hits

Diagnosen av uka på Sunnaas..

Disse dagene har topplokket har virkelig fått kjørt seg! Det er deilig på mange måter for her er mye som må ryddes i. Jeg har ikke hatt ork til å skrive daglig for det tar mye energi å nøste i flokene, og i fritiden her vil jeg også koble av litt. Det er best med den hygglige gjengen jeg er her sammen :)

De bråkete passasjerene på toget kan være en utfordring.

Hvordan håndterer jeg støyen og smogen fra passasjerene som forpester mitt førerhus, når toget kun har et siste stopp? Reisen er lang og mulighetene for handlinger er minimale. Jeg har forsøkt ta grep selv ved å ignorere, bekjempe og snakke fornuft. Litt kan det hjelpe en kort strekke, men så lenge toget ikke skifter spor og endrer destinasjon vil noen alltid klage og plage. 

Det er jeg som styrer toget og har ansvaret for de som er med, skal jeg skifte retning må jeg få hjelp av noen til å flytte på sporveksleren.


Topplokket mitt fikk mye å bryne seg på denne uka. På en skala fra 1-10 i mine smerter ligger jeg jevnt på 6-7 og ofte opp på 8-9. Så smertemestring som er hovedtema i mitt opphold her passer meg mitt i blinken egentlig. Om jeg kan lære meg å mestre smertene og akseptere de så skal jeg i korte trekk kunne fungere og ha et meningsfult liv.

Jeg har akseptert dem og jeg mestrer på et vis å leve med dem, men jeg har aldri pause eller fri fra dem. Eneste forandringen jeg kan oppleve er mer smerte enn jeg har til daglig om jeg utfordrer kroppen min litt. Det kan være alt fra hverdagslige husoppgaver til litt mer sekundær oppgaver, vaske gulv, sitte mye, bære lillegutt, spa i hagen, annet hage arbeid, løfte, stå bøyd og så videre. Konsekvensene av helt vanlig aktiviteter er alltid det samme og kommer aldri som en overaskelse så de er jeg nødt til å akseptere. Slik var det egentlig mange år før jeg sluttet jobbe og, jeg ignorerte smertene og sto på med alle kreftene jeg hadde samme hva. Tilslutt ble det ganske umulig å unngå at det fikk følger for mer i livet, enn at jeg ikke klarte jobben på samme måte som før.

Så aksepten for meg selv føler jeg at er på plass. Verre er det med aksepten fra samfunnet. Smertemestringen slik jeg tolker det (mestre å leve med den tilstanden jeg har) gjør jeg og til en viss grad. Jeg lever jo med smertene i den hverdagen jeg har og har enda ikke gått helt i grus. Er bare nødt til å innse at kroppen ikke er 25 år, men føles mer ut som en sliten 90 åring. Så en viss mestring er det der.

Det er helt klart mer jeg kan gjøre og må gjøre for å kunne fungere optimalt. De fleste (meg inkludert) tenker når man sier "fungere optimalt" at det handler om å være på topp eller nærmest, uten at det tar helt av og får konsekvenser (tror jeg). Det jeg begynner å forstå, men ikke helt klarer å balansere er at mitt optimale er i.f.t kroppen jeg har nå, men dette begynner virkelig å sette seg i hodet nå. Endringene som må til for at det skal fungere veldig godt fysisk tar lang tid å jobbe med. Fungere optimalt hjemme, med trening, hvile, og smertene, kanskje med en eller annen jobb etterhvert også. Optimalt i en helhet er målet mitt. Da skal jeg mestre hverdagslivet hjemme som er første prioritet, jeg skal være aktiv og trene det jeg trenger som er bra for helsen min i fremtiden, jeg skal kunne klare å forsørge meg selv og mine, og smertene skal ikke være til hinder for dette i disse første punktene. Her er det fremdeles langt igjen selv om jeg føler jeg gjør mye riktig. Om det er for jeg er utolmodig, har urealistiske forventninger eller det er utenforsående hindringer som er årsaken så ser det desverre ut som det er en veldig lang vei igjen før livet fungerer optimalt.

Forvirret blir nøtta oppi alt dette. For alle tilbakemeldinger bekrefter mine vansker og at jeg gjør oppimot alt det jeg skal i prosessen.

