Byttet bleieskift med kantarell :)

I dag fikk jeg tatt meg en etterlengtet tur i skogen igjen :) Fruen var så snill å ga meg noen timer for meg selv, så jeg fikk høstet inn edel råvare til fremtidige gourmet middager :)

God størrelse på soppen nå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og mange av dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse var bare små knopper sist jeg var her, og takk og pris for ingen andre har vært her på noen uker :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakker farge i skogbunn.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nettet begynner å bli fult men det er mer langs stien :)


Disse lot jeg stå, selv om de er veldig fine da.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultatet ble mange kilo.

Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid velkommen..


Vil du lese mer om hva som foregår i hode og livet mitt FØLG MEG her, eller LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Da blir jeg veldig glad

 

#kantarell #skogstur #sopptur #glede #sinnsro #sopp #tur

 

Hvordan skal det gå med han?

Det er en fryd å bli pappa igjen og tenker på at jeg ikke må glemme denne tiden og nyte hele oppveksten til krabaten.


Så kommer tankene mine til de 2 jentene som jeg har fra tidligere. Jeg har ikke helt glemt hvordan det var når de var babyer, men det er blitt minner og følelser som nå blir oppfrisket. For hver dag nå blir jeg minnet på, og får følelsen av "dette har jeg kjent på før" eller "oi var det slik det var". Det er litt synd at denne gode tiden går tilslutt over i minner som ligger begravet i under hauger med av annet hjernefyll. Det er da deilig å kjenne litt på at de minnene er ikke slettet de er faktisk mulig å få frem igjen. Når det skjer meg er det til tider mange følelser og jeg kan bli ganske rørt av det også. Det er vel en grunn, at man ikke kun skal tenke på, og huske barnet sitt som det var en baby etterhvert som den vokser opp. Hadde blitt vanskelig å tatt de riktige avgjørelsene da.

Oppveksten er en fasinerende og spennende tid hele veien, se forandringene og få nye opplevelser som blir gode minner for alle parter.. Kan ikke huske jeg tenkte så mye rundt alt dette når jeg fikk mine 2 første, men har nok tenkt endel likevel. Nå tenker jeg både på dem og lille nye tilskuddet og gleder meg til veien videre med dem alle sammen..

Jeg sier alle sammen så skal jeg også huske min stesønn, som jeg har fått i mitt liv. Han har jeg kjent siden han var 5 år ca og han viser meg på mange måter forskjellen på gutt og jente barn. Det tar litt tid å bli kjent når man ikke har barnet fra starten og han er hos oss kun 50%. Skal ikke si alt har vært lett men, etterhvert som jeg forstår og blir kjent med han blir det blir lettere.

Jeg vil gjerne kunne være en inspirasjon for gutten og være der for han, en voksen person han kan stole på. Likevel er det ikke lett å gå fra tanke til handling i denne relasjonen, for jeg skal passe på så det ikke føles som jeg prøver ta hans egen far sin plass. Det er ikke målet og derfor en balansegang mellom det å være en "fars figur" / relasjonspartner til gutten og ikke for mye far. Og det tar tid for begge parter å bygge opp relasjonen for et godt samspill. Og vi er på god vei. Spennende å se utviklingen hans videre, det har skjedd mye på drøye 3 år jeg har kjent han og mye mer vil skje. 

Kan jeg stole på at....

Har jeg satt pris på og nytet dems oppvekst hittil? Har jeg vært en god pappa? Har jeg vært oppmerksom nok? Er jeg tilstede nok? Og hva er nok? Slikt gjør meg usikker.... 

Jeg har til tider jobbet mye og kanskje ikke vært tilstede så mye i antall timer som jeg skulle ønsket. Føler at jeg likevel har vært en sentral skikkelse i mine jenters liv hittil og opplevet mye med dem. Har satt mitt preg på dems personlighet og tankegang, for noe kjenner jeg igjen. Så noe påvirkning har jeg hatt. Men har jeg dekket de behov de trenger av en far, og hvordan kan jeg vite det?

De kan kanskje ikke si det, for de vet ikke om det er noe mer de burde "fått ut av meg". Jeg kan ikke si det heller for jeg skulle gjerne gitt dem all min tid og oppmerksomhet, men det og ville vært feil. Jeg har gjordt mye bra og helt sikkert endel feil. Tenker det er lett å sitte slik som jeg gjør nå og tenke "mye jeg burde gjort annerledes". Det er da viktig å se litt på det jeg har i dag å glede meg over at jeg har sunne friske fine barn som faktisk er glad i meg som jeg i dem. Det er en bekreftelse og belønning i seg selv.

 23, 30 og 39 år med nyfødt.

Da jeg var 23 år var alt nytt, spennede og helt klart en kjempe stor glede. Tok det meste som det kom og hadde ikke så mye bekymringer om noe egentlig. Bare jeg klarte forsørge den lille ville alt bli bra. Gjorde nok mange feil og viste heller ikke hva som var rett i forskjellige samenhenger, så det ble som det ble.

Som 30 åring følte jeg meg dreven i å ha barn og syntes det var ganske lett. At økonomien var blitt vesentlig bedre hjalp til på den følelsen helt sikkert. Var mindre beskyttende og redd, noe som førte til at jeg tok kanskje litt for lett på ting.

Nå som jeg er 39 år og endelig ansvarlig voksen kjenner jeg at jeg tenker på mye mer rundt lilleguttens oppvekst. Ikke bare han men også de 2 jentene mine. Det er jo bra egentlig da. Men jeg vet også at mye av sjebnen er jeg maktesløs over. Jeg kan gjøre alt jeg kan for å gjøre det rette, men det er ingen garanti for noenting. Kjenner et snev av pappapanik :) Alle foreldre skulle vel gitt mye for en "alt går bra" garanti. Men det viktigste man kan gjøre er å prøve gjøre de rette tingene. 

Mobil

Min eldste datter er litt over 16 år nå og det nærmer seg fort en ung voksen kvinne hun blir. Jeg er veldig stolt av henne, hun er et godt menneske og finner veien hun skal gå videre. Det er en vanskelig alder nå og mange utfordringer som jeg takk og pris ikke hadde i 1993. Da var motorola microtac og eriksson "mursteinen" telefonene noen få hadde, mobilnettet var NMT og GSM kom på banen. Det var nesten ikke dekning og veldig dyrt å bruke mobil tellerskritt. Selv fikk jeg min første telefon i når jeg var passert 18 år.

I dag er det så mye utfordringer til telefon/kamera/sosiale medier/nett o.s.v. Selv om vi har en generasjon som er vokst opp med dette så er de likevel en forsøksgenerasjon i forhold til disse nye tjenestene. Det er ingen som har gått veien forann dem og levd et helt liv med det de har nå. Selv om det er gjort mange erfaringer og man fortløpende blir opplyst om utfordringer så er det mye som man ikke vet følgene av. Utvikling har det alltid vært, men i dette tempoet har vi aldri opplevet før.

Samfunnet

Jeg vil ikke være en pessimist og vil tenke det går nok bra, men det er mange farer og mye rart som foregår i samfunnet nå. Det er en helt annen situasjon. Selv vokste jeg opp på slutten av den kalde krigen, som på en måte kanskje aldri tok slutt. Husker vi barna snakket om hvem som kom til å trykke på den røde knappen og vi fulgte med på alle fly som fløy over. Det var spennende på en måte. Slik var vi påvirket uten helt å forstå hva vi fryktet. Terroren vi hørte om før, var begrenset til en konflikt i nord Irland utført av IRA. Nå er terror noe som kan ramme overalt i verden utført av hvem som helst.

Det er ikke en god ting å leve med frykt, hvordan dette påvirker den oppvoksende genrasjonen vet vi heller ikke. Vi hadde svært mindre medier og færre "sannheter" før, i dag blir vi bombandert med alt vi må frykte i alt fra hva vi leker med til hva som skjer på kloden ellers. Frykt og sex er det som selger best for media og det må våre små poder bare leve med. 

