Jeg skal bli en bedere person!!

 Jeg vil fortsette min vei til å bli ett enda bedere menneske. For selv om mitt jeg er ganske fornøyd med det den har blitt, er det alltid mulighet for å polere glansen en gang til.

Uannsett om man bare rusler gjennom videre med en ren fasade kan det bli ganske skittent innvendig.

Det er kun ved å lytte til andre jeg kan få vite hvordan jeg egentlig er.

Min mening og vurdering av meg selv vil aldri kunne bli helt objektiv og det vil kanskje ingen andres heller være. Hvis jeg ønsker å gjøre en forandring for meg selv, styres jeg av egenvilje som alltid vil forsøke å gi meg de svar og løsninger som er tilpasset det som jeg oppfatter som komfortabelt.

Faktisk vil jeg/min egenvilje begrense kravene om forandring allerede i prosessen hvor jeg tenker på hva jeg ønsker å forandre. Ved å be om råd eller lytte til andre så vil valgmulighetene bli større og en virkelig forandring har mulighet å skje. Det samme kan jeg og gi andre om de ønsker en endring. Gi en ærlig, saklig tilbakemelding på hva personen kan foreta seg. 

Mange vil tenke og kunne påstå at de kan forandre seg, om det er sider ved dem som bør forandres på. Likevel ender de oftest opp med at "det er slik de er". Eller så er man fornøyd med seg selv og sitt at man trenger ikke forandre noenting. Alt går på skinner så hvorfor endre på det.

Forandring i enkelte deler av din karrakter trenger ikke nødvendigvis påvirke alt du har fått til, men kan gjøre så du får til mer eller får det bedre med det du har. Du kan bli bedre kjent med dine mørke sider og få kontroll på dem, til og med kanskje forandre de til lyse sider.

Jeg påstår ikke at man skal lytte til alle råd fra hvemsomhelst å prøve de ut. Personen må kjenne deg, en du kan være ærlig med og en som vil deg godt. Ærlighet med deg selv og ha tillit til personen du ønsker råd fra er essensielt. Hvis du har denne muligheten og klarer å ikke gå i forsvar på det du hører, men faktisk tar det objektivt til etterretning vil du ha mulighet å oppnå en endring.

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan også LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #endring #relasjon #vennskap #hjerte #forandring #høytid #filosofi #tru #håp #kjærlighet #2016 #nyttår

 

 

 

Jeg har laget Barnesang :)

Har diktet en liten baby barnesang for lillegutten min. Bruker den når jeg bærer rundt på han eller når han ligger på ryggen å jeg leker med føttene hans.


 

 

 

Syns den ble ganske koselig så deler den med dere :)

Melodien får dere finne ut av for jeg kommer ikke til å publisere noe lydklipp av en syngene meg :)

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan også LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #barn #barnesang #relasjon #håp #kjærlighet #2016

  

Ny og forbedret friluftsmann :)

Det er lov med en aldri så liten oppgradering etter 15 år.

Ny turbukse var på tide, 15 år siden jeg kjøpte den jeg brukte. Min bedre halvdel syns den gamle merklig nok var litt utdatert.  Jeg er ikke så flink til å oppdatere meg slikt, spesielt ikke hvis det jeg har funker fremdeles. Nå har jeg fått en som sitter mye bedre på alle plasser. På 15 år har det faktisk skjedd noe i turbukse teknologien. Fått sånne stretchi felt på knær og i baken. Det er nytt for meg så her må det ut å prøves. Frosten holder seg borte fremdeles så da blir det ut med søkeren i romjulen også :)

Fikk Ulvang genser som er veldig god, denne sitter supert og tar seg bedre ut enn min militær permgenser som jeg har fra før. Den som aldri slites eller mister sin form. Jeg fikk den i 1998, men den var neppe ny den gang heller.

 

 

 

Desverre er dagene veldig korte og skumringen kommer fort.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen funn blir det, slikt som denne saken. Trur det er en hjelm men usikker, kan være en kjele. Funnet i samme område som 14 runde muskettkuler, noen smadret, 2 andre spisse musket prosjektiler, og 1 tappespiss fra produksjon av kule.

Den klumpete saken bak til venstre har jeg renset litt, men ikke helt sikker på hva den har vært brukt til. Virker som noe lignende meisel, Toppen ser ut som er meningen å slå på. Eller en type nagel. Hvis noen vet sikkert vil jeg såklart ha svaret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt forskjellig småskrot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halv sykkelbjelle tror jeg.