Feilfri er jeg ikke, men jeg forsøker og jobber med meg selv på alle plan for å oppnå en endring. Jeg gjør det jeg klarer å gjøre for meg selv og ønsker på alle måter å kunne fungere best mulig. Resultatene av innsatsen både fysisk og psykisk har ikke akuratt vært revlusjonerende. Drømmen er at det skal bli mye bedre. Likevel kommer tanker dessverre ganske ofte at "realistisk så er slik det er nå kanskje slik det kommer til å være" (med håp om noe litt bedre). Igjen jeg aksepterer situasjonen slik den er, men vil prøve å bedre den. Det er fint for meg å kunne innse dette for da slipper jeg å kjempe kampen for å bli slik jeg var før. Problemet er bare at jeg ser ikke hvordan jeg skal kunne bli en samfunnsnyttig borger av vårt samfunn på dette stadiet. Det mangler noe..

Største utfordringen nå er "å holde hode over vannet". For det er så altfor lett å drukne i bekymringer og konsekvenser. Bekymringer for dagens situasjon, økonomi og fremtiden er på alle måter tilstede. Dessverre er de også med på å forsterke mine smerter og den nedsatte funksjonsevnen. Det hjelper lite for meg å gjøre alt jeg må og kan, om jeg ikke får hjelp til å løse de økonomiske utfordringene! Det har faktisk mye mer å si enn at jeg ikke har råd til ditt og datt. Bare det og ikke ha en trygghet for fremtiden heller ikke den nærmeste fremtid og konsekvensene som baller på seg for hver dag som går, gjør så det føles som å stå å stange hue i veggen hele tiden.

Nede i kjellern har jeg vært før og jeg vil helst ikke dit igjen. Står ofte i kjellerdøra eller et par trinn nede i trappa. Finner en unnskyldning for å snu og heller holde meg i første etagen. Jeg våger ikke å gå så langt opp i trappa mot loftet heller. Ikke ned og ikke opp.

Det er trygt på bakkeplan. Jeg skulle gjerne kunnet gått både ned og opp å fått utnyttet alle etagene når det var nødvendig. For det kan bli veldig kjedelig og er ganske rotete i 1. etg siden jeg ikke får ryddet noe på plass. Hadde jeg hatt styrke til å rydde litt i kjellern så kunne jeg gått å danset på loftet etterpå med god samvittighet.

Slik fungerer hodet mitt litt nå om dagen. Jeg har det ikke helt ille men heller ikke helt bra. Usikkerheten og mangelen på en god løsning fører til en likegyldighet i følelsene mine. Jeg kjenner helst ikke på dem, eller lar de slippe ut til det fulle. Har blitt bevist på dette nylig, men det har vart ganske lenge. Likegyldigheten er ikke vært så fremtredende på hva jeg gjør i første etagen, men på min holdning og psykiske reaksjon på rotet som er der. 

Hva kommer dette av? Det henger mye sammen med den uavklarte situasjonen min. Mangelen på aksept fra systemet som kan hjelpe meg videre.

Samme hvor sikker jeg er på at jeg trenger hjelp, hjelper det ikke når jeg ikke får det. Da må jeg samtidig pressisere at jeg får fantastisk mye god hjelp og aksept her fra Sunnaas. Det som mangler er en trygghet som gjør at jeg kan få ro til å gå videre ned trappa å rydde opp der. Så første etagen hvor jeg oppholder meg mest kan skinne å bli et behagelig sted å være. Da vil jeg og kunne løpe opp trappa til loftet for lek og morro uten å ha det hengende over skuldrene.

Nok en gang må jeg takke alle på Sunnaas Sykehus for dems unike fantastiske omsorg og proffesjonalitet, all hjelp jeg får til å kikke i alle vinkler og hjelpe meg til å forstå mye mer av hvordan alt henger sammen. Gruppa av medpasienter skal også takkes, for å være en fantastisk fin gjeng som støtter og løfter tilværelsen her mange hakk opp på alle plan. Jeg er utrolig takknemlig for dere alle!!!

Alt om mine opphold finner du HER,  HER, og HER.

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #uke #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

 

 

 

 

Inn til service... Sunnaas Sykehus.