Så hva gjør jeg da?

Jeg vil gi alle barna den tryggheten de trenger. Vil de skal få en oppvekst og fremtid som gir glede og motivasjon. Jeg ønsker ikke være overbeskyttende eller sy puter under armene dems. Jeg vil de skal bli selvstendige og ha tru på seg selv og fremtiden. At det er mulig å gjøre en endring og kanskje. Jeg vil ha barn som er der når jeg blir enda eldre, og gjerne fører slekta videre. Jeg må følge mine drømmer og fotsette å vise vei på en positiv måte så det motiverer dem til å fortsette med det.

Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid velkommen..


Vil du lese mer om hva som foregår i hode og livet mitt FØLG MEG her, eller LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Da blir jeg veldig glad

#oppvekst #pappa #følelser #barn #fremtid #fortid #terror #følg #blogg #baby #nyfødt

Nybakte foreldre må også spise :)

Selv når man blir nybakt pappa og mamma må man lage mat i huset.

"Så jeg stod for baksten :)

Det går hovedsaklig i svenske råvarer, for de har bedere og billigere utvalg.Og jeg er litt lei av våres kjøpmenn i norge som så å si har monopol, samarbeider om priser og holder oss kunder for narr. 

 

Tips om du liker valmuefrø, det gjør jeg :) Ha det i bunnen på en smurt brødform Da får du mye mer på brødskorpen og de sitter fast :)

Brød nybakt valmuefrø

 

og hun for maten..."

Til middag disket fruen opp med en god gammel klassiker lasagne.. Den ble veldig god..

Vi har en deal at jeg lager middag på hverdagene og hun lager i helgene. Det er for hun har reisevei til jobben da, så det ikke skal bli så mye stress
lasagne middag

 

Følg meg her eller lik min Facebook side Nuk's skriverier

 

#nybakt #pappa #mamma #brød #middag #lasagne 

Første uke med nurket :)

Nå er lille nurket blitt 8 dager gammel :) han spiser, tømmer seg og sover stort sett.

Ikke så mye annet å få gjort enn å passe på, bære rundt på han, skifte og ta meg av huslige ting når han sutter pupp eller sover. Har kost oss masse denne uka og det er en stor omstilling å ha en liten i huset igjen. Søskene har vært her denne uka og de skal også ha sin oppmerksomhet. Må ikke glemme det.

Nurket har fått sitt første bad denne uka noe han ikke satte veldig pris på men, han er så snill og rolig ellers så tenker vi er heldige.  Jeg har funnet ut at han blir rolig og sovner av min nynning når jeg bærer eller sitter med han i fanget. Det går i mhmm mhmm mmm mm mmm mhmmm mmm o.s.v Tenker det er duren fra brystet som roer, veldig koselig det og. 

Har ikke vært så lett å få skrevet noe denne uka for jeg er ikke den som klarer å bare rable ned nnoe på 5 min og være fornøyd med det. Har flere saker jeg har hatt lyst å dele så de kommer etterhvert. Nå er det lillegutt som tar meste av tiden og tankene naturlig vis. Kjenner politikerhodet og den kreative hjernehalvdelen har tatt litt pause nå, ei heller har jeg fått vært i marka på tur noe jeg begynner å savne litt etter en drøy uke. Er avhengig av skogsturer for å fungere så godt som mulig både fysisk og psykisk :) 

Men nå er rutinene igang med å bli etablert her så da blir det nok en deilig tid fremover og denne krabaten er bare helt nydelig :)

Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid velkommen..


Vil du lese mer om hva som foregår i hode og livet mitt FØLG MEG her, eller LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Da blir jeg veldig glad


#lykke #nyfødt #1uke #baby #familie

3 X Lykke å bli Pappa..

Det er ingenting som kan måle seg med å få barn! Jeg fikk min første datter år 2000 jeg var da 23 år og det var utrolig stort. Følelsene og forandringen som skjedde i meg var noe som bare kom automatisk og de er umulig å bli kvitt, selv når ungen blir en hormonell tenåring :)

.

Dette lille molekylet skal jeg elske, beskytte og forsørge for alltid. Det er min oppgave å gi den uskyldige som ligger der på en stellematte et så godt liv som jeg mulig kan gi den. Hun var planlagt og jeg hadde drømt om å få barn siden jeg var liten. Om det er rart får være opp til andre å bedømme. Hun forandret det meste i livet og kun til det positive.

 

 

 

 

 

 

 

Planen var egentlig å få nr 2, 2-3 år etter første jenta, men siden økonomien ikke var helt sterk ventet vi på bedre tider.

Så jeg fikk min datter nr 2 i 2007 var det samme følelsene som gikk gjennom meg. Selv om motivene for denne babyen var litt anderledes. Ville jo ha et søskenpar.  Fantastisk glede og kjærlighet bruser gjennom kroppen, det er noe av meg i den lille kroppen og det gir så mye mening med livet å få barn. Høres jo en smule egoistisk ut men, at mine barn fører noe av meg videre i livet gir meg en mening med livet. Det som blir viktig da er å gi de det som er mine gode sider, og håpe de får brukt for det. 

.

 

Økonomi og forsørger rollen.

Jeg følte jeg hadde det jeg trengte til å forsørge mine barn økonomisk. Det var viktig for meg med barn 2 at økonomien var på stell og at jeg skulle klare det uten for store utfordringer. Det var ganske trangt og tøft de første årene med hu første. Det hadde bedret seg noe etter yrkes skifte i 2003 men også blitt mer jobbing.

Det å elske og beskytte barna jeg bringer til verden det vil jeg alltid klare, men forsørge dem var noe som kun var knyttet til hvordan økonomi jeg hadde og det hang på meg.

I 2006 hadde ny jobb igjen og økonomien hadde fikk seg en skikkelig opptur som bare fortsatte oppover. Arbeidsmengden var også bare jobb så mye du vill og orker, og det gjorde jeg.
At økonomien hang på meg var et faktum, da min daverende kone endte på trygd før hun rakk å komme inn i arbeidslivet og det dekket ikke stort.

Vi solgte vår halvpart av en 2-mannsbolig og kjøpte et hus med behov for mye oppgradering. Så det ble mye jobb for å tjene til livets opphold og for å ha råd til oppgraderingen, i tillegg skulle oppussingen bli gjort også.

 

Det var noe å gjøre til alle tider og hendene fulle enhver tid.

1 Fase går over.

Så tiden gikk og arbeidet tok ikke slutt, jeg er av typen som ikke har spessielt begrensninger på hva jeg begir meg ut på å få til. Ei heller hvor langt jeg kan presse meg når det kommer til mengde og tid. Så lenge helsa var god kunne jeg holde på nesten 24 timer i døgnet. Sov ca 4 max 5 timer i døgnet i mange år. Jobb med masse overtid og helg jobbing Lørdag og Søndag gjerne 10 - 12 timer pr dag, og jo mer penger inn jo mer kunne jeg gå igang med hjemme på huset. Så det sto aldri stille der heller. I tillegg skulle jeg være en moderne far som tar seg av sin del av hjemmeoppgaver og litt til.

Noe som kanskje er ganske klart i ettertid er at dette måtte ta slutt og selv om jeg trudde jeg kunne alt en god periode så stemte ikke det. Helsa/ryggen og mer av fysikken begynnte å svikte ganske raskt og jeg prøvde ignorere det i flere år. Sto på så lenge jeg kunne til det sa helt stopp.

Nå er det gått noen år og jeg har fått et litt annerledes syn på det å kunne forsørge mine barn. Jeg trenger fremdeles en økonomi. Men for å kunne være en far og kunne forsørge mine barn må jeg lære å ta vare på meg selv. Jeg har fremdeles litt å lære for henger noe igjen, og mye er en stor del av hvordan jeg er.

Nå har jeg ikke kravet til meg selv om at jeg skal ha sånn og sånn økonomi for å kunne ta vare på barna mine. Mer at hvis jeg gjør det rette så kommer jeg til å klare å ta vare på dem. Derfor er det viktigste først å ta vare på meg selv.