Denne trur jeg er en detalj til en gammel lampe, men  jeg forstår ikke hvorfor den lå 10 cm under jorden i skogen langt unna dagens bebyggelse.

Passerer denne ruinen på veien.


Deilig landskap å bevege seg i :)

Fant en kobbermynt også. Jeg vet det er en dansk 2 øre fra Chrisian IX sin tid 1874-1906 Det var mulig å tyde før jeg pusset den så nå er det en kobberbit :) 

Godt nytt år til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Du kan følge meg ved å LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#muskettkuler #natur #metalldetektor #tur #metallsøker #skatt #skog #historie #mynt #skrot #sinnsro #1800


 

 

 

God jul!! Med tidenes BESTE Julemiddag!! :D

 Det ble en liten "kvist" i år også :)

Godt tilpasset minstemann i huset. I år er vi bare oss 3 her på denne dagen så blir ganske rolig og ikke så høytidelig kanskje. Middag spises når den er ferdig og vi er sultene, pakkene åpnes når det passer oss og vi pynter hus og oss som vi vil :)

 

 

 


Litt engasjement ledet meg inn på nye baner når det gjelder Julemiddag.

Har egentlig fast tradisjon med Pinnekjøtt, men i år har jeg fått nok av sau på utmarksbeite (eller en reaksjon på politikers holdning til rovdyr og husdyr). Så jeg har donert bort min andel sau til ulven. Å det har jeg tenkt fortsette med så lenge bønder  velger å slippe 2 millioner dyr ut i villmarka og kreve ulven utryddet på grunn av 2000 rovdyr tapte sau. Ribbe var egentlig alternativ 2 men, siden vi kun er 2 personer til middag syns jeg det ikke passet heller. Da var det å finne på noe annet.... 

Så valget landet på Hjortestek, fulgte denne tilbredningen av steken. Eneste forskjell jeg tok steken ut av kjøleskapet flere timer før så den var skikkelig romtemperert, dermed tok det kun 1 times tid å nå riktig kjernetempratur 58 grader med ovnen på 145 grader.

 Til saus brukte jeg kraften fra steken pluss en del av grønnsakene (gulrot, sellerirot, løk, hvitløk) som jeg stavmikset til å spe i smeltet smør og hvetemel basisen. Smaksatt med litt salt og tilsatt masse forvellet gul kantarell. Tilslutt en stor klatt creme fraiche.. Maten blir servert med potet og brokkoli . Første gang  jeg har laget hjortestek så var litt spent på om kjøttet ble mørt og saftig. Sausen ble helt himmelsk(som må være det mest passende beskrivelse av den en dag som dette) Det ser innbydende ut og virker lovende :) 

Må ha bilde av selskapet før vi hogger innpå :)

 

 

 

ÅÅÅ ja dette ble helt innertier!!! Fy å godt og mørt saftig perfekt med saus og alt. Vi endte med å spise opp nesten hele steken på 900 g, 7-8 dl saus pluss tilbehøret. Jeg liker lage mat men aldri vært så flink å få til mørt og saftig rødt kjøtt. Det gjorde jeg nå, og om jeg ikke har sakt det før den SAUSEN var sykt digg!!

Stappmette og klare til å fortsette kvelden med et stort smil.. Ny tradisjon på Julemiddag er etablert her.

Fortsatt God Jul til alle og Godt Nyttår :D

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan også LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#julemiddag #hjortestek #kjernetempratur #58grader #kantarellsaus #himmelsk #takknemlig #familie #varme #vennskap #hjerte #relasjon #høytid #jul #tru #håp #kjærlighet #2016 #ulv #rovdyr #sau #pinnekjøtt

 

 

 


 

Refleksjon i høytiden..

Ikke alle dager er like, og alle dager er ikke like spennende. Jeg kunne fortalt noe om alle dager og skrevet flere innlegg hver dag om små tanker eller opplevelser. Problemet mitt med det er at jeg tenker det er ikke så spennende i seg selv. Her går dagene, tankene og rutinene sin gang. Hodet mitt trekkes stadig mer og mer inn i refleksjons modus. Det betyr ikke at jeg sitter borti et hjørne å tenker hele dagen.

