del din sexvideo med meg...

Hvor vil vi? Hva er nyhetssaken og hva oppnår avsenderen med dette?

Det og flere spørsmål dukker opp i mitt hode når jeg leser denne saken på NRK.no Ungdom deler sexvideoer på nett i lukkede forum og tenker ikke på konsekvenser. Det er intervjuet noen fra et ungdomsmiljø i Drammen (og der var drammensungdommen stemplet som tøsete) og selv om politiet mener dette er noe som foregår flere steder så sitter jeg igjen med "i drammen har ungdommen sex for å vise at de er kule". Kanskje det faktisk er tilfellet.

Hvis formålet med denne "nyhetssaken" er å opplyse voksene om at ungene dems er litt ute å kjører spesielt i drammens området (noe hovedformålet bør være). Eventuelt vise de få ungdommene som leser nyheter at dette er ikke helt heldig utvikling........ "Helt vanlig å filme at vi har sex......Ungdommer... bla..bla...bla" Nei jeg tror ikke dette er måten å bekjempe ukultur eller hva man skal kalle det.

Dette skaper masse klikk, blir snakket om, og sprer rykter og om mulig ilden langt utover der bålet startet å brenne.

Alt må ikke på død og liv ut i trykken bare for det skaper klikk. Det finnes andre måter å bekjempe eller ta tak i dette på. Skole, lærere, helsestasjon, politiet foreldremøter, idrett, ungdomsarbeidere og sikkert flere.

De ungdommene NRK har intervjuet virker det ikke som de syns dette er noe problem og det er kun de voksene som ikke forstår. Dette er den nye måten å være kul på desverre.

Enda en god grunn til å ikke "Reklamere" for denne adferden...

 

Så hva tror dere?

Fører slike nyhets oppslag til noe positivt, da være seg effektive tiltak mot fenomenet/ holdningsendringer??

Eller masse klikk og stor fare for spredning av en ukultur??

Syns du dette eller annet var verdt en tommel opp? 

Da er du hjertelig velkommen til å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Hilsninger, kommentarer, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#skole #barn #ungdom #voksen #skole #klasse #foreldre #politiet #nrk #sex #sexvideo #filme #dele #sosialemedier #opplæring #ekspriment #forskning #venner #nærmeste #aktivitet #kropp #sinnsro #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring  #refleksjoneri #følelser #motivasjon #motivert #mål #forandring #kaos  #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Går unna dett'a :)

Lillemann, påsan eller var det knotten? Han ble levert 07.35 på barnehagen og minste datter kjørt kvart veien til skolen før jeg måtte fise meg nedover mot Sarpsborg...

Turen nedover tar ca 40-43 min på rimelig svingete vei gjennom skogen, for de litt mer lokalkjente kalles veien "trøsken". Bilkjøringen er ikke det beste for meg, men formålet er godt og avstanden er rimelig så det skal jeg klare stå i.

Klokken 08.30 er det skolestart, det er slett ikke ille, selv om rutinen hjemme må tilpasses litt så ser det ut til å gå seg til.

Matte & Historie besto dagen i dag av. Formler og ligninger som er veldig gøy selv om man kjører seg litt fast innemellom. Ganske lett nå da det er mest for oppfriskning. Læreren er meget flink og klarer vise utregninger på mange måter og meget forklarende på alle faktorer.

Siste halvdel av dagen med historie. Den industrielle revolusjonen var tema, veldig interessant og en godt engasjert lærer som lett og tydelig viser sammenhengen og utviklingen i samfunnet.

 

 

 

 

 

Hjemmreise, hente barnet i banehagen og diske opp middag. Lett i dag, for jeg laget endel kjøttkaker for mye i går med brunsaus (kantarellkrydret) og poteter. Leke med barna litt og ordne endel praktiske saker. Skanne papirer, sende og  finne ut forskjellig praktiske saker noen telefoner så var alt klart til lånekassa. Bare håpe det går kjapt nå for her trengs det mye nytt utstyr ganske prekært.

 

Får skryte litt av meg i kveld. Var ikke helt lagt inn i planen, men plutselig er det tomt i fryseren for brød og masse nistemat som skal smøres neste morgen fremprovoserte bakeren gitt.

Belønningen er ikke noe å klage på. Kveldsmat kl 23.00, 4 stk. lunkene nystekte skiver med smør og brunost. Det er godt det.

 

Etter en lang nedtur er det godt med en opptur :)

Syns du dette eller annet var verdt en tommel opp? 