Så er jeg super heldig igjen for tredje gang nå i 2016 får jeg en sønn. Ny kjærestei 2013 med økonomien i orden, alt annet og :) Førte til denne herlige krabaten som jeg liker å kalle han nå. Nok en gang er følelsene de samme og kjærligheten så utrolig stor. Og hadde det vært opp til meg så kunne jeg fått enda fler :) Det er så utrolig koselig og ja mye jobb. Men for meg er det først og fremst en mening i livet.

Når jeg skulle vekke min minste datter natt til Lørdag da denne gutten skulle komme til verden. Satt jeg meg ved sengekanten å kikket på henne når hun sov, strøk henne over hodet og på kinnet. Tenkte på hennes fødsel og hennes søsters, tenkte på de første årene og alt egentlig. Så der satt jeg å tårene trillet som bare det og måtte skjerpe meg skikkelig før jeg kunne vekke henne..

Den følelsen og det jeg kjente i meg der er vel egentlig årsaken til dette skriveriet :D

 

 

 

 

 

Følg meg og mine relasjoner videre her, eller ved å like siden Nuk's skriverier

Les gjerne også hvordan det gikk til med sistemann :)

 

 

 

#kjærlighet #pappa #farsrollen #pappahjerte #barn #fødsel #søsken #forsørger

 

Lillegutt er kommet, slik gikk det til.

Har ikke delt noe om dette tidligere for jeg/vi ville være sikker på at alt er bra. Selv om alle prøver og undersøkelser er ok så er det noe annet når det er overstått. Et så skjørt et lite nurk som dette, er noe av det mest fasinerende som finnes i min verden. 


Hele prosessen er utrolig spennende og man er totalt fokusert på at alt er ok med den lille. Og slik vil det være for min del gjennom hele livet.

På Fredag fikk vi barna hjem her igjen og det er alltid stas.. Jeg slet med å sove og egentlig bli trøtt. Like etter jeg hadde lagt meg skjer det noe ved min side. Det tar noe tid før vi er sikkre og selv om vi har barn fra før begge 2 så er det en stund siden vi var i denne situasjonen..

Så mr googel hjalp oss til å få dette bekreftet. Oioi oi, hva nå? hvor lang tid har vi? Skal vi vekke barna med en gang? Vi har pakket, men har vi glemt noe?

Det er midt på natta vi trenger barnepass for hver vår. Vi hadde avtalt dette på forhånd men, å få tak i sovende personer er ikke like lett.Vi vekker barna noen timer senere og de får seg litt frokost og barnepasset løste seg. En onkel får først innlosjert min datter og en pappa blir vekket av sin sønn på døra.

Så er det avsted videre med oss. Om vi er stresset?? neida... Jeg spør hvor langt det er mellom riiene nå, det får jeg ikke vite for jeg skal bare kjøre å ta det med ro.

Da vi ankommer sykehuset tidlig Lørdags morgen og det går rolig for seg, nå er vi i trygge hender og vi har reist inn i god tid. Etter å ha sølt ut en halv liter kaffe i gangen blir vi tatt godt imot av omsorgsfulle sykepleiere og jordmødre. Hjerterytme og alt er ok det er bare å vente. Vi får rom og blir kjent med henne som skal være vår jordmor. Veldig flink og behaglig dame som ordnet alt i god tid, forbredte hele opplegget i god tid og svarte på alle spørsmål.

Tiden går litt sakte, nesten så vi blir litt rastløse og man begynner å tenke alt mulig og spør om alt. Vi blir raskt beroligget og det var bare å ta det når det kommer.

Så begynner det å ta seg opp. Det er utvikling i sakene her og det er et faktum at det kommer til å skje. Klokka er litt før 14 og det blir mer inntenst,jordmor følger opp og er veldig flink til å forklare alt som skjer. Beroliger og får os til å føle oss trygge. Spenningen i meg er helt uutholdelig og min fru er helt utrolig fantastisk. Hun er fokusert og kontrolert, tross hvor utrolig vondt det er.

Klokka er 14.49 og lillegutt er kommet til verden noen få dager før termindato. En fantastisk sjønn skapning med 10 fingre og 10 tær. Han veide 3220 gram og  var 49 cm lang. Skrik, sug og gripe refleksene var på plass. Så hadde vi endelig fått vår lille etterlengtede gutt :) Herlig følelse, alt er bra med barn og mor og han åpner et nytt kapittel i alle våres liv og hjerter.

Noen timer senere får vi plass på barselhotellet hvor vi skal være i 48 timer, håpet på et dobbeltrom så begge kunne bli der siden vi bor 1 time unna men det fikk vi desverre ikke. Jeg kunne være der fra 08 til 22.30 og det var jeg mer eller mindere og. Lillegutt sover godt mellom måltidene og er ganske så fredlig av seg. Han foretekker mest å sove på dagtid så der har vi allerede noe å jobbe med :)

Så er mandagen kommet og vi reiser hjem igjen. Søsken er spente på å sin nye bror. Han blir varmt tatt imot og det er stor glede.

Tusen takk til alle som bidro til en god opplevelse på Ahus og tusen takk til alle gratulasjoner som deler gleden med oss.

Lyst å lese mer om mine opplevelser med å få barna mine? Trykk HER! :)

Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid velkommen..


Vil du lese mer om hva som foregår i hode og livet mitt FØLG MEG her, eller LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Da blir jeg veldig glad

 

#nyfødt #fødsel #jordmor #familie #lykke #lykkelig

Middagstips.. Fylte butterdeig ruller m/salat

Startet med å lage fyll av 400g svenskebacon i småbiter, 3dl ferdig stekt 2015 høstkantarell og 10-12 fryst hakket spinat "pellets". Kan ha alt mulig i som fyll, men dette var min blanding denne gang. Bacon er litt salt i seg selv så kantarellen trenger ikke saltes(noe som er vanlig her i huset under steking).

 

 

 

 

 

La det kjøle seg ned, imens kan du kjevle ut på godt norsk butterdeig. brukte ferdige fryste plater og fikk 2 trekanter ut av hver plate etter kjevling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg på ønsket fyll :)

Brett over og klem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og igjen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rull over og legg med den løse spissen ned mot stekebrettet.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Klar for steking 200 grader i 25- 30 min pensles med egg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under stekingen fikser jeg en enkel salat som tilbehør.

 

 

 

Småhakket nepe agurk og tomat + litt sitronjus

Ferdig enkelt og veldig godt!


 

#middag #middagstips #butterdeig #kantarell #bacon #spinat #salat

Har nok å fylle dagen med.

Endel står på tapetet i dag og det er og jeg har en tanke på å få det gjort men frykter det kanskje blir litt vel mye å få unna på noen timer.. Så da er det bare å rydde i prioriteringslista.

 • Få søppel etter riving av gjestehus i henger og bort
 • Rydde og gjøre meg sikker på at det ikke er noe spiker eller skruer igjen rundt på plassen.
 • Støvsuge trapper, 1 etg og kjeller.
 • Vaske dusjkabinett
 • Hente barna endelig etter 2 uker
 • Skrape litt på siste husveggen og grunne
 • Lage middag usikker i dette øyeblikk hva det blir.
 • Bake brød

 

 Så regner jeg med det er kvelden og vi må kose oss litt og sammen barna. Kjenner jeg ikke er helt klar for den lista og trur det kan være litt i overkant. Samtidig har jeg egentlig mye mer lyst å behov for å komme meg ut i skogen etter sopp for det er noen dager siden nå. Får bare gå igang med masse kaffe som selvfølgelig står her ved min side. Få unna alt jeg kan så vil soppturen få en mulighet snart :)

God helg :)

 

Rabiat sjåfør må også ha ferie..

Det var en gang en mann som hadde så dårlig tid og var så stresset, så han hadde bestemt seg å ta seg en ferie for å roe seg litt ned. Han pakket campingbilen og svingte seg i full fart avgårde. La seg ut på motorveien E18 strake vei mot Sverige..