Bråvåknet av en dyp dur og risting i hele kåken. Lettere omtåket kikker jeg på klokka.. åja 07.40.. hmm trøtt.no jeg summer litt videre på puta.. Så kommer duuuuuuuren igjen og det dirrer i rommet,,, hva øøø hva å kikker på klokka igjen 07.43... ÅÅÅ Pokker jeg skal jo til Sunnaas i dag!!!

Nesten pakket og klar men bare nesten, alarmen hadde jeg enten glemt eller slått av i søvne og jeg som skulle ha litt tid til å få med meg de siste nødvendige ting. Soverommet er i kjellern så sjelden omverden utenfor vekker meg men, min høyere makt ville vel at jeg skulle rekke innsjekkingen på Sunnaas da. Så han hadde fått noen asfaltarbeidere til å starte asfaltering utenfor huset akuratt i tide.

Så da var det bare raske på seg filler, hive puta litt toalettsaker og pc'n i kofferten, sette på kaffen og prøve fokusere på om det var noe mer jeg skulle ha med de 4 minuttene før kaffen er klar.  Jeg er ikke veldig glad i å bare våkne og sette meg i bilen 15 minutter senere, men det går når man må rekke noe.

Hade klem og nuss til samboer, og full fart ut av gårdsplassen på vei mot 5 dager tilbake på sykehuset.

Sunnaas Sykehus kontroll/oppfølgings opphold:

 Ja jeg kom frem i tide selv om en tur innom å fylle drivstoff også måtte gjøres. Komme for sent er noe som plager meg skikkelig, samtidig så burde jeg vel egentlig vite hvor lang kjøretur det er fra Askim til Sunnaas. Har kjørt hit noen ganger nå, likevel har jeg liksom ikke helt festet meg vet tidsbruken. Mer sånn ca en times tid, og denne gangen var intet unntak. Ja jeg vet det går ann å finne ut på nett, men ca er godt nok for meg så lenge jeg ikke kommer for sent. Klokken 09.00 presis tuslet jeg inn døra her og sjekket inn.

Første jeg møter i koridoren på vei opp på avdelingen er to sprudlende glade damer fra gruppa, de er på vei ned for frokost. Kjempe hyggelig gjensyn. Oppe på avdelingen møter jeg resten som også er veldig hyggelig. Jeg får utdelt rom og det obligatoriske armbåndet. Må nesten si jeg får rommet mitt, for fikk samme rom som sist. Meget fornøyd med det.

Etter en kjapp frokost hadde vi et lite gjennsynsmøte. Så har jeg vært så heldig å fått skravlet høl i hue på sosionomen, kordinatoren og legen. Fullt kjør fra meg fra start. Fem dager går veldig fort og jeg trenger få mest mulig ut av de dagene. Kjenner det er litt deilig og kunne få tømt ut litt av det som lagrer seg. For selv om jeg snakker med de hjemme og andre rundt meg om utfordringer, så vil jeg ikke ha det som noe fast tema på hjemmebane. Derfor er det godt når jeg er her og de lurer på "hvordan funker ting for meg egentlig?" Samtidig som jeg får fundert litt på hvordan har det og hvordan det egentlig har gått siden sist. Blir jeg også mer bevist på at det er skjedd noe forandring, kanskje mer enn jeg hadde merket før jeg kom tilbake.

Noe er blitt betydelig bedre, noe litt bedre, noe er uforandret og kanskje en liten forverring. Det er smerteproblematikk og alt av konsekvenser på alle plan i livet det spiller rolle. Akseptering, bli akseptert, mine og andres følelser, fysiske, psykiske, praktiske og nødvendige  hverdagslige ting og tang. Jeg skal ikke gå inn i noe mer spesifikt nå, men det er helt klart en ganske vanskelig situasjon med flere utfordringer enn jeg kunne tenke meg kort tid tilbake.

Her får jeg hjelp, jeg trenger hjelp, og jeg er veldig takknemlig for den hjelpen jeg får.

Alt om mine opphold finner du  HER, og HER.

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #konsert #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rocknroll #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

Få dem TILBAKE til der de hører Hjemme!!!

