hits

StormannsBakeGalskap :)

Skoleboller med masse krem og litt ekstra bakst.

Som i de fleste ting jeg gjør er begrensning et hovedproblem. Har et snev av amerikaner viruset (jo mer/større jo bedre).

  Planen var å lage skoleboller sammen datteren som jeg faktisk ikke har gjort før. Bake skoleboller da. Oppskrift er jo nesten bolledeig (kun bakt boller 1 gang før), så fant en oppskrift på nett. Luftige skoleboller var målet og fulgte den slavisk. Bollene sto til heving i over 1 time og nesten ingenting skjedde. Meget usikker på hva vi skulle gjøre kom jeg til å bare steke 2 av brettene uten kremøyet heller enn å kaste deigen. Det viste seg at de hevet i ovnen så 3. brett laget vi med kremøye da.

Egge og vaniljekrem blandet, to kjempegode kremer blir den beste kremen sammen.

 Første forsøk. Rakk ikke ta bilde før noen hadde gomlet flere nybakte skoleboller.

I mellom prosessen heving og steking måtte jeg bake noen brød og for det var vi tom for igjen. Det er blitt en spesialitet og her vet jeg akkurat hva som skal til. Tre brød og 12 rundstykker ble til. Luftige og fine.
 Fremdeles litt skuffet over skolebollene og en mistanke om at noe hadde gått galt fant jeg en annen oppskrift på skoleboller.

Ned i butikken for mer gjær og melk (tur nr 3 i denne bakeprosessen). Nå skulle vi få til luftige store deilige skoleboller med masse krem.

Den nye oppskriften var ikke så veldig annerledes, men de hevet litt mer. Ikke mye men litt, men nå tenkte jeg "jaja da er det vel slik det er da" Laget en stor fordypning og fylte med egge/vanilje krem penslet med egg. Disse kom ut av ovnen meget gode. Skulle vært enda mer luftig, men de ble ikke værst. 

Så totalen ble 24 stk. boller, 12 stk prøve skoleboller, 3 grovbrød, 12 stk. rundstykker og 24 stk skoleboller med godkjent stempel :)

 

Om noen oppskrifter ønskes er det bare å spørre :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #skoleboller #boller #eggekrem #vaniljekrem #bakeglede #rundstykker #groverundstykker #sesamfrø #valmuefrø #kruskakli #litesalt #salt #lite #brødutensalt #luftig #matfrabunnen #baketips #oppskrift #bilder #fremgangsmetode #tips #bake #hjemmebakt #sunt #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

En Skikkelig Våt Dag!!

Litt bråbestemt men veldig gøy!! 3 timer fra Askim (ca 3.45 t fra Oslo) ligger

Lost city i Gustavsvik, Örebro. (bruk linken til å finne ut mer)

Må reklamere litt for dette stedet for det er faktisk veldig bra. Om du syns kjøreturen er litt lang for en dagstur, er det både camping og hotell tilknyttet badelandet. Vi dro på dagstur. Reiste hjemmefra kl: 09 kom fram kl: 12 badet og koste oss til kl: 19 og var hjemme igjen kl: 22.30.


Det er mange forskjellige og lange sklier. De du ser her på bildet over kjøres alle med baderinger innefra, enkel eller dobbel. Alder for de som kan kjøre bestemmes mest på hvor tøff poden er, men her kjører mange småbarn ned i 5 års alder og det er like gøy om du er 75 år. Flere sklier inne i anlegget..

Ikke lett å knipse bilder i fart på en badering rundt i et rør, så ble ikke så bra bilder.


Men god stemning vil jeg si det er. Fargerikt, musikk, bromm bromm, skrik og hoi.

Her fra en av to like sklier, hvor man kan kjøre race, banene går parallelt og på midten kan man få et glimt av hvordan en ligger ann,

Jeg lå bak desverre. Det er de to røde rørene i midten på første bildet.Her i dobbel ring med datteren i den gule og blå på første bilde. Denne er devinitivt mest populær og på en folksom dag må man regne med noen minutters kø (den er verdt det). Ellers er det såpass mange sklier og aktiviteter her at det er egentlig lite kø tross mye folk.Så har vi kanskje det som er vildest og mest fare for småskader, blåmerker og svelging av x antall liter vann. Fossen eller stryket som er et mer riktig navn. Er en renne i flere etapper laget i betong, glatt og fin. Store vannmasser, bratte fall, litt ukontrollert, masser av folk, ingen kø annet en fornuftig venting. Her lekte vi oss mest for man blir aldri lei og mulighetene er mange. Noen små skrammer er det virkelig verdt.

Så er det mange fler sklier som også er veldig kule, det meste er innendørs av aktiviteter, men det er også et stort område ute med bassenger i flere størrelser og utforminger i sommersesongen. Flere områder både ute og inne for de aller minste tørre og våte. Og enda mer. Hit anbefaler jeg virkelig barnefamilier eller kjærstepar å dra, alle egentlig :)

Selv om jeg burde bli sponset for denne reklamen, er jeg ikke det :)

Sommerferie.. mer tid sammen, Mulighet for fart og morro.