Han passerte Spydeberg, og Askim og når han kom til Eidsberg(bedre kjent som Mysen) kom en annen kar i en personbil opp bak han i venstre felt. Han hadde ikke dårlig tid men ville forbi denne store bilen for det er behagligere å ha sikt, enn å bli liggende bak en stor vegg av en bil. Men campingbilen hadde godt sig i den store kassa si og kunne ane et par biler lengere fremme så han la seg på pedalen og smatt ut rett i fleisen på han bak.

Uff da det var da uvanlig stor hastighet og dårlig tid på den campingbilen da, "tenkte sjåføren" i bilen bak. Han skal sikkert rekke et eller annet kanskje vinteropplagring av bilen for ferien er jo så å si slutt nå. Man er jo mest vandt med å se campingbiler bli forbikjørt men dette var helt motsatt.

Sjåføren i campingbilen holdt godt på rattet og fulgte med på klokka for det var ingen tid å miste, noe ferie skulle han ha. Han la seg tilbake i høyre felt og han bak kom forbi. Så da kunne de begge fortsette E18 i fred og ro.

Idet de kommer ut av Hærland er det skiltet omkjøring via gamle E18, en svingete vei til Ørje. Enda bra at jeg ikke ligger bak den store bilen "tenkte han som ligger forann", idet han nærmer seg avkjøringen.

Han bak kommer som et skudd helt oppi baken på han forann. Kanskje han ikke merket at det var redusert fart fra 80 - 50 eller de rundkjøringene de begge var på vei gjennom. For han fortsatte nesten som han skulle gjennom bilen til han forann. Dette likte personbilsjåføren svært dårlig og bestemte seg for "om du har så dårlig tid så holder jeg meg helt og fult til fartsgrensa der det er mulig".

Den svingete og smale veien gjorde det til tider umulig å holde farten. Og mannen i campingbilen kunne heller ikke det, men så fort han hadde mulighet å ta igjen så kom han som et skudd oppi baken på han forann igjen. Dette til tross for at det var flere biler og lastebil forann der igjen så farten var den samme for alle mann.  

Slik fortsatte ferden helt til Ørje. Når de kom dit er det det sanne kaos av veiarbeid og midlertidige veier. Nå har campingbil sjåføren mistet masse dyrebar tid og er mer eller mindre rabiat bak der. Ligger så tett inntil at nesten de splættede insektene i fronten på campingbilfangeren smitter over på bakfangeren til personbilen.

Så når de kommer ut av Ørje på første rettstrekke med møtende trafikk og mange forann kaster campingbilen seg ut med livet som innsats.

Det han ikke regnet med var at sjåføren av personbilen hadde fått mer enn nok av den oppførselen bak der og hadde ingen hensikt med å la han komme forbi. Så det skjedde ikke men, resulterte i en enda mer rabiat mann i campingbilen.

Veien videre til Tøcksfors fortsatte på samme vis til personbilen svinger av til handelsenteret og inn i garagen under. Campingbilen stopper på utsiden og før mannen i personbilen har fått parkert, kommer mannen som tilsynelatende hadde så dårlig tid labbende sint og bestemt imot. Han vil irettesette personbilsjåføren for hans opptreden når han ikke slapp forbi. Han får selv beskjed at hans oppførsel med å ligge klistret til bakfangeren hele veien fra Hærland til Tøcksfors var grunnen til den handlingen. Han fikk og beskjed om å ta seg en litt lengere ferie så han fikk roet seg ned. Dette lot ikke til å gå særlig inn i hodet på mannen som syns det er greit å kjøre uten avstand til biler forann. Han ville heller fortelle at det ikke var sikkert mannen i personbil hadde noe bil å komme tilbake til etter handleturen. Han ville heller ikke høre på noe som ble forklart han og var svært truende. Så da tok sjåføren som ble truet bilde av mannen og ringte politiet. Mannen av campingbilen fant det da best å forlate parkeringen å dra på ferie.

Så moralen er ikke vent så lenge med ferie at du er nødt til å overkjøre andre eller dauer av infarkt på veien.

 

#rabiat #sjåfør #trafikk #bil #kjøring #trusler

 

  godt

Takk til Trump :)

At Norge støtter Clinton skrev jeg i går og det har fått minst 1 til å koke over i kålen :) Har så inni granskauen lyst å skrive jeg digger Trump nå. Men jeg må forklare hvorfor da. Siden jeg skrev et innlegg i går hvor jeg funderer på hvordan media, politikere og makta henger sammen. Og jeg der synes det er feil at alle bestemmer seg for å kun finne negativt å skrive om Trump. Det er skummelt når makt, politikk og media går hånd i hånd slik det virker som det gjør mer og mer.

Dette er faktisk en av grunnene til at jeg ville starte å skrive litt selv. For bare de siste 10 årene syns jeg at vi har fått et snevrere media som funker mer som propaganda. Misliker det sterkt og min engasjerte skuff i hjernen kunne ikke lukkes mer.

Så fikk en sambygding snusen i mitt innlegg og har virkelig tatt av i komentarfeltet (ja bare å lese) hvor han gang på gang er veldig sint for at jeg påstår at Norge støtter Clinton, legger ved link fra 28.06.2016 Dagbladet. Sint for at jeg våger si at noen bør si noe bra om Trump og men det er ikke så rart når man forstår hva han har viet livet sitt til.

Hele innlegget mitt er synsing og fundering og det kommer jeg til å fortsette med. Jeg setter pris på diskusjoner og det var på en måte grunnen til gårsdagens innlegg, selv om jeg helst liker at man diskuterer sak og oppfatning uten å være helt ensporet i sin overbevisning.

Bare å følge mine skriverier her kan det være alt fra spennende til idyllisk noen tips og triks.

kommentarer JA takk :)

#trump #hillary #clinton #norsk #støtte #media #propaganda #politikk #diskusjon
 

Donald Trump for President!!

Trump blir karakterisert som en gal mann og "hele verden" skjelver i buksene om han blir president. I USA får vi vite at selv hans eget parti går nye veier for å unngå at han blir det. Norge engasjerer seg veldig i dette og støtter Clinton ganske betydelig i form av penger sprer gladlig propaganda. Ikke noe med våre interesser å gjøre det assa. Her leser vi kun negativt om Trump og Positivt eller så godt som om Clinton.

For meg fremstår Donald Trump som en ganske enkel fyr som ikke har helt kontroll på politikk. Han sier litt for mye rett ut og er kanskje vant til å kunne si hva han vil uten å bli konfrontert med det. Sarkasme funker også dårlig med alvorlige ting og i politikk. Men han sier egentlig ikke så mye værre ting enn det jeg kan høre på arbeidsplassen i lunchen, på en kafe, eller lese i kommentarfelt i norsk media. Da er det lov, for den vanlige mann og kvinne kan utalelsene være minst like drøye om ikke værre. Det er bare at når en mann med potensiell makt sier slikt, synes de samme det er skremmende. Han snakker rett ut sier ting litt vulgært og ikke politisk korrekt. Det er sikkert. Det trenger ikke bety at han er gal likevel. Han er kanskje lei tåkeprat, knyttede hender og mundbind. Kan det være slik at han egentlig ikke er så veldig maktsyk, men vil ha forandring.

Så hvorfor er samfunnet så redd for han? Hvorfor peppres vi med den ene saken etter den andre om hvor ille han er alt det gale han står for og har sakt? De samme sakene om og om og om og om igjen,,,,, dette er ikke skikkelig journalistik dette er formidling av propaganda fra 1 side.. Det er ingen som kommer til å prøve å finne ut om noe kan bli bra med Trump, og skrive om det. Derfor har han ingen sjangs sannsynligvis. Selv om Trump ikke kan kalles en vanlig mann så oppfører han seg mer som en på mange måter, det folk sier venner imellom, sladrer over hekken om og klager til kolegaer om det sier Trump offentlig rett i et kamera til millioner av seere. Kan en slik mann henge med de etablerte topp politikerne? Nei, en sleivkjefta fyr inn i finstua. En som sier rett ut hva han mener må forandres for at det skal bli endring i USA og ellers i verden. Det passer nok ikke, man må ta hensyn til alles posisjoner, interesser, avtaler og ikke handle med noen utenfor vennegjengen.