Det må være flere enn meg som undres over endringen som er skjedd progressivt de siste 10-15 åra. Vil dele noe jeg syns er bekymringsverdig og jeg tenker trenger straks tiltak.

Jeg er så heldig å ha hatt muligheten til å dra på hytta i Drøbak, nærmere bestemt ytre hallangspollen fra jeg var null år. Hver sommer eller sesong var dette tilholdsstedet mange helger, fridager og ferier gjennom barndommen. Mange gode minner og opplevelser ble lagret der. Dette var gjennom 80 og 90 tallet.  

Det var mine besteforeldre som bygget stedet på starten av 70 tallet. Det ble gjort fra bunnen av med rå muskelkraft i hvert tak, så mye sjel i hver stein og spiker på hytta. Og stedet i seg selv er like fantastisk i dag selv om det er blitt noen endringer i faunaen som er uheldig.

Jeg husker veldig godt hvor stor forskjell det var å komme ned på hytta om sommeren. Vi bodde i Ski/Langhus og kun 20 min unna lå sommeridyllen vår. Alt var anderledes der. Trafikkstøy er byttet ut til en og annen motorbåt som passerer nede i "pollen" ellers er det veldig stille. Hytta ligger litt oppi fjellsiden ca 100 meter til sjøen så ikke veldig mange båter man hører spesielt godt heller. Lufta og luktene er helt anderledes. Sjøen gjør helt klart noe med dem så alt virker friskere eller sunnere på et vis. 

De var på et vis eksotisk å komme ned hit. Hver morgen ganske tidlig startet måkene å kakle. Klokke var overflødig for måkene var et tydelig tegn på at sola var på vei opp. Ofte var vi tidlig ute med båten for å fiske, det var viktig å komme seg tidlig ut på fjorden for da bet fisken best, eventuelt sent. Det var alltid fisk og få og vi hadde mange gode fiskeplasser. Forskjellige plasser for forskjellige typer fisk, torsk, sei, hvitting, flyndre og et sted for uer.

Like sikkert som vi viste vi skulle fiske lunch eller middag viste måkene det samme. De hang seg på og fulgte båten med ut. Måkeskrik og latter hørte med hele veien til fisken var ferdig renset på vei hjem. Det var alltid like gøy å se hvor store skrotter og hoder de klarte sluke.

Slik var det, men slik er det desverre ikke lengere. I dag bor jeg litt lengere inn i landet, og er ikke så ofte på hytta av forskjellige grunner. De gangene jeg/vi er der vekkes alltid de gode minnene tilbake. Og noe jeg syns er mest artig fremdeles er å reise på fisketur. Fiskeplassene husker jeg like godt, men fisken er ikke der. Så da har vi forsøkt andre plasser, men med like lite hell. En og annen måke dukker opp kanskje. De kikker innom er ganske stille og dar avgårde etter kort tid for de vet det ikke blir no mat å få. Når det kommer til mat er måker meget smarte vil jeg påstå.

Etter en koselig hyttetur tross elendig fiske og lite sjøfugl liv, reiser vi hjem til Askim igjen. De neste morgene, ukene, månedene hver dag de siste år våkner jeg til måkeskrik og kakling. Det er ikke lengre noe eksotisk med det. Heller vekker de ikke noen gode minner. De er totalt malplassert i sitt miljø her i en liten innlandsby. Jeg syns faktisk ganske synd på dem samtidig som de irriterer og driter ned bilen alltid når den er nyvasket. De hekker oppe på gamle gummifabrikk takene som fungerer som fuglefjell og de vokter dem godt. Her er ingen sjø og lite fisk å få. Så da er det vel noe annet som får dem hit. Mat, som måker er eksperter på å finne må være første forklaring. Mangel på mat er da den andre forklaring. 

Så hva skal vi gjøre? Normalt er det ikke og det burde ikke bli det heller. Jeg vet at yndlings maten til sjøfugl er fisk og skalldyr. Da er det vel på sin plass at de får mulighet å skaffe seg det. Vet også at de setter mer pris på å duppe i bølgene enn rusle rundt på asfalten.