Da er du hjertelig velkommen til å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Hilsninger, kommentarer, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#skole #student #studiekompetanse #voksen #skole #klasse #voksenopplæring #generell #påbyggning #utdanning #fag #allmennfag #ekspriment #forskning #nav #venner  #nærmeste #pendler #matte #historie #bake #brød #hjemmebakt #frokost #sunnaas #sykehus #uke #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro  #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring  #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker  #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe  #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Fremtiden skal sikkres!!

Da er jeg på vei mot nye høyder.

Plutselig er jeg igang med studier, først er det generell studiekompetanse som skal fullføres frem mot sommeren 2018. For meg 4 fag, norsk, matte, naturfag og historie. Selvfølgelig er målet topp karakterer så det gjelder å følge med og jobbe hardt.

Klassen startet opp for 4 uker siden, og jeg nå på mandag. Rett inn i mattetimer etter å fått registrert meg, bestillt bøker, og søkt om stipend/lån. Kjenner på stresset samtidig som det er veldig deilig med en ny hverdag.

Her skal mitt hode oppgraderes til "godkjent for høyere utdanning". Det er min vei til "himmelen" på en måte for nå har jeg sittet fast lenge i kvikksanden. Hva har fått meg til å sparke igang dette? Plutselig frisk og full av energi? Vunnet min sak med NAV eller i lotto?

Frisk kan jeg ikke si jeg er på noe vis, men ikke lyst og kan ikke bli enda sykere. Det er en haug av hinder og utfordringer jeg kan fokusere på om jeg vil og jeg har tatt en titt på de fleste. Motivasjonen og kraften til å hive meg ut i dette kommer ikke fra meg. Uten råd fra terapeuten, veiledning av sosionomen, opprenskningen med psykologen, motivasjonen fra min kordinator og andre helsepersonell alle på Sunnaas Sykehus og ikke minst støtten fra mine nærmeste hjemme og venner. Uten den kraften disse tilsammen skaper ville jeg ikke klart dette.

Jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen jeg har fått av de rundt meg. Nå er alt veldig ferskt og ikke helt fått smake på alle utfordringene som kan oppstå. Kjennes ut som jeg skal kunne klare å møte de og etter alt jeg har måtte tåle hittil. Kjenner jeg kan føle på litt bitterhet på statens organ NAV, men de skal ikke få ta mer av mitt liv nå. Fokuset nå er de som vil meg godt og hva som gjør meg godt.

Eksprimentering og forskning i naturfag er alltid gøy.

I dag var det påvisning av stivelse og protein som sto på planen først. Ikke verdens mest avanserte forskning, men med en hyggelig gruppe og engasjement blir det artig.

Veldig fin klasse hvor alle er voksne som gir et godt arbeidsmiljø og god stemning.

Så nå håper jeg bare få bøker, annet utstyr og penger på plass så jeg virkelig kan tre inn i student tilværelsen :)

Etter en lang nedtur er det godt med en opptur :)

Syns du dette eller annet var verdt en tommel opp? 

Da er du hjertelig velkommen til å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Hilsninger, kommentarer, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#skole #student #studiekompetanse #voksen #skole #klasse #voksenopplæring #generell #påbyggning #utdanning #fag #allmennfag #ekspriment #forskning #nav #venner  #nærmeste #sunnaas #sykehus #uke #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro  #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring  #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker  #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe  #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Sovesyken?

Etter hjernehinnebetennelsen og sykhusoppholdet sist uke, fikk jeg beskjed om å ta det med ro 1-2 uker. Det gjør jeg et tappert forsøk på. Etterhvert tenkte jeg kanskje å få skrevet ferdig noen innlegg her da. At det ikke er så slitsomt.

Hver gang jeg forsøker sovner jeg etter noen få setninger :) Skriver jeg så kjedelig eller er jeg rett og slett så slapp?? Førjeg slukner igjen valgte jeg nå å lage et skikkelig kort innlegg for oppdateringen sin del :)

Litt komisk er det også at jeg sjekket inn igjen på Sunnaas Sykehus denne uka på kontrollopphold. Godt er det å få veiledning til utfordringene som står i kø, men så utslitt a gitt :)

 

 

 

 

Etter en lang motbakke kommer en skikkelig nedtur :)

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#sunnaas #sykehus #uke #aktivitet #balanse #aktivitetsbalanse #kropp #hode #opptur #sinnsro #innlagt #rehabilitering #rehab #relasjoner #familie #åpenbaring #fysioterapi #terapibasseng #refleksjoner #terapi #følelser #angst #redd #usikker #mindfulness #endringer #motivasjon #motivert #mål #forandring #gruppedynamikk #gruppe #gruppebehandling #kaos #humor #smerte #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

Hjernehinnebetennelse plutselig?!!?