Tenk om Trump vil handle med selveste Putin.. Fy og skam,,, hvem skal man legge skylden på for alt galt, hvis Putin er en venn.. Kineserne!?! Det går jo ikke,, vi trenger å lage ting i kina! Vesten må alltid passe på å holde Russland som et B land, ellers kan det nok gå utover handelsavtaler, økonomibalanse o.s.v. Skal ikke glemme at Vesten er veldig opptatt av mennskerettigheter, eller at de utenfor vennegjengen følger dem da.

Vestens etablerte topp politiker elite og dems allierte. De beskytter og passer godt på hvem som skal komme inn i maktens varme.

De er vår tids adel, små konger og dronninger som sin største og viktigste oppgave er å late som de vil utrette noe og forandre verden. Egentlig er ikke dagens "adel" så veldig forskjellig fra tidligere kongedømmers adel. De blir valgt av folket for en kort periode, og det er den største forskjellen. De sikrer seg og sine med toppavtaler, pensjoner og jobber vanlig folk bare kan vite at er reservert til en avgått politiker. De trenger ikke jobbe spesielt lenge heller selv om noen velger å gjøre det da, for de brenner for noe. Ny 4 felts vei mot familiehytta, flytting av strøm master rundt eiendommen, lempe på regler som tilfeldigvis berører familiebedriften positivt.

Politikere,makt og media hånd i hånd er veldig skummelt. Denne kombinasjonen har ført folk bak lyset før og nå fortiden gjøres det mer enn noengang. De "nyhetene" vi leser er blitt helt uten tanngard og vi får kun servert det som vår "adel" mener vi trenger å vite. Som at Trump er en dust og Hillary kan bli USA's første kvinnelige president. Det skjer svært lite i verden utenfor EU og USA, utenom når Russland gjør eller har gjort noe dumt da.  

Hvis Trump mot alle odds skulle bli president, så håper jeg han går inn for totalt asmmarbeid og åpenhet med Russland og alle andre land egentlig :)

Kommentar og diskusjon er bare hyggelig :) Følg meg gjerne videre og del innlegg som du vil.. Takk for meg

#trump #trumpforpresident #putin #hillary #clinton #politikk #politikere #propaganda #media #pr #usa #eu #alliert

Idyll og sinnsro i bilder

Var en tur i skogen i dag og fikk tatt med meg noen vakre øyeblikk.

 

Så deilig å ferdes i passe åpen skog med tykk mose og lite kratt, En skog som ikke har vært berørt av skogs maskiner og har fått utvikle seg til ren idyll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Noen imponerende fåresopp, spiselig men ikke spesielt god. Jeg lar de stå der de tar seg best ut.

 Traktekantarellen er på vei, men det er litt tidlig for den enda. Om noen uker så vasser jeg i disse her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langt inn i skogen og idyllen bare fortsetter :)

 

Nydelig gull i mosen, disse jeg var på jakt etter og det ble noen.Resultatet ble ganske bra, skulle gjerne vært mer men godt fornøyd og en deilig tur ble det.

 

 

 

 

 

 

 

#sopptur #kantarell #høstkantarell #idyll #mose #sinnsro

Sinnsforvirret kommunikasjon.

Jeg tolker feil og glemmer fort, jeg reagerer litt tregt og handler noen ganger uten å forhøre meg med de som blir berørt.

Mitt hode vil at alt skal være bra for de rundt meg og litt for meg selv og. Likevel feiltolker jeg til stadighet beskjeder eller ønsker, kanskje jeg bare glemmer fort eller ikke forstår helt. Det kan også være at hodet mitt tillegger noe av mine ønsker og jeg bare tillater at det skjer.

Vil jeg gå bak ryggen på noen, for å få det på min måte? Nei jeg vil ikke si det. Jeg føler ikke det er bevist selv om jeg handler uten å forhøre meg. Det er vel et snev av å stole på sine egene beslutninger. Jeg har alltid tanken om at jeg skal ta hensyn til de som er nær meg og egentlig alle andre og. At jeg kan ta en avgjørelse eller vurdere en beslutning på rett måte som blir rett for alle. Så blir det ikke slik alltid, mine handlinger skaper noen ganger turbulens og blir oppfattet som hensynsløse og lite gjennomtenkt. Er jeg da: 

 

 • Enten helt teit
 • uten sosiale antenner
 • kan jeg ikke kommunisere skikkelig
 • eller har jeg alfor stor tro på min egen dømmekraft. 
 • o.s.v

 

 

 

 

 

Jeg føler ikke at noe av dette passer egentlig og jeg kan ikke legge skyld på noen andre heller. Kanskje det er helt normalt å oppleve det slik.  Intensjonen min var i 99.9% av tilfellene at løsningen skulle være god for alle.

Så da kan det ha med kommunikasjonen? Det å utrykke meg riktig, men også tolkningen av de sinaler og beskjeder jeg motar må bli grundigere. Det er kanskje analyseringsprossessen det er no galt med. Enkelte ting forsvinner i mitt hode for jeg ikke ser på de som viktige nok, da glemmes de som det heter. Enkelte ting glemmes fordi det allerede er fult oppi kjelen, da koker det bort i kålen.

Forskjellige grunner til å ikke forhaste seg er det og. Det kan være aspekter ved en avgjørelse som må tenkes over. Vilje til å utføre kan også medføre forsinkelser. Konsekvensutredningen går i stå og er komplisert. Jeg leter etter enklere løsning enn den som foreligger.

Jeg tror når jeg får en beskjed så tar jeg den med meg inn i mitt hode, også blandes den med det som er oppi der for så å komme ut i det jeg tror er en super tolkning :) Hender jeg bommer på det siste. Da blir jeg litt skuffet og jeg får meg en liten knekk. Det som skulle være bra ble dritt og den følelsen er ikke god. 

Å gjøre store endringer i en halv gammel knott er ikke lett men kanskje enklere om man er bevist på utfordringene.

 

Kommentar av ymse slag er velkommen, og følg meg gjerne videre.

#kommunikasjon #relasjon #samhandling #tolkning #feiltolkning #løsning

Alt fra mine første 30 dager.

Artig sammendrag illustret med bilder og linker til alt jeg har rukket å skrive..

Etter 30 dager har jeg skrevet om litt av hvert. Jeg tenkte vel på et vis at det skulle bli skriverier som kunne gjenspeile litt av mitt liv og hvordan jeg løser hverdagen som aldri er lik dag til dag.

Fra jettegryte i hallangspollen, Frogn.

Startet med en presentasjon av meg og mitt som jeg kalte "vår store verden i mitt lille hode".  Jeg er ikke helt komfortabel med hva jeg begir meg ut på men vil likevel prøve. Så hadde jeg på en måte åpnet dette og det var bare å fortelle litt om det jeg holdt på med, slik som å "freshe opp huset", har vært ett av sommerens store prosjekter.

 

 


Neste dag sto jeg opp kjente engasjementet våknet, som det så ofte gjør. Da var det på sin plass med "et speilbilde av en gal gal verden". Det er ikke bare å lese en nyhet å tenke OK det er slik det er. En side har alltid en annen eller enda flere, og det er mye  propaganda i det vi utsettes for i daglige nyhetsbildet.

Fortsatte videre ut i uka med "arbeid og frihet i naturen" deilig å få gjort litt forefallende arbeid hjemme og belønne seg selv med noe som er veldig godt for den mentale helsen etterpå.