Min tanke er at noe drastisk må skje. All fiske må stanses for en lang periode i oslofjorden og andre steder som sikkert er rammet av  dette og. For en ting er sikkert det er knapt fisk i oslofjoden nå. Så forby all fisking umiddelbart i 10 år fremover. Gjør folk oppmerksomme på hvor alvorlig dette er og fordelene ved å ha en levende fjord er større enn å kunne fiske en 200 grams torsk i ny og ne.

Så kan vi bare håpe at sjøfuglene finner veien tilbake til fjorden og vi kan irritere oss over kråka igjen. Håper spesielt folket som er glad i sjøliv og fiske her rundt vår tomme oslofjord tenker på dette. 

 

La naturen få være slik den er ment å være

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#måker #fugl #hage #morgen #hytte #positiv #hytteliv #egasjement #mat #deprimerende #balanse #fiske #80tallet #familie #barn #glede #fisketur #sinnsro #tur #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #terapi #følelser #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

 

Viste du at?

Traff på denne lille karen, madammen. Det er faktisk ikke en mus.

Oi en liten spissmus den er søt og den må jeg få et bilde av :) Det fikk jeg til og, den var ganske rolig av seg eller stiv av skrekk kanskje.


Trill rund liten dvergspissmus. Det er en insektseter og det er 6 forskjellige arter i Norge av totalt 378 i verden. Denne veier ca 4 gram og den minste i spissmus familien veier kun 1,8 gram men den er ikke i Norge. De har veldig høy forbrenning og må spise nesten hele tiden.

Artig å lære noe nytt om det man treffer på. Håper dere og setter pris på det :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#spissmus #dvergspissmus #mus #opptur #sinnsro #tur #skogstur #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #opplevelser #viten #nyviten #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

En stor dag for mange!! Fjotolf Hansen.

Nå har sikkert de fleste fått med seg denne Nyheten, og mange har fått seg en god latter. Det fikk jeg og når jeg leste navnet. Så slo det meg ganske raskt. Dette er virkelig noe å feire for veldig mange.

Først og  fremst alle Anders'er gratulerer så mye. Godt å bli kvitt denne belastningen selv om dere selvfølgelig ikke skal eller skulle assosieres med denne gale mannen.

Alle Breivik'er gratulerer til dere. Kanskje enda større betydning for dere dette. Etternavnet er ikke så vanlig og er egentlig det jeg husker best, eller tenker på først, når jeg hører om denne tullingen. Før 22. Juli hadde jeg aldri merket dette navnet, etter,,, merker jeg det hver gang noen har det samme navnet. Så her vil jeg tro det er en stooor byrde som har sluppet taket.

Så må jeg kommentere dette nye navnet... Fjotolf..... Ja det blir bare fjotten.. Fjotten er jo så utrolig kledelig på denne figuren, for det er akuratt hva han er en KJEMPE stor FJOTT!!! Så er det heller ikke første April i dag heller :D jippi.. Noe annet som er faktisk veldig bra er jo at det er ifølge SSB ingen eller færre enn 4 personer som bærer dette navnet i dag. Så minimal belastning på uskyldige navnebrødre (ville egentlig ikke bruke ordet brødre men, kom ikke på annet ord) om det er noen.

Hansen... Det er vel det mest brukte etternavnet og dermed mange som må dele det med tidenes idiot, men likevel er det en trøst at det er utrolig anonymt.

Nå håper og forventer jeg at media og alle kan enes om å omtale vår tids største tulling ved navnet han har valgt Fjotolf..!! Det er hans navn og sannsynligvis kun hans.

Tips til de som sitter med makta i landet her: Kjapp dere med å lage en lov som forbyr massemordere med sjeldene navn og som sitter inne med lovens strengeste dom i å gjøre navnebytte fra dags dato..

 

Gode nyheter må trekkes mer frem i lyset :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#fjotolf #hansen #fjotolfhansen #abb #anders #breivik #takknemlig #positiv #hode #glede #opptur #engasjert #erna #solberg #ernasolberg #reaksjoner #refleksjoner #endringer #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #2017

 

Sommerferien er i boks :)

Da er endelig ferien spikret. Samboeren overrasket med innkjøpt sommerferieplaner. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle si, men forsto hva jeg måtte gjøre. 

Det var bare å være takknemlig å finne frem skjortsen, brette opp ermene å finne frem verktøyet....? Øøhmm.. verktøy?