Det hele startet på Torsdag, med litt stiv kropp og Fredagen det samme frem til kvelden. Hodet hadde begynt å murre litt og jeg kjente meg ikke så helt i form.

Etter å sett ferdig NyttPåNytt la jeg meg. Hodepinen ble fort mye værre og feberen steg like fort opp i 39. Min vanlige strategi med feber er å la den komme å koke ut alle basilusker som prøver seg :) Så der lå jeg svettet som en foss med sprengt hue til tidlig lørdags morgen.

Etter endel timer med min morderiske plan mot basiller, føltes det ut som det hadde hatt en effekt. Likevel måtte jeg ty til dobbel paracet og en ibux for hodet var fremdeles tungt. Det virket ganske greit og med et par paracet som påfyll litt senere på morgenen var nesten hodepinen borte.

Lørdagen var allerede planlagt så jeg var fornøyd med at det gikk såpass godt med formen. Måtte kjøpe inn noe bygg artikler for et lite oppussnings prosjekt som jeg ville bruke litt av Søndagen på. Resten av lørdagen var satt av til tur med både metallsøker og soppkurv sammen en venn. Noe som også gikk ganske greit frem til ettermiddagen og hjemreise. Hadde hatt litt murring og vært litt sliten i nøtta hele dagen, men annet var vel egentlig ikke å vente etter sist natt. Hodepinen og feberen kom ganske plutselig tilbake etter vi hadde satt oss i bilen, nå ble jeg kvalm i tillegg. Måtte stoppe to ganger på vei hjem for å bare rekke spy ut bildøra.

Vel hjemme innså jeg at jeg ikke var så frisk likevel. Ordnet meg til i sofaen foran tv'n med teppe, puter, termometer, vann og bøtte. Klokka var blitt 19 og fremdeles god mulighet for å bli friskest mulig til Søndag, så noe etterlengtet arbeid endelig kan bli gjort. Det ble tidlig i køya med bøtte, termometer og paracet på slep, orket ikke se noe på tv'n. Natten ble et helvete for å si det mildt. Ikke høy feber, men hodepinen og en kropp som trodde at hver eneste celle måtte flytte seg rundt på madrassen hvert sekund tok virkelig på. Eneste tiden jeg nesten lå rolig var når jeg fikk i meg litt vann og spydde opp vannet og magesyra igjen.

Morgenen kom ble nesten værre. Paracet virket ikke og nå klarte jeg ikke se lys. Selv med bakgrunnlyset på mobilen helt nede, i et mørkt rom måtte jeg myse for å klare ringe. Ja jeg brukte nesten 2 timer på å klare ringe faktisk. Der jeg lå halv gal og ønsket hodet mitt i en giljotin og kranglet med den helvetes lysende saken som jeg ikke orket å fokusere på mer enn et kvart sekund. Hvem skulle jeg ringe søndag formiddag????? Maaaaammaaaaaaaaa :D "Jada jeg er 40 år mann som ringer mamma når jeg har det vondt." hehe.. Beskjeden var fornuftig og klar! "Ring legevakten nå". Måtte bare forsikkre meg at jeg ikke kom til å ringe legevakten unødvendig, men når mamma sier det da er det greit.

Lite utdrag av samtale med mamma:

  • Mamma: "HaLlOoo" ( blid og høyt hun hører litt dårlig selv)
  • Jeg: "jeg er dårlig" (spak, og skremt over på andre siden av sengen etter å fått skreket "hallo" inn i den vonde nøtta)
  • Mamma: "HvAA Hører deg Så Dårlig"
  • Jeg: "KuTT UT å Rop Da!" (skikkelig irritert) "jeg er dårlig" (spak og svak igjen)

"Legevakten Askim..." "Du snakker med ........" Ja klarte ringe og stutret ut situasjonen så godt jeg kunne, med håp om å få noe som virkelig kunne ta knekken på denne hodepinen. Legevakten: "Ser du ikke bor så langt unna!" "Kan du komme med en gang, har du noen som kan kjøre deg?" "Vi kan hente deg om du ikke klarer komme selv, men du må komme nå" ..... Jøss pleier ikke få time på sekundet der akkurat,,, Meg: "hmm joda jeg kan bli kjørt opp så da kommer jeg snart"