Alt går ikke på skinner alltid og rett som det er får jeg tanker som gjør meg "usikker på fremtiden". Viktig å huske og ta vare på min  "mental helse, naturen som medisin".  Noe jeg ofte gjør med skogturer, sopp og bærplukking. Jeg er også  så heldig å kunne dyrke noen hobbyer som metalldetektor og steinturer, leter etter skatter og edelstener som disse topasene.
Så er det gått en drøy uke og det er 50%'s barna som står på døra :) Den første dagen med dem flyr avgårde og vi koser oss. Barna minner meg på hvor "priviligert og takknemlig"  jeg er og det er deilig. Det er ferietid og vi skal kose oss. Søndagen startet med deilig nybakt brød og rundstykker. og tur til Skipelle badestrand i Drøbak. Noe som resulterte i innlegget "fra en nytelse til en annen".

Skipelle

Selv om barna er i fokus disse dagene så leser jeg nyheter blir engasjert. Får tanker om litt av hvert og det er deilig å bare få skrevet det. Noen ganger føles det som "Elle, melle,,, KabOOOm!!!" 

Noe som ikke er så lett å skrive om er min livssituasjon som jeg syns er vanskelig, men har likevel tenkt at det kan være greit å skrive litt om det også, for det er kanskje flere som føler at "Hjernen er alene" innemellom. Har man først åpnet litt oppi topplokket kan det fort bli mer som må ut og jeg undret litt mer så....... "For deg?, meg eller dem??"

Etter noen litt tunge og ikke så veldig positive innlegg følte jeg for å Booste selvtillitten min litt med et "skryte" prosjekt som jeg faktisk er ganske stolt av.

"Prosjekt"vil ikke ha stakitt som alle andre"

Det funket som bare f... :) for helt uventet fikk jeg over 100 lesere og jeg må si det var ganske artig og uventet. Skulle gjerne hatt litt mere kommentarer, tilbakemeldinger men, veldig gøy. Takk til dere alle.

Kreativitet smitter, eller er det jeg som har litt barn i meg enda.?. Noe er helt sikkert at pappesker er en stor hit for barn og de kan virkelig utfolde seg med "PappAnarkiBarneGlede" 

Kjente på takknemlighet og ble ydmyk, så følte for å vise min takknemlighet. Når jeg etter kun 2 uker får over 100 lesere på ett innlegg, så var det over all forventning og ja ble ganske satt ut egentlig.
 

 

 

 

 

 

Starten på tredje uke blir med en lang og herlig skogstur i Frogn, jentene mine var på båttur med sin bestefar og jeg kunne reke rundt i skogen å være en "eventyrer i symbiose med moder jord"

 

Jeg måtte frem med bakebollen igjen noe som egentlig er rutine, for jeg "kjøper aldri butikkbakt brømat"
Pleier å bake mye grovere enn butikken og ganske grovt blir det vel selv når det skal være fint :) Tuslet ned på butikken for inspirasjon før bakingen, et tips jeg deler i innlegget. 

Varene til bakingen og mat ellers finner jeg ofte i Tøcksfors og en tur dit innemellom blir det. Inne på butikken fant en veps ut at han skulle stikke meg. Det var jo litt vondt men, den allergiske reaksjonen etterpå var ganske så enorm syns jeg. "Tarzan vs allergi" var noe jeg måtte tenke på. Jeg er mye i skogen og frykten for å bli bitt av hoggorm ble litt mer reell etter det stikket.

"Relasjoner, niqab og religion" tar meg tilbake til litt egasjement og politikk etter jeg hadde kommet over en sak i nyhetene som jeg bare måtte skrive litt om.

 Tusenfryd er en veldig populær ting å gjøre med barna, og vi koset oss der hele dagen. Jeg klarte å kombinere "analyse og fornøyelse" .


 

 

 

Er tidlig og alene oppe morgenen dagen etter og får lyst å bare dele noen tanker, det regner og jeg prøver være positiv til situasjonen i mine "Morgentanker"

 


2 uker sommerferie med barna er over, og jeg tar en sopptur på en av favoritt plassene mine. Så utrolig fint og idyllisk. Ønsker å dele opplevelsen, så tar dere med på "en visuell sopptur"

 

 

Tid for refleksjon og savn av at de "2 gode ukene er over" med barna så er hverdagen og gjøremål tilbake.Når jeg har mange gjøremål funker det best for meg med "morgenstund og mål" Ta det litt med ro og sette meg mål for dagen.

 

 

Følte jeg hadde vist litt lite av min kreative side og tenkte hva annet illustrerer det bedere en 2 videoer av min "selvbygde vannsklie" , "selvbygde vannsklie del 2"

 

 

 

Så var det det med mål da og tenke man skal utrette noe, det går ikke helt slik og blir en "plan uten resultat". Alt går ikke alltid som man håper og motivasjonen eller kreftene er bare ikke der.  Noe blir gjort og mye står igjen.

Siste som ble skrevet disse første 30 dagene var engasjement og politikk/religion. Jeg engasjerer meg i annet også men dette temaet får det til å reagere i meg "hijab, niqab burka hade bra :)"
 

Selv synes jeg disse 30 dagene har vært artige og spennende. Ikke altid like lett å finne tid til å skrive eller ha noe i hode men det går det og. Jeg håper jo at noen synes det er noe av interresse får noe annet ut av å titte innom her. Tusen takk til alle som har kikket innom innleggene mine hittil og takktil dere fremover.

Kommentarer.

Jeg savner litt tilbakemeldinger og kommentarer,  tar gjerne en saklig diskusjon og :)

Følg.

ja veldig hyggelig å få følgere selv om du ikke leser eller liker alt så er det artig for meg å se jeg har noen følgere.

Del

Om noen vil dele innlegg jeg lager må dere gjerne gjøre det :)

 

#starten #tusenfryd #analyse #kommentar #kantarell #steintur #sopptur #mental #positivethinking #politikk #relasjoner #religion #niqab #hijab #følg #følgere #takknemlig #åndelig #sommer #ferie #badestrand #baking #rundstykker #nysgjerrig #undrende #kreativ #vannsklie #oppussing #trampoline #barn #lek

 

Hijab, niqab, burka hade bra :)

Det er endelig godt å se politikerene jobbe for noe fornuftig.

.
Og får virkelig håpe det de omtaler i NRK  blir gjennomført og lovfestet. Disse såkalte "religiøse plaggene" burde ikke i et likestilt Norge være tillatt i det offentlige rom på noe vis. Dette har ingenting med å tro på en gud å gjøre, men å sette bånd på et menneske i disse tilfeller jenter/kvinner. "Smiths venner" har også blitt kritisert for å pålegge kvinnene kleskode med å gå i skjørt og hadde for inntil ca 20 år siden en norm om at jenter/kvinner skulle gå i skjørt men, har endret seg til at det er når de skal i menighetens møter de går i skjørt eller kjole.

Vi sier vi kjemper for demokrati likestilling og ytringsfrihet for alle i verden da er det meget viktig å vise at her praktiserer vi våre verdier og de må man følge i det offentlige rom. Vi kan ikke være så tolerante at vi skal akseptere diskriminering for noen har kultur for det.

Religonsfrihet vil noen rope etter da, syte om at de ikke får frihet til å leve slik de ønsker og som deres religion sier. Det er kun noen sin tolkning og har ingenting med hva man må, for å tro på en gud å gjøre. Ingen trenger nektes å ha bestemte antrekk innenfor dørene til en menighet eller blande seg i dems regler der. For de voksene vel og merke som frivillig velger å gå dit, men det er ikke det offentlige rom. Barn bør aldri påføres religiøse symboler eller skikker som gjør at de unødvendig segreteres fra det generelle samfunnet de lever i. Tro gjerne på hva du vil men det er en privatsak og bør selvfølgelig være uten noen form for offentlig støtte og ikke i det offentlige rom. Jeg mener dette om alle trosamfunn.

Skal vi ikke være tolerante med alle? Jo det skal vi og vi skal ikke legge oss opp i hva folk tror på og egentlig ikke hvordan de praktiserer sin tru, så lenge det ikke skader eller presser andre i samfunnet til å forholde seg til det. Derfor bør religiøse drakter og symbolikk holdes  innenfor egen menighet og barn bør ikke utsettes for slik praksis.