De siste dagene utenom i dag har jeg gått tur med minstemann om formiddagen, noe som er veldig deilig og glad jeg kan gjøre. Likevel holder det med ett innlegg om det. Handlet ferdig julegaver. Så har jeg vært på Østfoldbadet med mine 2 jenter og det var kjempe kos. Vi lekte og nøt badelivet noen timer før vi avsluttet med pizza. Jeg har vært på harry handel i Sverige, var ikke alene om det kan jeg si. I dag er planen å gjøre huset julekoslig, for her er ikke det gjort all verden enda :) annet enn husvask.

 Disse dagene før jul og den tiden som kommer handler i stor sak om de du har nærmest og tid med dem. Det er en veldig fin tid og jeg vil nyte den i ro med dem. Om de har lyst å nyte denne tiden med meg tar jeg det som en bonus.

Det å være ønsket og elsket er et primærbehov som kanskje føles ekstra viktig i høytider. Så ta vare på hverandre og vis dine gode følelser til dem rundt deg. Legg vekk negative og destruktive opplevelser eller tanker du måtte ha rundt deg selv eller en relasjon. Eneste som kan gjøre en forandring er deg selv, andre er du maktesløs over.

God Jul til alle :)

Hilsninger, delinger, følgere og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

 du kan også LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #familie #varme #vennskap #hjerte #relasjon #høytid #jul #tru #håp #kjærlighet #2016

Kan jeg være takknemlig for 2016??

Status meg: En snau uke til julaften. Stresser ikke og har det ganske bra. Takknemlig for det jeg har og alt jeg har lært det siste året.

For meg er jul og nyttår en slags avsluttning på året hvor jeg alltid tenker mer på hva skjedde dette året og hvorfor. Ikke på hva jeg skal neste år. Julen er tid for refleksjon og fokus på hva som var bra. Alt har sin grunn på et eller annet vis, og alt gir nye erfaringer, valg eller muligheter.

 Så hvorfor er jeg takknemlig for dette året som har vært personlig ganske tøft for meg?? Mange ting er det faktisk! Jeg har mine barn som trenger meg.. Jeg har familie som er glad i meg.. Jeg har barn og familie å bry meg om... Jeg har hatt utfordringer som jeg ikke trudde jeg skulle ha eller kanskje ikke kunne takle men, det gjorde jeg... Jeg har det varmt og godt i huset og inni meg.. Jeg har virkelig fått lære at motgang styrker meg og jeg føler meg ganske sterk nå. Jeg har ikke nådd alle mine mål men, jeg har ikke gitt opp.

Alt dette har jeg og det er mer enn nok for å være takknemlig for!!!

2016 blir for meg et år med store kontraster og jeg håper det er et år som skiller seg betraktlig ut i all fremtid. Ingen år er like men alle kommer jeg ikke til å huske slik jeg husker dette på godt og vondt. Det er jeg også takknemlig over.

Tusen takk til alle mine som står meg nær! 

Noen utvalgte linker fra tiden jeg har drevet med disse skribleriene :)

* Usikker på fremtiden * Hjernen er alene * En visuell sopptur

* Lillegutt er kommet, slik gikk det til * Positiv med rust i maskineriet

* Velfortjent søndagskos etter en hard uke * Fotoshoot for motiv

* Kommentar til Mohyeldeen * Fra utfordring til løsning. Prosjekt Oppbevaring :)

* 2 måneder og 1 uke :) * Sunnaas Sykehus dag 1 * Sunnaas Sykehus

* En Vei Ut Av Depresjon.. * "NAV vs Kim" Min historie med NAV

* Hjertevarme gir mye varme * Dåp for Lionel

* Inngangsporten til Satan * Maktesløs Mot Det Som Kommer!!

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#takknemlig #familie #barn #varme #vennskap #hjerte #tru #håp #kjærlighet #2016

Lørdagstur med Lillegutt.

På tur med lillegutt lørdags formiddag, velger å gå Solbergfosslinna gammel smalspor linje som går fra sentrum til Solbergfoss kraftverk ca 7 kilometer. Veldig kjekt å trille vogn på denne stien, stille, rolig, rett frem, flatt og tørt. Ikke mest spennende kanskje men, deilig å kunne bare gå rett ut i stillhet fra en travel liten by. Ruslet 1 time innover og en time tilbake ca 5 kilometer tilsammen.Langs hele stien er det bekker, mose, kratt og skog som bærer preg av et fuktig klima hvor mosen vokser godt oppetter alle trær.Litt gråvær gir en rolig stemning.

