder på en skatt, men den skulle vise seg å ikke være så lett å finne.


Endelig dukket den opp, et spor av at skatten er her et sted. Sikkert fått skutt hull i pengesekken så den sølvpengen har rent ut. Har vasket den kun med litt vann og den ser nesten ut som er tatt rett fra banken.. Helt strøken så og si. Kan det være at Haltende Jonny egentlig kom flyktende fra sverige? Både navn og mynt tyder på det. Min sølvmynt nr 2 i min tid som detektorist så jeg er super fornøyd med denne vakre skatten :)


Jonny ble aldri tatt og ble boende resten av sitt liv som lovløs ute i skogene sies det.
 Han tok tilsynelatende hygenen på alvor og levde et langt og eventyrlig liv.

Det er ikke lett å finne sporene etter Jonny, og det skal ikke være lett å finne sporene etter meg heller.. Derfor ser det slik ut etter jeg har gravet tilbake det jeg gravde opp.

Bruk naturen så sinnet skinner kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#tur #skogstur #vår #sol #metalldetektor #pinpointer #sølv #sølvmynt #skatt #sølvskatt #sinnsro #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #nysgjerrig #undrende #kreativ #2017 

Her gjemmer jeg meg nå og da!

 Jeg kunne vært i disse omgivelsene så utrolig mye mer enn jeg er. Det gir en ro og varme i sjela som lite annet gjør. Siden jeg selv setter så stor pris på dette håper jeg å kunne formidle noe av gleden gjennom bildene.

Denne turstien bruker jeg når jeg trenger bare ro og tid for refleksjon, da er denne vakre stien og plassene langs elven perfekt. Turen er langs Glomma nærmere bestemt fra Fossum bru og oppover mot Langnes. Fin sti hele veien med unntak av noen få partier søle etter våte dager.


Mose syns jeg er fasinerende, denne er som en korall.

Fant desverre et egg som lå forlatt, sjekket det ut og fant vel ut det er Dompap.
 Egget var intakt og fullt, men hadde nok ligget for lenge alene til at det var noe å redde.

For meg var dette denne turens store overaskelse og litt spennende funn.Det jeg liker med denne stien er variasjonen og tettheten mellom veldig mange fine plasser.

 Det er også gjort enkle inngrep noen steder så flere kan benytte seg av denne stien. Da er det vel bare nok en gang for meg å takke for turen.

Håper du likte den.

 

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#glomma #fred #dompapp #egg #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

17. Mai flott tradisjon :)

Da er 17. Mai over for denne gang. Dagen har gått ganske rolig for seg for min del. Startet med frokost for store og små før en knapp 2 timers tur med minstemann. Min samboer var å feiret med sin eldste sønn som går på skole en halv time unna og min minste datter hadde valgt å ikke gå i barnetoget i år.

 Etter turen med lillegutt fikk jeg det for meg å smekke sammen en pavlova. Hadde egentlig ikke plan om det og måtte minske oppskriften for hadde egentlig ikke nok ingridienser.

Jeg er egentlig ganske glad i 17. Mai som tradisjon. Syns det er en koselig og fin dag selv om det pleier være litt mer stress enn i år. Så var nok en medvirkende årsak til en impulsiv pavlova, mens jeg datter og lillegutt ventet på de andre skulle komme hjem. Det er jo en utrolig god kake og yndligskaka til samboeren :)

 

 

 

Bunnen ble middels stor med hvit og rosa marengs litt utydelig på bildet kanskje men ble ganske fin.


 Noen bruker vaniljekrem, men jeg liker best eggekrem på pavlovaen. Friske bær hadde jeg ikke men, fjor årets strålende bærsesong og innsats ligger fremdeles i fryseren. Bare man treffer riktig på opptiningen så går det helt fint. Bonusen er da at villbær er endel bedre enn kjøpebær i smak.  


Da gjenstår det bare å takke for meg i dag og ønske dere alle god kveld. Ta vare på de gode minnene.

Gratulerer med dagen!