Så håper virkelig at dette er starten på en opprydding i samfunnet. Som de fleste vet så har vi alle en eller annen tro og alle mener sikkert at det de trur på er godt. Likevel er tro det som har skapt mest konflikt og drept flest mennesker gjennom tidene.

Så hold troen din for deg selv,  gjør det du mener er bra så kanskje noen tror på deg.

#religion #hijab #niqab #religionsfrihet #diskriminering #tolerant #politikk #nrk

 

Plan uten resultat.

Noen dager er bedre enn andre. Har hittill i dag hatt en ganske ok dag, men kjenner uroen er i meg. Da er det tungt å gjøre alt. Prøver utføre det jeg har planlagt men det går ikke på skinner.

riving pågår


Blir så fort tappet for energi. Føles som alt står på stedet hvil og så mye jeg skulle gjort. Selv om jeg gjør endel, er det som det hoper seg opp. Nå er det ikke slik at det er første gang jeg føler det slik, så jeg vet det går over og at det er måter som funker for meg å få det litt bedre på. Våknet opp i dag og tenkte egentlig at denne dagen skulle bli effektiv.  Så sliter jeg med ryggen og kroppen og da bilr alt et ork. Kroniske smerter er veldig energi krevende og ikke alltid lett å bare overse. Tenker jeg må ta meg en tur i skogen å få litt åndelig påfyll + at det er godt for kroppen å gå tur i marka. Bare prøve å ta igjen det jeg ikke klarte i dag senere. For noen dager blir bare ikke slik jeg ønsker.

 

Følg og kommenter, gjerne ta en titt i andre innlegg.

"Eventyreren i symbiose med moder jord"     "en visuell sopptur" 

#resultat #uro #energi #plan #kronisk #smerte #tur #skog

 

Selvbygget vannsklie.

Ja jeg har bygget en vannsklie (se video) i hagen, den er ganske artig, bratt og litt vond. Kobles til hageslange i en "pute" på toppen  så det renner vann på folien. Gøy for barna og meg :)

video:img1451

#selvbygget #vannsklie #lek #kreativ #sommer #test

 

Selvbygget vannsklie del2

Ja jeg har bygget en vannsklie (se video) i hagen, den er ganske artig, bratt og litt vond. Kobles til hageslange i en "pute" på toppen  så det renner vann på folien. Gøy for barna og meg :)

video:img1450

 

 

#selvbygget #vannsklie #lek #kreativ #sommer #test

Morgenstund og mål.

Starter mandagen med Kantarell steking, deilig duft i huset på morgenen og med en god kopp kaffe ved siden av blir det en perfekt morgen :)

 

Siden været er såpass "koselig" har jeg tenkt å plukke ned dette lille huset. Blir nok ikke ferdig men få unna endel håper jeg

Ha en super dag :)#morgen #regn #kantarell #kaffe

2 gode uker er over.

50%'s barna og min største datter dro på Fredag og det er veldig stille i huset her nå. Det har vært kos å ha de alle her i 2 uker, vi har hatt hjemme/lokal ferie. Så vi har stort sett leket mye i hagen, vært på litt forskjellig slikt som

Rush Trampolinepark

, Tusenfryd, Østfolbadet, kino, sverigetur og stranda har det også blitt. Ellers har vi fylt dagene med sykkeltur, bringebærtur, trampoline, spill, lek og moro. Denne sommeren har av naturlige årsaker ikke blitt de store utfluktene eller reise til fjerne strøk. Og det er egentlig helt greit. Man ikke reise noe sted for å ha ferie med barna, tror det viktigste er å ha god tid sammen. Kjenner jeg savner støyen og kosen med ungene, men så har jeg nok av ting å  fordrive tiden med da.

Dagens gjøremål har vært litt forskjellig fiks, byttet pakninger på boblebadet, renset og byttet vann, skrapet litt på siste veggen som skal males og div annet.
#barn #sommerferie #bad #boblebad #kos #savn #trampoline

En visuell sopptur :)

En visuel reise gjennom kantarell skogen

 

Her godt nedi mose og gress. Fjerner gress som ligger over før jeg plukker så ødelegges ikke soppen.

 

Veldig ofte vokser den ved stien

 

Sjelden men det hender 1 kantarell vokser alene


 

Her ved en fuktig fjellside i løv og mose, endel skygge.
Vakkert syn
Som en liten koloni. Plukker kun de største
Perfekte eksemplar
litt stemning, nydelig sted.
Litt gjemt i lyng og kvist.

Mye og store fine blåbær enda.

 

Bare å plukke.

 

utrolig fint når det er mosekledd som her
Utrolig deilig å være i slike omgivelser
litt trolsk og veldig fint
Mangler bare at kantarellen sprer seg over hele mosen.
Takk for at det finnes slike herlige plasser
Resultatet ble ganske bra.

Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid velkommen..


Vil du lese mer om hva som foregår i hode og livet mitt FØLG MEG her, eller LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Da blir jeg veldig glad

 

#kantarell #skogstur #bilde #natur #blåbær #nytelse #sinnsro #vakkert

 

Morgentanker.. :)

Jeg står opp, setter på 1.5 L kaffe og setter meg ned med nyheter og aksjeligaen(ligger for øyeblikket på 130 plass) på E24. Av alle ting så synes jeg det er spennende, selv om det er bare på liksom. Tilfredstiller litt av konkurranse behovet i meg, og spilleavhengigheten uten at det får noe økonomiske konsekvenser. Så bøtter det ned og det skal det vist gjøre i dag. Det er bare bra, har ikke vært noe nedbør av betydning på lenge og kantarellen trenger litt regn så den vokser seg stor og fin. Det er viktig å finne positivitet i slikt som "dårlig vær" eller annet som kan være til "hinder" for aktiviteter man har lyst å utføre. Å la seg fasinere av fenomenet og heller tenke "hva annet kan jeg gjøre" hjelper mye føler jeg. Så når det regner slik som nå kan jeg benytte tiden til inne oppgaver som husvask, baking o.l. Så titter jeg ut vinduet ser regnet falle ned og kantarellen vokse opp. Livgivende er det så lenge det ikke blir for mye av det gode. Blir det for mye av det gode, fasineres jeg av hvilke krefter som ligger i naturen og at vi har ingenting å stille opp imot den.

 

#morgen #morgenstund #e24 #kantarell #regn #positiv #positivethinking #positivitet #fasinasjon

Analyse og fornøyelse:)

Sveipet innom Tusenfryd en 6 timers tur.. Alltid artig å dra på Tusenfryd med barna og siden vi ikke bor mer en 30 min unna så har vi vært der noen ganger hvert år. Minste jenta mi er passert 140 cm i år så hun er storfornøyd med å kunne få lov til alt. Vi startet med Tundercoaster og stoppet nesten på toppen av bakken opp med teknisk feil,ble sittende 15 min der før det buldret videre.

 
Årets Nyhet Ragnarok er veldig fin og familievennlig. De kunne spart seg sprutepistolene på brua og heller gjort den litt mer dristig. Syns det blir litt som Tømmerstupet for kort og lite variasjon. For som veldig mye på Tusenfryd, er mye litt for familievennlig og fort gjort etter å stått leeeenge i kø. Eneste som ikke er for alle i familien, er  Spinspider, Tundercoaster og Skycoaster. Og av disse 3 er det egentlig bare Spinspider som er skikkelig utfordrende.