Når jeg skriver ferie/sommerferie så er det i forhold til barna. Jeg går selv hjemme så ikke så stor forskjell på hverdag å ferie egentlig annet enn med ungene.
Jeg har så klart ingen mulighet å tenke på ferie tur, det ville vært helt feil. En snylter som meg skulle fått reist noe sted med ungene.

Faktisk så forstår jeg at i min situasjon blir det ingen ferie. Ferie (i denne forstand mener jeg syden/utenlands minimum 1 uke) er helt utelukket så lenge jeg motar nødhjelp fra velferdsstaten. Det er en luksus som faktisk ikke burde være en vane heller, men det er det nesten blitt for mange virker det som.

Denne sommerferien blir nok litt ekstra spesiell, for det er veldig trangt økonomisk og det kan ikke fortrenges eller løses på noe enkelt vis. 

Trenger ikke bli noe kjip ferie likevel. Masse kos man kan gjøre uten å bruke særlig mer en hva en vanlig hverdag koster. Så jeg tenker egentlig at sommerferien blir fin. Masse kos og fritid med barna og mulighet for litt av hvert:)


Selv skal jeg på en liten ferie faktisk. En fullt oppvartet helse ferie med hel pensjon, masse omsorg sammen herlige folk og venner. En tur tilbake til Sunnaas på kontrollopphold. Kun en uke, men det blir fint. 

Tilbake til hva samboeren hadde anskaffet for noen ferieplaner.

Hun hadde bestemt seg for å oppgradere det mest brukte hjørnet på tomta.
Så da røk denne 8-9 år gamle trampolinen ut. Den er fullt brukenes, men bærer jo preg av årene. Har ikke lyst å kaste den så prøver gi den bort da. Rop ut om du vil ha, hjemme eller på hytta kanskje.

Her skal det bli enda mer aktivitet i sommer!!


Litt forbredelser må til, veldig fint å slippe ugresset under. Må takke min høyere makt for hjelp så subbus grusen kom på plass.

 

 

 

 

 

 

Ramma er kommet på plass så er det bare litt småtteri igjen.

 


 

 

 

 

Ta Ta!!

Stor og flott, helt ny oval trampoline. Mye mer verdt enn en billett til syden og varer så mye lengre. Kjempe fint tenkt av samboeren.

  

Sommerferie.. mer tid sammen, en tid for ro og glede.

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#trampoline #hage #hagestell #takknemlig #ferie #sommerferie #sommer #balanse #positiv #positivitet #aktivitetsbalanse #kropp #hode #familie #barn #glede #north #northtrampoline #opptur #sinnsro #sunnaas #rekrasjoner #refleksjoner #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Supert Gavetips for Natur og Matglade :)

Litt tidlig å starte tenke på jul enda kanskje. Vil likevel dele et tips som godt kan være en fin julegave.

 Nå før sesongen starter kan du begynne med å ta vare på tomme krydderbøsser, helst de med kvern topp. Det kan jo ta litt tid å bruke opp en slik så best å tenke tanken tidlig. Kverntoppen lar seg skru av med et litt fast grep, så får man renset de skikkelig.

 

 

 

 Så uti august - september og litt videre plukker du massevis høstkantarell. Høstkantarellen trenger svært lite rensing, stort sett bare deles i 2 å børste bort noen barnåler. Deretter sprer du dem rundt på en avis eller lignende papir for tørking luftig som mulig. Tørker ganske fort.

 

 

 


Da begynner det å nærme seg min spesialitet. Tørket og kvernet høstkantarell. Denne er utrolig kjekk. Lett og lage, holdbar lenge og gir nydelig smak og aroma i sauser og andre retter. Kjør den tørkede soppen i en kvern eller med stavmikser lignene og putt på bøssa.

Om du vil gi den bort lager du enkelt en etikett av eget bilde i wordart og printet ut på fotopapir. Super, unik og eksklusiv gave/julegave til matglade familie medlemmer eller venner.

 

Bruk naturen så sinnet skinner kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#kantarell #gave #gavetips #tur #skogstur #diy #vår #sol #sinnsro #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #rehab #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner  #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #nysgjerrig #undrende #kreativ #2017