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#17mai #pavlova #tradisjon #kake #sinnsro #tur #skogstur #marengs #eggekrem #refleksjoner #følelser #motivasjon #glede #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Beste terapi for en forvirret sjel :)

På tur med kamera i dag, mye fine motiver når man ser seg rundt. 

 

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rehabilitering #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Selvdestruktiv Solidaritet..

Dagene etter sykehus oppholdet har egentlig vært litt som forventet. Hadde bestemt meg for å lande litt og ikke kaste seg inn i en ny og forbedret hverdag, men heller den gamle vonde harde hverdagen. Fullt trøkk med en gang, hus og hage har ventet 1 måned på meg nå så bare kjøre på...

Fullt så ille var det ikke og egentlig kom jeg jo hjem til et strøkent og ryddig hjem som hadde fått god pleie av samboeren min. Plutselig kommer jeg og unger i tur og orden, da ble det kjapt litt uorden. Tar litt tid merker jeg å omstille seg fra beskyttet sykehus opphold til totalt familieliv. Noen gamle rutiner er straks på plass og noen nye skal etterhvert komme. Det vil si det er endel kartlegging og sortering som nå må starte og jeg må gjøre endringer i det små, litt og litt.

 Det er ikke lett å få oversikt i hva endringer som må til, spesielt ikke når det berører verdier som jeg har totalt inngrodd i meg. Solidaritet er en verdi jeg har blitt oppfostret med og den har gjort meg til den jeg er. En verdi som jeg anser som god i seg selv, men muligens også har vært vel sterk, dominerende og kanskje en smule misoppfattet i topplokket mitt.

Har skrevet tidligere om min vilje til å gjøre mye for andre og gleden for meg er å kunne bidra for andre. Uten at jeg klarte henge det på en verdi som jeg nå er blitt mer klar over. Bekreftelsen på at jeg er nyttig har vært svært viktig for meg. Solidariteten i meg har nok styrt måten jeg oppfatter og utfører veldig mye i jobb og hverdagen. Den spiller også rolle for hvilket fokus jeg har på meg selv i forhold til andre. Må nok innrømme at når alt som betyr noe blir å gjøre for andre hovedsaklig de nærmeste, uten en tanke på å pleie eller ta vare på seg selv så har verdien gått over i en form for galskap.

Selv nå som jeg begynner å forstå og se dette er det faktisk veldig vanskelig å vite hva jeg skal gjøre. Nesten helt ukjent tanke å ta vare på meg selv eller gjøre ting som jeg kun har nyter godt av. Det er flere ting jeg har gjort det siste året som er i sporet av det, men det er et men. Stort sett når jeg har vært på steintur, skogstur eller med metalldektektoren sier samvittigheten meg at jeg må kompensere for den tiden jeg har brukt på meg selv. Jeg nyter øyeblikket på turene men har behov for å gi noe tilbake for jeg har vært egoistisk å kun brukt tid på meg.

Det å skrive om dette og andre temaer følelser som foregår i toppetasjen har hjulpet meg mye til å bli bevist, men den indre forandringen skjer ikke over natta likevel. En ting er å kjenne hva en brenner for og hva som gir deg glede, en annen ting er å finne denne verdien i sin reneste form og forstå hvordan den preger ditt liv. Tror å jobbe mot sin egen personlighet samtidig som man vil ta vare på den er noe av det vanskligste som er. 

Det blir endel refleksjon og helseprat fysisk og psykisk her for tiden, men skal nok få inn litt annet også... Fortsettelse følger garantert i en eller annen form :) Takk til deg som leser :)

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#solidaritet #destruktiv #sunnaas #sykehus #konsert #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Da sprakk bobla (Sunnaas Sykehus)

Hjemme igjen etter fire uker på Sunnaas sykehus. Den 19.April slepte jeg meg haltende med hode under armen inn døra på Sunnaas og i går slo jeg hjul, munter og full av energi ut igjen.... Nesten,, eller var det en drøm? Utrolig takknemlig for å fått være på dette oppholdet. Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger til et smerterehabeliterings gruppe opphold, annet enn håp om at det skulle gi meg litt innsikt og kanskje noen muligheter å takle hverdagen bedre.