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#badeland #lostcity #badeferie #bade #vannsklie #vannsklier #foss #fossefall #sverige #sommerland #takkknemlig #ferie #sommerferie #sommer #camping #hotell #positiv #positivitet #aktivitetsbalanse #aktivitet #sommeraktivitet #familieaktivitet #kropp #familie #barn #glede #opptur #sinnsro #rekrasjoner #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Grove, Luftige, Sunne, Brød.

En av mine rutiner i løpet av uka er å bake brødvarer. Jeg varierer litt på innhold innemellom men dette er blitt den beste og mest brukte oppskriften nå fortiden. Brød som er grove, gode, sunne(lite salt), og luftige.

Jeg er flittig bruker av svenske varer. Ikke bare for det er det billigere, men større pakker til lavere pris og bredere utvalg er avgjørende. For de som har mulighet burde det ikke være tvil. 


Tørrblanding.
 Ca 1 liter rugmel og ca 1 liter kruskakli

 En halv boks boveteflingor.


Ca 1,5 liter hvetemel
 Alt røres godt sammen med en solid tresleiv.


Rapsolje. Til denne deigen som er ca 5 liter tørt tilsammen bruker jeg 3-4 dl olje. Rører oljen godt inn i melblandingen en god stund for å få den mest mulig fordelt og ikke bare i en klump. Så setter jeg bakebolla i glovarmt vannbad i vasken en stund mens jeg varmer vann og rører ut fersk gjær. Glemte ta bilde av det. Dette gjør jeg for når gjærblandingen og mel/olje blandingen skal blandes så holder tempraturen seg jevnere noe som er bra for hevingen og brødene blir luftigere. 

Gjærblanding. Jeg varmer ca 2 liter vann til kroppsvarme/fingersjekk. Viktig å ikke ha for varmt. Har i ca 7-10 g salt og 1-2 spiseskjeer sukker. Salt mengden her er meget liten i forhold til deigstørrelsen, kun for saltet gjør så luftboblene i hevningsprosessen ikke skal kolapse helt og smaksforsterker. Sukker for bedre gjæring, smaksforsterker og brødet holder seg ferskere/saftigere. Løser opp 2 X 50g ferskgjær og tilsetter den tempererte mel med olje blandingen.
Fordeling.
Bruker ikke hele gjærblandingen på 2 liter, tilsetter mens jeg rører og elter deigen til den slipper bollen, ikke klissete og ikke tørr. Så går turen videre rett i ferdigsmurte brødformer. Ingen heving i bollen. Smører på med vispet egg/vann/bittelitt salt blanding og strør over masse valmuefrø :) Brødformene fyller jeg godt under kanten, så de ikke hever ut. Rundstykkene lager jeg av siste rest deig. Ruller bolla dypper de i skålen med egg så i skål med valmue/sesam frøblanding.


Da er det bare å la det heve seg i ca 45 min.

Steketid. Brød: 45 min på 210 grader. Rundstykker: 30-35 min 210 grader

Lykke til og nyt masse min kjære leser :)

Unn deg selv noen nye innputt ved å LIKE min Facebook side

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#brød #bakverk #bakeglede #rundstykker #groverundstykker #sesamfrø #valmuefrø #kruskakli #litesalt #salt #lite #brødutensalt #luftig #matfrabunnen #baketips #oppskrift #bilder #fremgangsmetode #tips #bake #hjemmebakt #sunt #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Endelig var jeg raskere enn lynet!

I går kveld smalt det så det dirret i hele huset her. Tor med hammer'n streifet forbi å viste sin makt og styrke. Det lynte og brakte nesten hvert tiende sekund i kanskje 30-45 minutter.


Måtte en tur ut på balkongen å nyte dette fantastiske skuet. Jeg er en av de som syns lyn og torden er veldig fasinerende. Det er så mektig og kraftfullt og viser så tydelig hvor små og maktesløse vi er. Mens tordenskyene glir videre nedover byen skinner siste rest av solnedgangen fra andre siden. Det gir en veldig spesiell stemning.


Nede i stuevindu ble jeg sittende å beundre hvert lyn med stor fasinasjon og fingeren klar på kamera hele tiden. Veldig vanskelig å være rask nok, det er vel egentlig mer flaks. Selv om lynene spredte seg utover hele himmelen, klarte jeg ikke få de på bilde. Tolmodighet og mange forsøk ga endelig resultat :) Første gang jeg har klart å knipse lynet.

En Makt Større Enn Meg Selv :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#hjemme #lyn #torden #natur #krefter #naturkrefer #lynnedslag #bilde #sinnsro #rekrasjoner #åpenbaring #refleksjoner #følelser #mindfulness #sommer #juli #norge #askim #forandring  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017