 • Tundercoaster er egentlig veldig bra bygget og artig i massevis men, den bråker noe inni h...... og er hard og vond å kjøre særlig for de minste.
 • Spinspider er i mine øyne den "værste" og tøffeste sak der. Den er kun for de som liker å få virkelig kjørt seg.
 • Skycoaster er spennende men egentlig ikke annet enn en gigantisk huske og et enkelt skikkelig magasug. De fleste kunne turt denne men tenker 150,- turen gjør at mange dropper det og blir mye for en hel familie.
 • Loopen er altfor kort og har det samme problemet som tundercoaster, veldig hard for de minste som slår seg i setene. Her trenger du ikke være mer enn 120 cm for så små barn er det bare enda vanskligere å holde seg fast. Denne kunne de med stor fordel byttet ut. Hjelper ikke med nostalgi.
 • Speed monster Er kjempe artig og myk og fin, problemet her er lengden, for kort. Dette er en bane som burde gått rundt hele parken.
 • Supersplash, gøy stup, men hva er greia..opp en bakke en sving 180 grader og ned en brattbakke ferdig... veldig kort.
 • Thors hammer.. Er litt spennende og artig for de minste, dette kunne likevel vært gjort bedre. 
 • Tømmer stupet har alltid vært skuffende kort. Hvorfor har denne aldri blitt oppgradert og utvidet? Den er populær men det finnes så mange bedre eksempler på tømmerrenner i andre parker. Tusenfryd sin er skuffende.

Alle de andre små atraksjonene kommer jeg ikke til å skrive noe særlig om. De er for de minste barna og gøy for dem. Men stubbesnurr er veldig artig om du som voksen vil gi ungene dine en skikkelig snurr :)

Dere kan få et inntrykk at jeg ikke liker noe nesten på Tusenfryd, det er feil. Jeg liker mye der men kjenner jeg blir litt skuffet for det er litt sånn, norsk sparsommelig kultur over det meste av attraksjonene. Det har jeg alltid følt siden jeg var der mye i ungdommen til nå. Det er liksom alltid slik. Man hører om stor satsning og innvestering på Tusenfryd så kommer man dit året etter og finner noe som ikke gir helt WOW følelsen. Det meste som er laget, kunne vært litt større, lengere, og bærer preg av at de vil men ikke får det helt til. Det hjelper ikke når de skryter på måter som " Prøv berg- og dalbanen med et av verdens bratteste watercoaster-dropp, dere lander i vann og nedslaget sender vann titalls meter av gårde. Ikke for deg med vannskrekk!"  Ja droppet er bratt men banen er kun det ene droppet og man lander ikke i vann men etter en liten bakke og litt lengere bort så ender turen i vann hovedsaklig utenfor båten.

 • Hva med en berg og dalbane som tar deg en rundtur i hele parken, som har såpass lengde at det kan være flere togsett i farta samtidig?
 • Hva med å utvide tømmerstupet med 300% og øke kapasiteten tilsvarende?
 • Hva med å tenke litt mer på å ha kundene i farta på attraksjonene og litt mindre i køene.
 • Hva med en gondolbane eller rullefortau?

Det er potensiale for forbedring hos tusenfryd og jeg skulle inderlig ønske parken ikke lå i en fjellside. Det er en veldig fin park da.

   

 

 

#tusenfryd #fornøyelsespark #anmeldelse #omtale #ragnarok #spinspider #tundercoaster #speedmonster #attraksjoner

 

 

Relasjoner, niqab og religion.

"Jeg vil bare forstå, slik jeg ønsker at folk kan forstå meg. Bare prøv å forstå. Jeg har lyst til å forklare henne hva jeg tror på". Slik avslutter kvinnen i niqab i denne saken i Dagbladet.

Hun hevder det er et religiøst plagg og snakker om religionsfrihet. Ja det er det men, det betyr ikke at alle skal være komfortabel med din tolkning av Islam. Det er ikke slik at alle muslimer må gå med slike plagg. Religionsfrihet, joda det er det også men det betyr ikke at samfunnet skal pådyttes din religion. At den ikke skal kunne kritiseres og at majoriteten i samfunnet skal forstå den.

Vil du til de grader skille deg fra samfunnet så har du din fulle rett til det men da må du også forstå at det har sine konsekvenser.  Religion er en privatsak og bør ikke hevdes og påtvinges andre. Med en slik sterk ytring som niqab er, velger du selv å ta avstand fra samfunnet og relasjonen til de som ikke deler din tro.

I USA har Amish folket levet i et isolert samfunn veldig lenge p.g.a sin religiøse overbevisning, de får frihet til å leve slik. Men de har isolert seg for deres tolkning ikke er forenlig med det store mangfoldet sin levemåte. Og det gjør også at de slipper mange av konflitene de ellers ville møtt.

Jeg vil heller si hun går slik etter hvordan hun tolker sin religion. Du som tolker din religion så strengt ønsker sikkert at samfunnet skal være slik, men det gjør ikke i største delen av verden og selv ikke alle muslimer deler denne tolkningen med deg.

Som mennesker har har vi behov for å se hverandres ansiktsutrykk. Vi tolker mye i en annen persons ansikt, og det er meget viktig for den sosiale relasjonen å se hverandre. Uten denne muligheten vil blir det svært vanskelig å skape relasjoner mellom mennesker. Og det virker som det er noe av hensikten med plagg som niqab, å unngå relasjoner til andre. Med likhet og åpenhet skapes det lettest og best relasjoner vil jeg påstå. Jo større forskjellene er jo vanskligere blir det. 

Og hva med å prøve å forstå de ansatte i butikken? Forstå samfunnet du lever i! Sier det rett ut, den butikkansatte har min fulle forståelse. Jeg har generelt ikke noe tilovers for noen religion, særlig lite ovenfor de som hevder de har mer rett enn andre eller sier at de er hevet over andre. Disse vil ikke kunne leve i harmoni med andre enn sine meningsfeller.

Følg! Del! Lik! Misslik! Kommenter! gjerne :)

 

 

#niqab #religion #religiøse #tolkning #forståelse #samfunn #samfunnet #relasjoner #harmoni

 

Tarzan vs allergi :)

Er ganske så allergisk når det gjelder stikk så tenker det er lurt å unngå hoggormbitt.

 
Dette av en liten veps inne på butikken på svenskehandel. Litt vanskelig å se men liten prikk midt på armen og rødt område fra albuen og nesten ned til hånden. I og med at jeg er mye ute i skog og mark er jeg litt bekymret for bitt av hoggorm. Der trives jeg veldig og liker å gå nye og ukjente steder gjerne utenfor stier og dypt inn i skogen. Føler meg stort sett trygg på å finne veien ut igjen (meget god stedsans) og lite annet i vår natur jeg frykter av rovdyr å sånn. Men jeg holder alltid et øye på utkikk etter hoggorm. Vil ikke ende som han HER.  Har aldri blitt bitt heldigvis og sansynligheten er liten, men til gjengjeld er jeg mye ute og jeg går over alt så risikoen er der.

#hoggorm #allergi #stikk #bitt #veps #vepsestikk #skogstur

Kjøper aldri butikkbakt brødmat..

Jeg elsker hjemmebakt og det gjør de her hjemme og. I dag skulle det bli rundsykker og fikk et ønske om litt mindre grovt denne gang. Så jeg gikk ned på butikken å sjekka hva en pakke med "Regal grove rundstykker" inneholder.

Hehe nei jeg kjøpte ikke den. Men brukte den som "inspirasjon" på en måte. Brukte 50-60% 15 dl rugmel(sammalt og finmalt), 10-15 % 3 dl byggmel, masse hvetekli kanskje 7-8 % og hvetemel 11 dl, god endel knuste linfrø og bokhvete flak, 2 spiseskjeer salt. Oppvarmet vann med ferskgjer og 1,5 dl rapsolje. Grovhet: Mye grovere enn Regal :) og sååå mye bedre sunnere og billigere :)

Dette er en ganske stor deig og målene er litt ca men jeg målte forholdet mellom de forskjellige mel, litt for å vite til senere hvordan få grove lette luftige rundstykker. Når Regal mener grovheten er på 53 % så forstår jeg ikke det helt, en skala som brødindustrien har laget for seg selv for å lure forbrukeren. Men disse er etter mine beregninger mye grovere og de inneholder ikke noe annet usundt enn litt salt som må til. Jeg pleier lage med mer frø og grovere men dette er Kim's grove rundstykker "fin type" og ble veeeeeldig populære :D

 

#rundstykker #groverundstykker #hjemmebakt #sunt #oppskrift

 

hits