 Først ble jeg kjent med gruppa som jeg skulle være sammen med i 4 uker. Fem fantastiske personer som har bidratt på alle måter så dette oppholdet både ble lærerikt og veldig artig. I tillegg har vi hatt et team av terapauter med forskjellige proffesjoner sammen oss De har fulgt oss opp meget godt tatt seg god tid å møtt oss med masse omsorg. Og jeg må ikke glemme å nevne alle andre gode folk og nye venner jeg har truffet og fått på dette oppholdet fra alle kanter i landet :) Alt i alt bare så mye fantastiske fine folk.

Vi har fått masse lærdom innenfor veldig mange aspekter rundt det å leve med langvarig smerte, hvordan mye henger sammen og muligheter vi har for å kunne klare hverdagen bedre i fremtiden. Alle hadde samme grunn til å delta på dette oppholdet, men kanskje litt forskjellige utfordringer og situasjoner i hverdagen. Med egen kordinator på hver og en, ble de forskjellige utfordringer tatt hensyn til og tilrettelagt for.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg har lært utrolig mye, hatt et kjempe bra opphold masse god mat. Blitt tatt godt vare på og seriøst behandlet. Det er ikke lett med skjulte helse problemer i hverdagen, men de er vel så aktuelle. Følgene av å gå med smerte i lang tid kan være katastofale om det ikke blir tatt på alvor. Det har vi helt klart blitt på Sunnaas.

Nå blir jobben med å forsøke å intigrere noe av det jeg har lært i mitt daglige liv, for meg handler det mye om å omstille nøtta og ta hensyn til kroppen. Noe jeg forstår til en hvis grad, men det blir nok en ganske stor jobb. Må starte i det små og prøve få en utvikling over tid.

Det er litt rart og komme hjem etter en god stund på sykehus å skulle begynne å gjøre/tenke anderledes med en gang. Har levet i en boble med masse omsorg både fra gruppa, terapauter, venner og ikke minst sykepleiere hele tiden. Nå er boblen sprukket og jeg er tilbake hjemme og må prøve vidreføre noe av det jeg har lært. Hjemme ble jeg tatt imot med sort smil og god klem, veldig deilig å være med mine igjen. Tar nok noen dager før jeg lander helt og får prøvet ut litt av det jeg har fått med meg i bagasjen.
Første bud i dag var å få rundstykker og brød på plass :) så blir det spennende å se om det blir noen endringer fremover :)

 

 

 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Balanse mellom Diktatoren og Slaven?!?! (Sunnaas Sykehus)

Litt Bakgunn.

Å balansere aktivitet og hvile er ikke min sterkeste side. Helt siden jeg startet å jobbe har jeg alltid gitt full gass og ville bidra litt ekstra. Mer jeg klarte, mer fornøyd ble jeg med meg selv. Sikkert mange som kjenner seg igjen i det. Det å mestre jobben og kunne yte det lille ekstra så du vet at det blir satt pris på. Og ikke minst gleden og energien man får av å føle seg nyttig og flink.

For min del tror jeg på en måte at jeg har vært avhengig av det. Ikke bare i jobben men også på hjemmebane. Rett fra jobb til barn, husarbeid og prosjekter i alle skalaer veldig mange år. Hjemmet ser jeg på som et prosjekt for meg og mine. Jeg er vel en type som liker å bygge mitt rede og blir egentlig aldri ferdig. For hver gang jeg setter igang med noe ser jeg mulighet å gjøre noe mer eller tenker ut andre prosjekter.

Temaet.

Vi har endel teori her på sykehuset og i dag var aktivitetsbalanse del 2 på planen. Forstår ordet, hører hva du sier, men hvordan pokker skal jeg vite og klare få det til??? 

Dillemmaet.

 Mitt hode som merklig nok sitter koblet til den kroppen under, har lyst å gjøre alt mulig. Det har hatt fullstendig kontroll på sin bærer i mange år og ønsker å fortsette med det. Faktisk en liten diktator der oppe som har styrt og presset med ekstrem vilje. Belønninger som pause og ferier har det vært minimalt med for den stakkars kroppen. Diktatoren derimot har blitt belønnet eksternt fra kollegaer, sjefer, familie og fler. Det satte han pris på og som igjen førte til at kroppen måtte fortsette å yte hardt.