Skilting på veien.

Stort og fint tre har lagt seg ned.Is fjell og mose lager vakre landskap langs veien.

Sopp som skiller seg ut med nydelig farge.

Hoppbakken har fått oppgradering med tilskuer/dommer bu.

Rennende vann i kulda lager flotte islandskap.


Siste svingen før byen åpenbarer seg.

Jeg er ikke spesielt fan av skriblerier i naturen men, med dette budskapet syns jeg det får gå :)

Gamle bunkersen hvor Askim pistolklubb holder til... Takk for turen.

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#natur #tur #solbergfoss #bilder #skog #historie #smalspor #kraftverk #morgentur #vogn #baby


 

Endelig bestillingsverket på plass :)

 I dag har vi fått et nytt bilde på veggen i kunstsamlingen vår :) Veldig fornøyd med bilde og plasseringen. Det er en vel annerkjent lofotkunstner som fyller våres vegger med motiver fra Norges vakreste sted. Denne kunstneren står mitt hjerte veldig nær, og jeg er så heldig at hun er min mamma :)

 

 

 

Dette bildet er en akvarell og motivet er min datter en nydellig plass her i askim. Vi hadde fotoshoot i høst med dette i tankene. Linken viser fotoet maleriet er laget etter.

Det er ikke så lett å ta bilder av innrammet bilde med glass, så beklager kvalitet og vinkel. Det blir gjennskinn enten av meg og kamera, noe lys eller bakgrunn. 


Andre bilder vi har i samlingen fra samme kunstner :) og en link til  hennes egen FB side.

Akryl


 

Akvarell


 

Akvarell


 

Akryl


 

Akvarell


 

Akvarell


Tusen takk til min mor for alle de fine bildene vi får ha på våres vegger :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#resultat #kunstner #eventyr #mamma #kunst #maleri #takknemlig #datter

 

Avslutter søkeåret 2016 med Sølvskatt :)

Kan vel si at det er litt på overtid å ta tur med metalldetektoren nå, men siden muligheten er der og frosten ikke har slått helt rot benyttet jeg annledningen.

Jeg skal gå mest mulig tur i skog og mark og trives fantastisk godt med det, ekstra artig er det med litt skattejakt.

 Ikke bare skatter under jorden, her en morsom kvist med frostdannelse. Var flere slike og jeg syns det var et artig fenomen. Så litt ut som bomull.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Desverre er det mange av disse tomhylsene, De slår ut på søkeren så jeg ikke kan la være å grave. Da blir jeg litt skuffet over disse funnene. Tar de med meg, selv om jeg skulle heller sett at det var en vikingskatt :) Kanskje litt optimistisk i Indre Østfold.


 

 

 

 

 

Tomhylser i flere størrelser, positive er jo at søkeren finner alt som er under overflaten.


 

Vitabrill: Hårkrem fra 1950 tallet.


 

Basen


 

God stemmning før sola går ned

 

Endelig en Sølvmynt. Ikke en stor en men SØLV :D

. Min første sølvmynt :D 2 skilling 1843

 


 Bakside viser Carl xiv Johan svensk norsk konge som har gitt navnet til hovedgaten i Oslo.

 

 

Muskett kulen fra tidlig 1800 tallet er også artig funn blandt resten.

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#natur #metalldetektor #tur #metallsøker #skatt #skog #historie #sølv #sølvmynt #1843

Årets Pepperkake Prosjekt :)

Min datter og jeg som teoretiker, pekene kordinator fikk årets pepperkake byggverk på plass :)

 

 Planen er klar og nøye tegnet opp på en post-it lapp.

Vi har kommet frem til at vi trenger ca 20 lange 3 kanter med flat tupp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Min datter går løs på oppgaven med godt mot og får til egentlig det meste. Kjevle ut, kutte ut formene, legge de over på brett, sette inn og ta ut av ovnen og legge de til avkjøling.


 Hva skal vi med 20 stykk av disse?

Som sakt jeg fungerte som kordinator og kvalitetskontroll. Intet å utsette på resultatene :) Min assistent Lionel syntes lukten av nybakt pepperkake var litt vel beroliggende.