Ankomst legevakt: Personlig data ble bekreftet i blinde og rimelig omtåket før jeg ble stusset inn på isolatrom med en blå sky trukket planke som seng å ligge på. Her startet prøver og det ble etterhvert klart at jeg skulle til Kalnes Sykehus. Så nå var det bare å vente på ambulansen.. Klarte ta en selfie mens jeg ventet, (var bare for å sjekke at hodet ikke hadde sprukket) orket bare et bilde så da ble det såpass lekkert:)

Ankomst akuttmotaket Kalnes: OOhoi å mye greier de skulle sjekke da, EKG, CT, blodtrykk/prøver, bloddyrkningsprøver, kroppsfunksjoner av alle tenkelige typer og mer.Med så bredspektret undersøkelse ville de vel finne ut nesten hva som helst som forårsaket min elendige allmentilstand..

I Ambulansen på veien nedover ble jeg mer klar over hva de tok forbehold om, det var hjernehinnebetennelse og jeg tenkte å fy f... det er ikke noe artig. Ble litt redd og da, for min kunnskap om det, er at det er farlig. Mesteparten av søndagen og natt til mandag ble en stor grøt i tester, leger, spørsmål, smertestillende og forflyttninger før jeg endte på nevrologisk natt til mandag en gang..

Hjernehinnebetennelse/meningitt:

Det ble ganske raskt avblåst at det var smittsom bakteriell hjernehinnebetennelse (som er den farlige typen), men likevel mistanke om at det var en virus hjernehinnebetennelse holdt de på og måten å finne det ut på er ryggmargsprøve eller spinalpunktsjon som de kaller det.

Denne prøven må jeg si jeg ikke så spesielt frem til, å tre en nål langt inn i ryggmargen å tappe den for veske er virkelig unaturlig og veldig ekkelt for meg. Kan si det stakk 2 ganger, en i huden og en lengere inne. Kjente ikke så mye mer, men vet heller ikke om jeg pustet på 10 minutter. Helt stille lå jeg og slet med å holde tankene borte fra at jeg hadde et fremmedlegeme i ryggmargen.

Legen: "klar og fin veske" "det som skjer nå .... bla bla bla..." "denne vesken er samme som ligger rundt hjernen din"... Meg: "ikke si noe mer bare gjør det!!" 

Bedøvelse?? Neida, men så var det ikke vondt heller.

To timer senere: Legen sa det ville ta 2 timer å få svar, kan hadde også fortalt at klar veske var godt tegn på at alt var i orden. Ganske presis 2 timer senere kom han tilbake, "du har hjernehinnebetennelse!" Det var en kjapp nedtur, men på en rar måte deilig og. For nå var alle tester gjort, de og jeg viste hva vi forholdt oss til og det var riktig å kontakte legevakten denne gangen. Behandling for denne typen er ro og hvile 1 til 2 uker. Hva det skyldes kan være flere årsaker, men en de sjekker som tar noen dager ekstra er borrelia. Jeg har hatt endel flåttbitt så det er ikke umulig men, det får vi ta med et smil om det skulle være :) Endelig hjemme igjen...

Legevakten, Ambulanseteamet og Kalnes Sykehus: Terningkast 6 for pleie, omsorg og service. Jeg har ikke noe å utsette på disse menneskene som jobber i denne bransjen. Det er fantastiske folk alle sammen.

Mat på Kalnes: Terningkast 3, og det er ikke for jeg egentlig var missfornøyd, men fikk vite rett etter siste måltid som var de pølsene at jeg kunne valgt mat fra buffen. Det hadde nok vært mer fristende enn 2 skiver og no små påleggs pakker som det stort sett ble på meg. Jeg klarte nesten ikke spise så hadde ikke behov for noe buffe, men skulle vist om valget likevel. Så nå vet dere det, velg fra buffe :D

 

Takknemlig for det jeg har rundt meg!

Unn deg selv noen nye innputt og tusen takk for at du LIKER min Facebook side.

Nuk's Skriverier

Hilsninger, delinger, tilbakemeldinger ris og ros er alltid velkommen..

Tuuuusen Takk til dere alle!!

#kalnes #sykehus #helg #hjernehinnebetennelse #meningitt #virus #kropp #hode #opptur #hjernen #innlagt #hvile #borrelia #relasjoner #familie #mamma #legevakt #ambulanse #refleksjoner #sykepleier #følelser #angst #redd #usikker #syk #endringer #hodepine #kvalme #lysømfintlig #lyssky #feber #uro #ekg #ct #spinalvæskeprøve #smerte #ryggmargsprøve #ryggmargsvæske #nysgjerrig #undrende #kreativ #diy #2017

 

hits