Etter endel år sa kroppen ifra med en prolaps. "Hva er dette for no tull? Kom deg opp" Sa han i toppetasjen. Kroppen hadde faktisk veldig mye å ta ansvar for så det var ikke noe alternativ, så beskjeden fra oven virket fornuftig nok. Diktatoren holdt hjulene i gang en god stund og tilbakemeldingene fra utsiden var gode. Dette lønnet seg mer og mer og kroppen ble flinkere til å utføre alt den ble satt til. Det var blitt et godt samspill mellom de to en stund nå. Som eneherskere flest særlig de som blir god på seg selv begynner diktatoren å presse enda mer. Han setter ingen grenser for hva kroppen kan få til! Kun noen elementære fysiske lover som å fly o.s.v blir ikke vurdert.

Kroppen henger med en god stund men det merkes også at dette tar på. "God trening" sies det fra oven da kroppen sutrer litt. "Joda det stemmer kanskje det", prøver kroppen å overbevise seg med. Prolaps 2, 3, 4 og 5 kommer de neste årene, ikke alle like kraftig og heller ingen som gjør kroppen sengeliggende. Disse prolapsene gjør skikkelig vondt, noen ganger bare noen dager andre i litt lengere tid. Fremdeles velger kroppen lytte til den gale diktatoren der oppe, går det av seg og er i full jobb så fort det er mulig å stå på beina.

Nå er kroppen lei! Den er sliten og trenger pleie. Smertene har satt seg og skriker til diktatoren at han må stoppe for vedlikehold. Han velger lukke ørene i flere år, men skrikene trenger inn og blir som en plagsom tinitus i økende skala. Helt til diktatoren mister kontroll og kortslutter helt.

Nå.

I dag sitter min kropp og hode i harde forhandlinger. De skal finne balanse med aktivitet og hvile. Den balansen skal ikke være for en av partene men de to som en enhet. Fremdeles vil hode kjøre på max, men har innsett at kanskje han ikke har den beste vurderingsevnen. Det føles litt som et nederlag og tar tid å tilpasse seg. Kroppen har kapitulert og roper fare enda og utsettes den for arbeid lett og tungt skriker den til av frykt for brudd på våpenhvilen. 

De har blitt enig å hente inn hjelp og være villig til å forstå etter beste evne hva og hvordan de skal få dette med aktivitetsbalanse til. Avstanden er stor og kan de stole på hverandre?

Fortsatt dillemma.

Det er veldig mye som spiller inn i dette med aktivitetsbalanse. Først og fremst mitt hode og min kropp. Dette er endel av smertemestring for om jeg klarer å leve i balanse og lytter så vil også smertene sannsynligvis avta, men jeg skal ikke frykte smertene eller bli passiv. Ei heller presse meg til for mye. Jeg skal gjøre det jeg klarer hver dag uten å få det værre. Høres ikke så ille ut, men for meg er det i dag ikke hverdagen hjemme engang.. Topplokket forstår dette og har også lært at smertene er ikke farlig og om man bare klarer gjøre endel endringer så skal kroppen bli bedere. Jeg har sluttet jobbe, jeg har fått masse behandlig fysisk, jeg trener går turer som anbefalt, jeg er ikke passiv, jeg ungår hovedsaklig tunge jobber og flere endringer for  kroppen. For hodet har jeg lært masse om mitt problem her, går til psykolog, blitt bevist og prøver tenke positivt. Det blir veldig sånn hva kommer først kropp eller hode?? En ting er sikkert... Det er ikke lett!!

 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Slutten nærmer seg, angsten tok meg i dag. (Sunnaas sykehus)

Siste uke her på Sunnaas har startet. Tiden har gått fort og mye hjelp har jeg fått. Må si jeg er meget fornøyd med oppholdet, terapauter, kordinator og programmet i sin helhet. Startet litt rolig i dag med mindfulness som første på timeplanen. Det har vi litt hver uke og har vært godt å bare ligge der å kjenne på sitt indre.