Dag 2: Monteringen igang, forarbeid her en stor plate på ca 40 x 40 cm og en rund tomboks fra tennbrikketter festet i center av plata. Deretter var det bare å "lime" sammen trekantene med smeltet sukker.

Her monteres trær/skogen :)

Resultatet: En stor VULKAN med lava utbrudd.

Detalj: Familie på flukt ut av skogen

Detalj 2: Kjærstepar på rømmen.

GOD JUL til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#pepperkake #prosjekt #pepperkakehus #barn #kreativ #takknemlig #lykke

Nytt Bad.. Se Prosjektet fra start til slutt :)

Det er på tide å gi det erverdige huset fra 1924 et godt løft. Et nytt bad, nye rør og avløp. Siste rest av kobberrør, metallsoil og kjeramikk avløp blir borte.

Utgangspunkt for badet: Et ubrukt rom i kjellern med betong gulv, vegger av betong og siporex, og tak av leca/betong. I rommet kommer avløpsrør fra eksisterende bad i 2.etg og kjøkkenet rett over. Vi har hatt vaskerom i et større rom ved siden av, nå vil vi ha vaskemaskin inn på det nye badet.


Ny bunnledning lagt med sluk til varmtvannsbereder, vaskemaskin og badekar pluss oppstikk til vask.

Klar til støping og avretting.

Hva skulle jeg gjort uten en god nabo med min rygg, han tok støpe og avrettings sekker blandet og helte ut mens jeg målte og kontrollerte.

Avrettings sekker.
Grenrør for avløp til kjøkkenet over. Innkassing av rør og toalett

 


Vann punkter på plass.Membranduk, beste membran for baderom og kjekt når det er mitt eget yrke :) Bedere membran får du ikke.

Hjørner sveiset og bunnlist til baderomspanel festet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Membran og våtromsplater for flisvegg klar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fibotrespo platene kommer på plass. Første gang jeg har vært borti dette, alltid artig å lære noe nytt. Litt knot i starten men, forsto raskt hvordan det skulle gjøres. Litt silikon i sjøten men ikke for mye da går de ikke sammen.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrekken eller den største utfordringen var å få kasset inn rørene med baderomsplatene. Her var det mye å holde på plass og som  skulle passe på samme tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Steg for steg det går fremover :)

Nærmer seg slutten og innredningen.

 Sluttresultatet.. Meget fornøyd med det. Mange av oppgavene her var første gang for meg og veldig spennende å få et til. God hjelp av nabo, frue, barn, rørlegger og elektrikker som kom som avtalt gikk dette prosjektet faktisk ganske raskt.

Nå har vi hatt dette badet en god stund og er like fornøyde hver dag fremdeles :D


Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#bad #prosjekt #hus #baderom #oppussing #renovering #takknemlig #lykke #nytt
 

Inngangsporten til Satan.!?.

Det er tid for å la denne mystiske skogen avsløre noen av sine hemmeligheter. Trærene er ikke så veldig gamle men bakken de står i er det :)

Det er småfrost i bakken men går fremdeles å grave i. Alle steder kan sjule historie og det er alltid like spennende å snuse opp. Fin trim er det samtidig å rusle opp og ned på kryss og tvers.

Elsker å la nysgjerrigheten råde og lurer alltid på hva og hvordan det har vært akkurat der lang tid tilbake. Der jeg står å går har det kanskje eller sansynligvis skjedd masse opp igjennom årene. Noe av det har jeg mulighet å avsløre.. Fantastisk spennende :)


Kaffe noe søtt, metallsøker, spade og passelig vær så blir det en perfekt tur.

 


 

 

 

 

 

 

Så deilig å være i skogen, og jeg elsker å finne ting der om det er naturlig som sopp, bær, stein eller om det er spor fra tidligere generasjoner.

 

 

 

I dette hullet ble jeg ganske skuffet først for jeg fant en liten klump aluminiumsfolie. Det er sånn passe irriterende, for det slår godt ut på søkeren i en skala hvor det ikke er et alternativ å la være å grave. Så viser det seg å være moderne søppel.

 

 

 

 

 

 

 

Litt skuffet så klart men, ikke gitt opp. Jeg sveiper over hullet igjen og det piper godt fremdeles. Hmm mer folie? Nei det var en søt liten muskett kule fra ca år 1800.