Desverre i dag var det ikke helt godt.


Kjente jeg ble fylt med en Stor Angst. Det knyter seg i hjerte og magen og jeg klarer ikke være i nuet. Tenker fremover og blir usikker, tør ikke helt tru på at ting ordner seg.


Følelsen av å være en golfball som bare venter på svingslaget som kommer i sakte film skal treffe meg. Filmen går i pause rett før kølla treffer, og jeg ligger der urørlig og kan kun vente å se/tenke hvor slaget fører meg. Kjenner en frykt og blir redd for nå er det like før jeg nok en gang skal ut i det blå. Usikkerheten på hvor jeg lander og hvor mange slag til jeg må tåle før jeg treffer hullet gir meg ekkel angst. Kjennes ut som hjertet er en geleball i en lottotrommel. Prøver å tenke at de som skal slå meg ut herfra er proffe og vil treffe på færrest mulig slag, likevel kan alle ha en dårlig dag på banen eller forholdene kan forstyrre. Helt sikkert er at jeg må minst få et slag og bli hengende i luften en uviss tid.

Selv om jeg har fått masse hjelp, lært masse og forstår hva jeg kan gjøre for å bedre min situasjon, så er jeg også fremdeles avhengig av hjelp utenfra. Om jeg kan stole på at prosessen nå går mot en avklaring klarer jeg ikke 100%. Samtidig som jeg ikke føler jeg orker så mye mer kaos fremover.  

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Sinnsrotur fra sykehuset.

Sinnsro på Nesodden toppen. 

Gikk meg en deilig tur godt inn i skogen og kom meg helt opp på toppen. Masse fine skogsveier/stier her og overraskende lite folk. Det liker jeg for det er ekstra deilig når det er helt stille og uforstyrret. Deilig å få noen nye inntrykk i en skog jeg ikke kjenner og mye mer spennende. Ble noen fine motiver på veien og.


Fra toppen av Nesodden, siden det desverre ikke er over tregrensa måtte jeg flytte meg selv over trærene :) så her knipser jeg utsikten og sefies med og uten selvutløser i toppen av ei furu. Gøy å klatre litt og :)Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

Rock n' Roll på Sunnaas!!!

Intimkonsert med Marian Aas Hansen og Zelimir her på Sunnaas i kantina.

Rock n' roll fra start til slutt, super godt levert av artistene som gir av seg selv og tar publikum med. Veldig flinke og det oser av dem at de elsker hva de holder på med. Smil og glede fullt av energi og følelser. Amerikansk rock n' roll 50 isj tallet var tråden og det svingte skikkelig.

Marian er jo fra samme "by" som meg og nesten samme alder. Skal ikke skryte å si vi har hatt så mye kjenskap men hun kjente meg igjen. og husket at jeg var en litt "rampete" fyr :) Det tok jeg som et kompliment for jeg var jo en punker. En tid hvor jeg ikke akuratt prøvde å gli inn i mengden for å bli glemt.

De skulle egentlig spille i ca 40 min men strakk showet ut til en drøy time til alles store begeistrelse. Showet besto både av egent repertoar, solo av han og henne, duetter, låter med publikum og endel ønskelåter fra salen. Etter konserten tok de seg god tid og snakket med alle som ville, klemte tok selfies og solgte cd'r med signering. Klart jeg også måtte ha cd for her var det mye god kjent musikk levert av to fantastiske personer og nydelige stemmer. 

Utrolig fint at det skjer slike ting som dette her for dagene kan bli litt like og ettermiddagen lang. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som takk for en topp opplevelse vil jeg gi disse artistene litt reklame tilbake. For de som har mulighet og har lyst på et skikkelig show så har man mulighet her. Vi fikk bare en liten musikalsk smakebit og den var super så anbefaler showet Made in America på det sterkeste. 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #opptur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Gruppen er sterkest sammen. (Sunnaas sykehus)

Tross tett program hele dagen og mye ny lærdom får jeg endel tid til refleksjon. Min refleksjon er ikke alltid av det lystige laget men, prøver ende opp med et snev av positivitet likevel da. Beklager om det blir litt mye surr og rare refleksjoner fra denne nøtta men det er ganske kaos der desverre. Noe jeg prøver å sortere etterhvert. Litt tilfeldig hvordan det kommer ut og ned på tastene. Heller ikke alltid like lett å få hjernecellene til å holde seg i ro så jeg ikke sporer helt ut i det blå. Dagens tanketrøbbel.
 

I en tid hvor det til tider kjennes ut som føttene har satt seg fast under veivalsen og sjåføren har deg i blindsona. Noen er ufrivillige vitner og kan lite gjøre. Samtidig som det er forferdelig vondt og jeg skulle så gjerne kommet løs. Mest av alt, ønske at jeg så meg for og ikke tråkket så feil. Jeg prøver rope, men maskina bråker så mye at det er umulig å oppnå kontakt. Sjåføren står stille og tenker hvordan man skal få en slett og rett vei. Den kan kjøre begge veier. Om den valser mot meg er jeg ferdig. Om den valser fra meg ligger jeg igjen forkrøplet bak og kan bare håpe at jeg klarer å dra meg unna før den kommer tilbake.

Feil sted til feil tid. Uoppmerksom og uforsiktig. Ville hjelpe men ble et hinder. Ingen å klandre, kun offere i alle kanter p.g.a dårlige valg. Det er mange skadelidende på forskjellig vis. Jeg som tråkket feil, er selvforskylt forkrøplet. Sjåføren klandrer seg selv og sitter igjen med konsekvenser. Vitner som kom i skade å oppleve det som er skjedd, sitter igjen med traumene.

Det er virkelig en stor påkjenning og det kan ta lang tid å bearbeide. Styrken til å få det til, er sammen. De som har en rolle i samme et traume, bør best være i stand til å bearbeide det, selv om ingen sitter igjen med lik opplevelse. Det er derfor viktig å tilby gruppen det en har og ta imot hva gruppen kan gi. 

Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Svidd Fyrstikk Brekker Lett!!! (Sunnaas Sykehus)

 Så er jeg blitt 40 år og vært en helg hjemme. Etter 2 uker på sykehuset skulle en tru at man kanskje var litt uthvilt, men det stemmer ikke. Faktisk var jeg mer sliten enn før jeg dro. Hentet mine 2 døttre hos dems mor og reiste hjem til mine.

Utrolig glad for å se mine igjen, men litt trist for dem som kanskje har savnet meg litt så er jeg helt tom for energi og orker ikke stort. Spesielt fredagen og egentlig lørdag og var jeg rimelig kaputt. Så det ble ikke noe feiring annet enn med mine hjemme. Dems tilstedeværelse er egentlig mer enn nok gave, men fikk noe ekstra og da. En ny humor bok, og matskål til lillegutt fra jentene fikk jeg, av bonussønnen fikk jeg en utstillingsboks med flere små bokser inni til edelsteinene mine og av lillegutt (påsan) fikk jeg avtrykk av hånd og fot + noen koselige kort som varmet godt. Utrolig heldig og takknemlig for disse som står ved min side i alt.

Det blir mye refleksjon når man er i behandling også i fritid. Lærer mye og skal flette det inn i eget liv og rundt egene erfaringer. Jeg kjenner så utrolig mye på følelser hit og dit, gode og dømmende. Hva som er rett eller galt, tru eller ikke tru.

En som skulle være en energi og tjene andre, er svidd av som en fyrstikk dyppet i bensin. Kullet som er igjen tennes lett når noen drypper litt bensin på den. Da brenner den gir varme og energi, men tåler meget lite likevel.

Selv om jeg har plantet et nytt frø og håper det skal bli et "stort" tre en dag som kan tåle vær og vind, er det vanskelig å se for seg. Om og når jeg i tillegg ikke klarer vanne det frøet går det skikkelig dårlig. Jeg ber om styrke og innrømmer at jeg er maktesløs. Slik vil sakte men sikkert mitt frø finne næring med dype røtter.


 Alt om mitt opphold finner du HER!

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjon #terapi #følelser #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

hits