Det syns jeg var et veldig artig funn selv om jeg har noen fra før.
 Den stammer fra tiden og krigen vi hadde med svenskene, ikke det mest spennede funnet jeg kunne hatt fra den tiden, men den forteller at noen kjempet kanskje akkurat her jeg sitter.

 

 

 

 

 

 

Litt lengre borte finner jeg noe mye mer spennende. Den var umulig å tyde med all jord på, men ga 74 i utslag på søkeren noe som antyder at det er finere metall :) Jeg tar alltid med meg alt samme om det er en kork eller dings jeg ikke vet hva er, for legger ikke igjen skrot.

Denne viste seg å være satans nøkkelhull, kjempekul. Jeg er ganske sikker på at det er et beslag som har vært rundt et nøkkelhull på en dør. Hvor gammel den er aner jeg ikke enda, men tenker det må ha vært et spessielt eller staselig hus med slike beslag. Bor selv i et jugend hus fra 1924 og ikke i nærheten av den tiden. Om noen vet mer om denne gi meg en tilbakemelding.


Litt skummel er den og, hadde man hatt den i dag på dørene sine ville de fleste lurt på om du er en satan dyrker :)

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#natur #metalldetektor #tur #metallsøker #skatt #skog #historie #satan

Dåp for Lionel

Litt treg med å få skrevet dette innlegget men, trengte en dag med litt ro før jeg kunne sette meg ned å skrive og se på alle bildene :) Godt å la det synke inn litt og.

Ja Søndag 04.12.2016 ble han døpt i Askim kirke. Veldig fin sermoni og gudstjeneste ledet av en virkelig hyggelig og god prest. Våre barn familie og venner var med og stilte opp for at denne dagen ble veldig minnerik.

Dåpen startet kl 11.00 og vi skulle være der mellom 10.30 og 10.55 vi rakk det og var der 10.50..... phu.. Vi og hele følget var litt småstresset der vi snublet inn i kirka. Det roet seg med en gang presten tok oss imot, helt avslappet. Plutselig hadde vi god tid som om klokka tikker i halv fart der inne.

Dette var faktisk min første erfaring med dåp, så jeg hadde ingenting å sammenligne med. Viste lite om hvordan det skulle foregå, før presten var hjemme hos oss på Onsdag og fortalte litt. Likevel en helt ny erfaring for meg og jeg satte mer pris på det enn jeg egentlig hadde forestilt meg.

 Det gikk veldig fint og jeg syns hele sermonien var veldig flott og høytidelig. Lionel var som en solstråle når han mottok velsingnelse og sjarmerte presten med stort smil :D Satt der under hele gudstjenesten og ble litt rørt av alt. Faktisk ikke bare vår nære familie og venner som har en fin sermoni, men en hel menighet som er med å ber for vår gutt og viser kjærlighet. Ganske fantastisk og sterkt syns jeg.

 Bord dekket selvfølgelig med blå detaljer, de røde stolene må jeg takke Frelsesarmeen Askim for lånet av, veldig snilt av dem. Bordene, pynten og husrengjøringen sto flere for, fruen, svigerinna, mamma, meg og spesielt stor takk til min svigermor som har stått på inne og ute for at hver krik og krok fremsto helt perfekt når gjestene kom. Svigermor imponerer med sin energi, varme og hjelpsomhet. Hun har tatt en lang og tøff reise fra konflikt området i øst Ukraina for å komme hit å hjelpe til. Ikke bare med dåpen men under hele mitt opphold på Sunnaas sykehus. Det krever så mye styrke å være i hennes situasjon og nå snart skal hun reise tilbake, det er tøft for henne, hennes familie og meg.


Rakk ikke å ta bilder av fulle matfat, men det gikk i spekemat og laks med tilbehør. Tusen takk til min pappa, Heidi og mamma for all hjelp med mat og mer til.

Og selveste dåpskaka var et høydepunkt laget av Bjørn-Ali Abdullah inspirert av en lekematte vi har fra før. Veldig fin og skikkelig god, tusen takk så mye for kaka Bjørn-Ali.
Inspirasjonen til kaka.

 Til slutt må jeg bare takke alle som var her med oss fysisk og psykisk, alle hilsninger og gode ønsker.

 

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#dåp #pynt #familie #venner #selskap #barn #takknemlig #lykke #tradisjon 

 

Dåp for lillegutt i morgen :)

Ja her har det vært full fart de siste dagene. Har ikke fått mye tid å fundere eller engasjere meg i noe annet. Det gjør ingenting for det er veldig koselig å lage istand selskap og pynte. Mye som skal ordnes, og vi er heldige som har familie og andre som har stilt opp på flere vis.

 Det blir bord med plass til 17 gjester, må ha 2 parallelle bord. Hadde vært fint med plass til et langbord men så lang spisestue har vi desverre ikke. Syns det er deilig å kunne ha selskapet hjemme. 

 

 

Ballonger må vi ha :)
  

Nærmer seg ferdig dekket, vil ikke avsløre helt hvordan det blir før i morgen :)  Så er det bare å rydde opp i alt kaoset som oppstår rundt og ønske gjestene velkommen i morgen. 

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

#dåp #pynt #familie #venner #selskap #barn

Maktesløs Mot Det Som Kommer!!

Tankene flyter rundt som en badeand mistet fra et cruiseskip på de syv hav. Flyter godt, men med dårlig manørveringsevne.

 Følger dønningene opp og ned uten å ha land i sikte. Det er bare å la strømmene vise vei og ta meg til de utfordringer som jeg må ha i møte. Det er umulig å forutse hva som kommer, hvor lang tid det tar eller hviken vei det blåser.

Mens jeg ligger her å dupper er det viktigste å holde hode over vann og spare krefter så godt det lar seg gjøre. Hvert ekstra forsøk på å komme meg fortere frem eller hver storm som treffer meg tapper meg fullstendig for de få kreftene jeg har. Selv når jeg ser et skip i det fjerne kan jeg ikke bruke krefter på å rope om hjelp, jeg må bare håpe de kommer nærme nok. Såpass nærme at jeg kan bli dratt ombord, få hvile ut lenge før jeg trenger forklare hva som hendte.

I en ventetid hvor jeg er helt maktesløs, fanget i min egen sjebne. Kan jeg ikke annet enn leve fra minutt til minutt. Det er en uvant situasjon å ikke ha kontrollen over sitt eget liv, men la den ene strømmningen føre meg til den andre.. En kraftig vind blåser meg på en ny kurs. Jeg kan havne på en myk sandstrand eller bli slått mot skarpe klipper.

Ingen av delene våger jeg å tenke på, for her ute virker det meste tilfeldig. Klart jeg ønsker havne på sandstranden, men om drømmen blir knust klarer jeg kanskje ikke å klore meg fast på klippene i skuffelsen. Tenker jeg det værste, hvor jeg treffer klippene igjen og igjen. Kan jeg like gjerne gi opp og senke hodet. Jeg er ikke klar for det! Jeg vil se land igjen! Jeg vil finne tryggheten og føle skikkelig igjen. Kjenne på de sterke følelsene som glede, smerte, kjærlighet og sorg, la den tykke tåka lette og slippe det løs. 

Så lenge jeg ignorerer det meste av krusninger og innemellom større bølger fortsetter jeg å flyte og blir vel en eller annen gang skylt i land på en måte. Det er ingen grunn og tenke så langt fremover eller tilbake. Fokusere på det man ser og der man er, rette seg inn etter bølgene og vinden så la de vise veien. Jeg må stole på det nå, aldri i verden har jeg krefter nok til å komme noen vei selv. Hjelpen er rundt meg og jeg må bare benytte meg av den og håpe den tar meg rett vei.

Det er kanskje den eneste måten å ikke synke helt til bånn eller bli skrullete av mangelen på håp. Våger faktisk å ha et lite håp der inne. Det lyser noen ganger, ikke hele tiden. Håpet er som om det er koblet til en dynamo som spinner med kraften fra positive drømmer og inntrykk. Utrolig deilig når tankene kan hvile av noen deilige inntrykk eller drømme seg vekk. Skulle så gjerne vært der hele tiden men, hverdagen tillater ikke det. Faktisk må jeg hele tiden passe på og følge med så jeg ikke mister fokus eller blir tatt av bråttsjø. 

Tusen takk til alle som kikker innom :)

Hilsninger, delinger og tilbakemeldinger er alltid velkommen..

Om du selv blogger FØLG meg her, eller du kan LIKE min Facebook side Nuk's Skriverier

Setter jeg masse masse stOOOr pris på!!

Noen refleksjoner fra arkivet.

Her. Her. Her. Her.

#helse #rehab #psykolog #psyke #mental #isolasjon

hits